מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

רשימה ספקים או לקוחות כערך סודי

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2013 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

כך נפסק כי: "רשימת ספקים או לקוחות תוכר כסודית רק כאשר היא מחזיקה "ערך מוסף" מלבד קבוץ שמות הלקוחות או הספקים בענף, בנסיבות בהן הוכח כי נידרש מאמץ מיוחד בגיבושה, ויש יתרון בקבלתה מן המוכן" (ע"ע 62/08 דוד לבל - חברת הדקה ה- 90 בע"מ, (לא פורסם - 27.12.09).
...
גם מטעם זה יש לדחות את העתירה למתן צו שיאסור על הנתבעים שימוש ברשימת הלקוחות של התובעות.
סיכום לאור האמור לעיל, התביעה, ככל שהיא נוגעת לבקשה למתן צו האוסר על הנתבעים לעשות שימוש ברשימת הלקוחות של התובעות, נדחית.
התובעות ישלמו לנתבעים הוצאות משפט ושכר טרחת עורך דין בגין השלב הנוכחי (השלמת פסק הדין) בסך כולל של 20,000 ₪.

בהליך צו עשה/צו מניעה (קבועים) (צ"ו) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

מהאמור לעיל עולה כי הכרעה ביחס לרשימת הלקוחות גם היא אינה קביעה אוטומאטית, היא תיבחן על פי "ערך מוסף" אשר ניתן לזקק מתוך מקבץ הראיות המונחות בפני בית הדין, ר' לעניין זה את אשר נפסק בהילכת מן: " בכל הנוגע לרשימת לקוחות הובהר בפסיקה, כי "רשימת ספקים או לקוחות תוכר כסודית רק כאשר היא מחזיקה "ערך מוסף" מלבד קבוץ שמות הלקוחות או הספקים בענף, בנסיבות בהן הוכח כי נידרש מאמץ מיוחד בגיבושה, ויש יתרון בקבלתה מן המוכן" (עניין לבל; כן ראו את ע"ע 1141/00 הר זהב שירותי מזון בע"מ – פודליין בע"מ, פד"ע לח 72 (2002) (פסק הדין בהמשך); ע"ע 1045/00 אריה נצר – אס.ג'י.די הנדסה בע"מ, פד"ע לו 180 (2000))".
...
עדותו של בולרו, על אף שניכר בה כי המעמד אינו פשוט עבורו, הן בשל המעמד הלא נוח והן בשל אופי הטענות שנטענו כנגדו והמהירות בה נדרש להתייצב לדיון, שכנעה אותנו בנקודה זו. לא מצאנו שטופ הוכיחה קיומו של סוד מסחרי.
במתח המתואר לעיל, לא מצאנו כי טופ הוכיחה שבולרו השתמש בידע שצבר בתקופת העסקתו כדי לפגוע בה. הידע עמו הגיע לטופ מצוי בבעלותו ומדובר בניסיון רב שנים בזכותו התקבל לעבוד אצלה.
משלא הוכח קיומו של סוד מסחרי או מידע סודי שהועבר לבולרו בתקופת עבודתו, משלא הוכח אינטרס לגיטימי שבגינו יש להגביל את עיסוקו של בולרו ובעיקר מאחר ולא הוכח כי מאזן הנוחות נוטה לטובת טופ, מצאנו כי יש לדחות את הבקשה.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

מהאמור לעיל עולה כי הכרעה ביחס לרשימת הלקוחות גם היא אינה קביעה אוטומאטית, היא תיבחן על פי "ערך מוסף" אשר ניתן לזקק מתוך מקבץ הראיות המונחות בפני בית הדין, ר' לעניין זה את אשר נפסק בהילכת מן: "בכל הנוגע לרשימת לקוחות הובהר בפסיקה, כי "רשימת ספקים או לקוחות תוכר כסודית רק כאשר היא מחזיקה "ערך מוסף" מלבד קבוץ שמות הלקוחות או הספקים בענף, בנסיבות בהן הוכח כי נידרש מאמץ מיוחד בגיבושה, ויש יתרון בקבלתה מן המוכן" (עניין לבל; כן ראו את ע"ע 1141/00 הר זהב שירותי מזון בע"מ – פודליין בע"מ, פד"ע לח 72 (2002) (פסק הדין בהמשך); ע"ע 1045/00 אריה נצר – אס.ג'י.די הנדסה בע"מ, פד"ע לו 180 (2000))".
...
סוף דבר, הבקשה נדחית.
מצאנו כי התחייבות המשיבים די בה כדי להגן על השקעתה של המבקשת, כמפורט לעיל.
יחד עם זאת, הצדדים התייצבו לדיון שנקבע בדחיפות, ומתוך הידברות משותפת בסיוע בית הדין הגיעו להבנות ונותרה כאמור סוגיה האחת בעלת שני עניינים שנותרה להכרעה, כאשר מכלול ההסכמה יתר את הסעד הזמני והתביעה העיקרית שנדרשה להתלוות לו. בנסיבות הללו לא מצאנו כי יש מקום שצד כזה או אחר יישא בהוצאות משנהו, אלא כי ראוי ונכון שכל צד יישא בהוצאותיו.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2024 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

רשימת ספקים או לקוחות תוכר כסודית רק כאשר היא מחזיקה 'ערך מוסף' מלבד קבוץ שמות הלקוחות או הספקים בענף, בנסיבות בהן הוכח כי נידרש מאמץ מיוחד בגיבושה ויש יתרון בקבלתה מן המוכן[footnoteRef:34].
...
הנתבע הוסיף טענות רבות הנוגעות לאופן הטכני בו הועברו ההודעות, המרחקים בין התכנים השונים בגוף ההודעות, בחנו את טענתו בקפידה אך לא מצאנו כי אלה מעידים על פגם באותנטיות המסמכים[footnoteRef:90].
] סעדים בשים לב לחלוף הזמן ממועד סיומם של יחסי העבודה בין הצדדים, למשך ההגבלה על פי הסכם ההעסקה בין ולהלכה הפסוקה ברי כי לא ניתן להיעתר לבקשת התובעת לצו מניעה קבוע להימנע מלפנות ללקוחותיה ובית הדין יסתפק בפסיקת פיצויים.
עוד נתבעו פיצויים בגובה 50,000 ₪ בגין הפרת הסכם עבודה חובת האמון והתנהגות בחוסר תום לב. אנו סבורים, כי העוולות אשר בוצעו על ידי הנתבע התבצעו במסכת אחת של מעשים, ואין מקום לחייבו באופן נפרד לכל פעולה שביצע וזאת בהתאם להוראות סעיף 13(ב) לחוק.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

הנתבעים הפרו את הסכמי העבודה עליהם חתמו מול התובעת, לרבות חובת הסודות, אי תחרות למשך שנה, אי עשיית שימוש בסודות המסחריים ובמידע חסוי השייך לתובעת, וכן אי עשיית שימוש ברשימת לקוחות או ספקים, מערך השיווק או בכל רשימה אחרת של התובעת, המוגדרים כולם לדבריה כסוד מסחרי.
...
לאחר עיון בטענות הצדדים מסקנתנו הינה כי יש לדחות את תביעת התובע שכנגד בגין רכיב זה. התובע שכנגד 1 טען טענות אלו בעלמא מבלי לצרף סימוכין להוכחת טענותיו בנוגע לזכאותו לתשלומים מכוח רכיב זה. כמו כן, הסכם פירוק השותפות בין השניים נעדר כל התייחסות לטאבונים, כאשר ההסכם הנ"ל מונה רשימת ציוד שהועברה לידי הנתבעת שכנגד, וזאת כנגד תשלום.
לאור כל האמור לעיל, דין התביעה בגין רכיב זה, להידחות.
סוף דבר תביעת התובעת נדחית במלואה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו