בכל הקשור להעדרן של רשומות רפואיות רלוואנטיות והמשמעות שיש לחסר זה – וזהו אכן חסר בעל משמעות - קבע בית-המשפט העליון בע"א 8151/98 ביאטריס שטרנברג נגד דר אהרון צ'צ'יק, פ"ד נ"ו (1), 539 כדלקמן:
"חובתם של רופאים ושל מוסדות רפואיים לבצע רישומים רפואיים בזמן אמת ולשמור עליהם, הוכרה כבר בבית משפט זה...במקרים מסוימים עשוי היעדרו של רישום מסודר, של מהלך המחלה ושל הטיפול בה, לפגוע בטיפול הנאות עצמו, בזמן אמת...במקרה כזה עשוי הפגם ברשום להוביל, הוא עצמו, למסקנה בדבר קיומה של רשלנות רפואית...טפול רפואי מתבצע, לא פעם, על ידי מספר רופאים, ואלה מצידם מסתמכים על רישומים רפואיים לצורך העברת מידע מאחד לרעהו. גם רופא המטפל בחולה לבדו זקוק לרישומים, על מנת לשמר את המידע המצוי בידו אודות החולה, לרענן את זיכרונו, לעקוב אחר מצב החולה, וכדומה. כמאמר השופט ד' לוין בעיניין רחמן הנ"ל, בעמ' 376: "..
נרשם בחוות דעתו: "מר... קיבל טפול לדיכוי מלא הן של מנגנון קרישת הדם והן של פעולת הטסיות על-ידי שילוב של מספר תרופות אנטיקואגולנטיות במינון מלא. עקב זאת הרי שמר...היה חשוף להתפתחות של דימום מיתקדם בכל מקרה של חבלת ראש, אפילו תהיה קלה. לכן הטיפול הרפואי במקרה של חבלת ראש אצל מטופל כזה היה צריך להיות בהתאם- דחוף ביותר וללא המתנות מיותרות".
עוד קבע המומחה כי בדיקת ה – CT לאחר יותר משעתיים הייתה מאוחרת מדי, רק לאחר שמצבו של המנוח הדרדר, היה מחוסר הכרה והיא גרמה לחוסר יכולת להציל את חייו- "חל איחור רב וגורלי בבצוע הבדיקה וחלון הזמנים להציל את חייו של מר... אזל סופית".
כך גם יתרת המאמצים הרפואיים הגיעו באיחור, בשלב שלא ניתן היה להציל את חייו של המנוח.
"
במקרנו, יש לשקול את גילו של המנוח, את התחלואה הבריאותית ממנה סבל, את תוחלת חייו הצפויה (10 שנים) את מצבו האישי, את נסיבות הרשלנות של הנתבעת ומידתה, הסבל שניגרם לו בגין ארוע הנפילה ארצה והטחת ראש בריצפה, הטיפול הרפואי שלאחריו, השהייה על מיטת חוליו, ההדרדרות במצבו, עת הקיא והחל לשקוע באובדן הכרה, התהליך לקראת ההחייאה, הצורך בניתוח, ימי האישפוז עד למותו בתאריך 3.1.14.
...
שלישית, מטענת הנתבעת עולה השאלה, האם הנתבעת אמורה להגיע למסקנה בדבר רמת סיכון לנפילת המנוח נוכח עדות בנו או שמא עליה להגיע למסקנותיה תוך שימוש בכלים רפואיים מקצועיים יותר ? רביעית, הטענה סותרת טענה אחרת של הנתבעת: מחד, הטענה כי המנוח עצמאי ולא היה נתון בסיכון מפני נפילה.
אני קובע שהצוות הרפואי של בית-חולים רמב"ם התרשל כלפי המנוח בשניים:
ראשית, אי נקיטה באמצעים סבירים אשר יבטיחו מפני התממשות הסיכון הגבוה לנפילת המנוח.
אני קובע כי רשלנות זו קשורה בקשר סיבתי למותו של המנוח ולנזקים שנולדו עקב כך.
(ד).
על כן, אני פוסק שהנתבעת תשלם לתובעים 850,056 ₪ (שמונה מאות חמישים אלף וחמישים ושישה ₪).