לבד מאי-תיקון הנזילות בתיקרת המבנה, למרות תלונות חוזרות כעדות הנתבע 1 לגבי הבעלים, הימצאות המים במסעדה היא גם תוצאה של החזקה לקויה של הנתבע 1 המחזיק במקום, שאצלו הידיעה מדוע למרות שידע על נזילות חוזרות מהתקרה, ושירד גשם באותו יום, לא פעל ליבש את האיזור בו נפלה התובעת ו/או להכווין את תנועת הנכנסים סביב הרטיבות.
לשונו של ס' 41 לפקודה, שכותרתו: "חובת הראיה ברשלנות כשהדבר מעיד על עצמו" היא:
"41. בתובענה שהוגשה על נזק והוכח בה כי לתובע לא היתה ידיעה או לא היתה לו יכולת לדעת מה היו למעשה הנסיבות שגרמו למקרה אשר הביא לידי הנזק, וכי הנזק נגרם על ידי נכס שלנתבע היתה שליטה מלאה עליו, ונראה לבית המשפט שארוע המקרה שגרם לנזק מתיישב יותר עם המסקנה שהנתבע לא נקט זהירות סבירה מאשר עם המסקנה שהוא נקט זהירות סבירה – על הנתבע הראיה שלא היתה לגבי המקרה שהביא לידי הנזק התרשלות שיחוב עליה".
על פי עדותה, גם אם בעת התאונה עצמה, ברגע האחרון ראתה מים על הריצפה בעת ההחלקה, כאמור, לא ידעה התובעת "בזמן אמת" מדוע המים נמצאים שם, ומדוע היא מחליקה; "אני פסעתי פנימה, היה לי בלאק אאוט אחרי זה כי צ'ק נשכבתי על הריצפה ככה, כאילו חבטו, בכל הצד השמאלי" [עמ' 60 לפרו'].
ודוק; גם אם לכאורה ניתן לייחס אחריות לבעל הנכס, בכך שלא פעל זריז מספיק לתיקון הנזילות בגג או תיקרת המבנה, אין אחריות זו מאיינת את אחריות המחזיקים, הנתבעים 1 ו-2, שהיה בידם או מכל מקום ביכולתם למנוע את תוצאות הנזילות.
...
סוף דבר
לאור כל האמור לעיל, אני פוסק בעניינה של התביעה הנדונה כי –
התביעה של התובעת 1 נגד הנתבעים מתקבלת, כך שהנתבעת 3 תשלם לתובעת 1 סך של 102,560 ₪.
בנוסף, תשלם הנתבעת 3 לתובעת 1 בגין הוצאות משפט – שכר טרחת עו"ד בשיעור 24,000 ₪, וכן החזר הוצאותיה בגין האגרה ששילמה בתיק זה, והחזר הוצאותיה בגין שכר המומחים הרפואיים בו נשאה, לפי קבלות; הכל, בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כדין ממועד תשלומן בפועל בעבר.
בנוסף, תשלם הנתבעת 3 לתובע 2 בגין החזר שכר טרחת עו"ד סך 37,075 ₪, וכן החזר הוצאותיו בגין האגרה ששילם בתיק זה, ככל ששולמה; הכל, בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כדין ממועד תשלומן בפועל בעבר.