לפניי תביעה לתשלום סך של 1,056,637 ₪, כפצוי בגין נזקים שלטענת התובעים נגרמו להם בגין רשלנותו המקצועית של הנתבע 1, לטענתם בעת שייצג אותם בעיסקה שבה מכרו חלק מתיק הביטוח שלהם לצד ג'.
רפאל ניהלה במהלך חודשים ספטמבר-אוקטובר 2017 משא ומתן עם חברת שקל סוכנות לביטוח (2008) בע"מ (להלן: "שקל") למכירת תיק הביטוח הפנסיוני של רפאל.
עוד נפסק:
"אמור מעתה - עורך-דין חב חובת זהירות והפעלת מיומנות סבירה בטפלו בעינייני לקוחו בייעוץ, בייצוג ובכל דרך שהיא. מובן שמידתן של אלה רבה, אם לא החלטית, אך עם זאת לא כל כשלון של עורך-דין ייתפס כהפרת החובה, שכן למרות הטלת חובות אלה, שהן רחבות למדיי, מכירים עדיין בכך, שלא ניתנה תורת עריכת הדין למלאכי השרת; גם הם עלולים לטעות בשקול-דעת. טעות כזו אין בה כדי לחייב עורך-דין ברשלנות."
ע"א 37/86 משה לוי נ' יצחק יחזקאל שרמן, מד(4) 446 (1990), פסקה 25 לפסק הדין.
במצב דברים דומה, נקבע כי:
"כנגד ציפייתו הלגיטימית הנ"ל של הלקוח, עומדת ציפייתו של עורך הדין - הלגיטימית אף היא - כי לקוחו יפקיד את ענינו בצורה מתאימה, כלומר, ימסור לו מה שידוע לו מבחינה עובדתית על הנושא שבו מתבקש עורך-הדין לטפל עבורו ויציג לפניו את המסמכים שברשותו הנוגעים לענין. ברם, יש ונוצר חלל בין האינפורמציה המסופקת על-ידי הלקוח לבין מה שנחוץ לעורך-הדין למילוי שליחותו המקצועית כראוי. כלומר, יש ומסיבה כל שהיא אין הלקוח פורש לפני עורך-הדין דבר בעל חשיבות לענין הנידון, ועורך הדין מסתפק במה שקבל ופועל על-פיו, ולבסוף נגרם נזק ללקוח. במקרה כזה השאלה המתעוררת היא, מי צריך היה למלא חלל זה: הלקוח, שידע או שצריך היה לדעת את הדבר ולא העיר את תשומת-לבו של עורך-הדין לגביו, או עורך-הדין, שצריך היה לחקור ולדרוש מיזמתו ולגלות את הפרט הנעלם. דומני כי התשובה לשאלה זו תלויה במהותו של הפרט הנידון, שבגללו נגרם הנזק. אם הוא חלק מהאינפורמציה העובדתית שכל אדם בעל תבונה רגילה היה מעריך שעליו למסרה לעורך-דין, כי אז אין הלקוח יכול להיתנער כליל מאחריותו ולהטיל את האשמה כולה על עורך-הדין; ואם מדובר בפרט, שהוא אמנם עובדתי אבל בעקרו הנו חלק ממצב משפטי מסויים, נראה לי שמוטלת אז חובה על עורך-הדין לנקוט יזמה על-מנת לבררו ולהבהיר לעצמו את המצב המשפטי הנובע ממנו." (ע"א 420/75 שרה כהן נ' יצחק אייזן, פ"ד ל(2) 029 (1976)) (ההדגשות אינן במקור – ה.א.).
...
רפאל טוענת, שעו"ד גבע התרשל בכך שלא ציין בהסכם המכר את דבר קיומה של המחלוקת שהייתה לה בעבר עם פלסן, וכי בשל התרשלות זו היא נאלצה לנהל את ההליכים מול שקל, התמורה שהגיעה לה התעכבה, ובסופו של דבר אף הופחת הסכום ששולם לה על ידי שקל.
כאמור, אני מקבלת את ממצאי חוות הדעת מטעם הנתבעים.
לאור כל האמור, אני קובעת כי לא עלה בידי התובעים להוכיח שהנתבעים או מי מהם התרשלו באופן ניסוחו ההסכם, וגם לא עלה בידם להוכיח שאופן ניסוח ההסכם גרם להם לנזק.
סוף דבר:
התביעה נדחית.