כך, שאני מוצא כי לא ניתן לקבוע בעניינינו כי הטעות שהובילה לכך שהתובע פלש למקרקעי הזולת היא בניווט שלו, ולא - בהכוונה שקבל; ובעיקר - גם אם נניח שהתובע תעה בדרך בשל טעות שלו, לא ניתן לקבוע שטיב או נסיבות הטעות הם כאלה שמקימים כנגד התובע טענת התרשלות.
(1) עשה את המעשה בסבירות כדי להגן על עצמו או על זולתו מפני פגיעה בחיים, בגוף, בחירות או ברכוש, והיחס בין הנזק שסביר היה שייגרם מהמעשה לבין הנזק שסביר היה שיימנע על ידיו, היה סביר;
(2) השתמש במידה סבירה של כוח כדי למנוע את התובע מהיכנס שלא כדין למקרקעין, או כדי להרחיקו מהם אחרי שניכנס אליהם, או שהה בהם, שלא כדין, והכל כשהנתבע היה תופשם או פעל מכוחו של תופשם; ואולם אם ניכנס התובע, או ניסה להכנס, למקרקעין שלא בכוח, תנאי להגנה הוא שהנתבע ביקש תחילה את התובע שלא להכנס לשם, או לצאת משם אחרי שניכנס, ונתן לו היזדמנות סבירה למלא בקשתו בדרכי שלום;".
אעיר כי בענין אלון נקבע לגבי ההגנה שבסעיף 24(1) לפקודת הנזיקין, למול של טענת רשלנות אפשרית בעצם מעשה התקיפה כי "קיימים טעמים טובים להחלת ההגנה גם בתובענה בגין עוולות נזיקיות זולת עוולת התקיפה, הנושאות רלוואנטיות עובדתית (תורת הנזיקין, בעמ' 283-282; דגן, בעמ' 193)". לשון אחר, משקבעתי סבירות בדיון בתחולת ההגנה של סעיף 24(1) לפקודה בעניינינו, הנטל נותר אצל התובע להוכיח למול הנתבע העדר סבירות להקמת עוולת המסגרת, עוולת הרשלנות; והוא לא הרים נטל זה.
התביעה נגד הנתבעת
אקדים ואומר כי, כפי שיפורט להלן, עצם ההגנה שקמה לנתבע, כאמור, איננה מנקה את הנתבעת, המעסיקה, מאשם לעצם גרימת או אי-מניעת העימות אליו נקלע התובע, מי שעבד אצלה ויצא בשליחותה לבצוע עבודה; שליחות שהסתבכה.
...
התביעה הנדונה נגד הנתבע 2 - נדחית בזאת.
גם התביעה שכנגד שהגיש הנתבע 2 - נדחית בזאת.
התובע ישלם לנתבע 2 הוצאות משפט והחזר שכר טרחת עורך דין בסך 4,000 ₪.