המוכרים הגישו גם הודעה לצד שלישי כנגד עורכת הדין, אשר ייצגה את שני הצדדים גם יחד בחוזה המכר.
על אף שבמעמד חתימת החוזה הכול יודעים כי קיימות חריגות בנייה בנכס, שבים הצדדים וחותמים על סעיף עמום אשר פרשנותו איננה חד משמעית ואשר זמן קצר לאחר מכן הביא לסכסוך מר.
אדהמי בעדותו הסביר אמנם, שדוקא לנוכח ניסיון העבר ולנוכח העובדה כי תחום עסוקו המקצועי כעורך דין איננו ניסוח חוזי מכר מקרקעין, ביקשו הוא ורעייתו הפעם לשכור את שירותיה של עו"ד לבר אשר תייצגם, זאת בנוסף לייצוג בני הזוג סלם על ידה.
לכך יש להוסיף כי חובתו של עורך הדין להגן על הלקוח ולשמור על האינטרסים שלו, איננה מתמצה רק בהגנתו מפני פגיעתם של צדדים אחרים, לעתים נידרש עורך הדין להציב ללקוח גבולות, ובכך להגן עליו מפני בחירות שגויות ופזיזות שלו עצמו.
בעניינינו, לנוכח קביעתי דלעיל, כי על סלם לשלם לאדהמי את הפצוי המוסכם הקבוע בחוזה, לא יכול להיות ספק כי נזק ניכר אכן עומד להגרם להם בעקבות פסק דין זה. לפיכך, נותר לבחון שני היבטים אלו: ראשית, האם הפרה עו"ד לבר את חובת הזהירות המוטלת עליה כלפי סלם והתרשלה בתפקידה כעורכת דין סבירה; שנית, ככל שהתשובה לשאלה הראשונה היא בחיוב, יש לבחון האם מיתקיים קשר סיבתי עובדתי ומשפטי בין המעשה או המחדל הרשלני לבין הנזק.
...
גם אם סעיף הסדרת החריגות אכן מנוסח באופן עמום, סוף סוף מסקנתי היא כי פרשנותם של אדהמי היא הנכונה.
סוף דבר
בני הזוג צבי ושושנה סלם הפרו את חוזה המכר הפרה יסודית, ולפיכך ישלמו לבני הזוג מרדכי ורותי אדהמי את הפיצוי המוסכם הקבוע בחוזה בסך 257,500 ₪.
תביעתם של סלם כנגד אדהמי נדחית.