מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

רשות ערעור על שכ"ט כונס נכסים בתיק הוצל"פ

בהליך רשות ערעור על החלטת ראש הוצל"פ (רע"צ) שהוגש בשנת 2017 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

המבקש (כונס הנכסים בתיק הוצל"פ מס' – 520668-12-15, להל"ן – "כונס הנכסים"),מבקש ליתן לו רשות ערעור על החלטת כב' רשם ההוצאה לפועל – שרון קרן, מיום ה- 22.5.17 לעניין קביעת שיטת חישוב שכרו של כונס הנכסים בפרוק שתוף של המקרקעין (מיגרש של כ- 250 מ"ר בשכונת נווה צדק בת"א, רח' כינרת 8, להל"ן – "המקרקעין") שהנם בבעלות משותפת של המשיבה-1 והמשיבים-2 יחדיו.
לאור האמור לעיל, מצאתי כי אין כל פגם בהחלטתו נשוא ערעור זה, של כב' רשם ההוצאה לפועל, המצדיק היתערבות של בית משפט זה. ככלל אין ערכאת העירעור נוהגת להתערב בהחלטה בדבר קביעת גובה שכר הטירחה של בעלי תפקידים ובכלל זה כונס נכסים, אלא במקרים חריגים ויוצאי דופן.
...
עיקרי טענות המשיבה-1 המשיבה-1 טוענת, כי כל שנעשה בסופו של דבר הוא רכישת זכויות המשיבים-2 תמורת סך של 350.000 ₪, על יסוד הסכמה אשר הושגה בין הצדדים בפסק הדין בערעור, ולא כחלק מהליכי מכר במקרקעין כולם, בתיק ההוצל"פ. לטענת בהמשיבה-1, על שכר הטרחת כונס הנכסים להיגזר משיעור התמורה שהתקבלה בפועל עפ"י הסכם הפשרה ולא משווי המקרקעין כולם.
המשיבה-1 טוענת, כי הסכם הפשרה בין הצדדים, אשר קיבל תוקף של פסק דין, הוא זה אשר הביא לתוצאה הסופית, ולא פעולותיו של כונס הנכסים במסגרת הליך הכינוס שבתיק ההוצל"פ. דיון והכרעה לאחר שנדרשתי לכתבי טענות הצדדים ונספחיהם, החלטתי לדון בבקשת רשות הערעור כבערעור עצמו.
סיכום לאור האמור בפירוט בפסק דין זה, דין הערעור להידחות.

בהליך ערעור שונה - אזרחי (עש"א) שהוגש בשנת 2018 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

כאמור, המערערת שילמה את מלוא סכום החוב בתיק ההוצל"פ, למעט שכ"ט כונס הנכסים, עוד טרם הפינוי.
בנוסף לאמור, על פי הוראות תקנות ההוצאה לפועל המערער או המגיש בקשת רשות ערעור על החלטות רשם ההוצל"פ, צריך לצרף לכתב הטענות תצהיר לאימות העובדות, המערערת הגישה את העירעור ללא תצהיר וגם מטעם זה יש לדחות את העירעור.
...
לאחר עיון בטענות הצדדים באתי למסקנה שיש לדחות את הערעור.
בנוסף לאמור, על פי הוראות תקנות ההוצאה לפועל המערער או המגיש בקשת רשות ערעור על החלטות רשם ההוצל"פ, צריך לצרף לכתב הטענות תצהיר לאימות העובדות, המערערת הגישה את הערעור ללא תצהיר וגם מטעם זה יש לדחות את הערעור.
לאור כל האמור הערעור נדחה ואני מחייב את המערערת בהוצאות המשיבים ושכ"ט עו"ד בסכום של 1,000 ₪ למשיב הפורמלי וסכום של 2,000 ₪ לכונס הנכסים – המשיב.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לפני בקשת רשות ערעור על החלטת בימ"ש השלום בתל אביב (כב' השופט עמית יריב) מיום 20/2/2020 ברע"צ 50265-02-20 במסגרתה נדחתה בקשת רשות ערעור על החלטת רשם ההוצל"פ (כב' הרשם אוהד אשר) מיום 13/1/2020 שעניינה שכ"ט שנפסק לטובת כונס נכסים בתיק הוצל"פ 523194-08-17 (להלן: "תיק ההוצל"פ") כונס הנכסים מונה לתפקידו ביום 7/2/18 לצורך השלמת עסקת מכר בין הזוכים (הקונים) ובין החייבים (המוכרים).
...
לאחר עיון בטענות המבקשים הגעתי למסקנה ולפיה דין בקשת רשות הערעור להידחות מהנימוקים כדלקמן: למעשה מדובר בהליך ערעורי "בגלגול שלישי" אשר רק במקרים חריגים ניתנת רשות ערעור בעניינו וזאת כאשר מתעוררת שאלה בעלת חשיבות משפטית או ציבורית החורגת מעניינם הפרטני של בעלי הדין (ראה: ר"ע 103/82 חניון חיפה נ' מצת אור בע"מ פ"ד לו (3) 123; רע"א 252/15 פטרוטק בע"מ נ' רשות מקרקעי ישראל (18/1/15).
לפיכך, אין זה המקרה שבו יש להתערב ב"גלגול שלישי" ויש לדחות את הבקשה.
לסיכום: לאור האמור לעיל, נדחית בקשת רשות הערעור.

בהליך רשות ערעור על רשם ההוצאה לפועל (רער"צ) שהוגש בשנת 2022 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

בפניי בקשת רשות ערעור על החלטת רשם ההוצאה לפועל אריאל לנגה בקשר לגובה החוב בתיק ההוצאה לפועל, וכן חלוקת הכספים בו. בתיק ההוצאה לפועל מבוצע פסק דין שנתן תוקף להסכמת הצדדים, על פיה הועמד חובו של המבקש כלפי המשיב על סך של 240,000 $.
המבקש טוען גם, שכב' הרשם לא היתייחס למספר טענות שלו, שעניינן הוספת 270,000 ₪ בגין ריבית, על אף שהצדדים החליטו שלא יתוספו ריביות לחוב בתיק ההוצאה לפועל שיערוך הכספים שהתקבלו מהמכירה, שכן ברשלנות כונס הנכסים חלו עיכובים ברשום הדירה נשוא הכנוס על שם הקונים, ובכל מקרה, מהרגע שהכספים היו בידי כונס הנכסים, יש לשערך אותם עד ההחזרה של הכספים העודפים על החוב בתיק, למבקש.
אילו היה ניפתח תיק הוצל"פ מיד לאחר מתן פסק הדין ולא היה ניתן פסק הדין ההצהרתי לגבי הדירה, הרי שהמשיב למעשה היה מוציא עוד סכומי כסף (אגרה ושכ"ט עו"ד לחינם שכן לא היה שום מקור אחר לגביית החוב מלבד הדירה.
...
לאחר שעיינתי בטענות הצדדים באתי למסקנה שיש לדחות את הבר"ע. ראשית, לענין הסכום של הפיצוי המוסכם, סכום זה מהווה חלק מהוראות פסק הדין.
התוצאה היא שלא מצאתי שיש מקום להתערב בהחלטת כב' הרשם, ולפיכך הבר"ע נדחית ואני מחייב את המבקש בהוצאות ושכ"ט עו"ד בסך 5000 ₪, שיגבו מתוך סכום הערובה.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2024 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

מבוקש להורות לרשם ההוצל"פ כי לאחר ניכוי הוצאות ושכ"ט כונס יחולקו הכספים בתיק ההוצל"פ באופן פרופורציונאלי בגין חלקו של מוריס בדירה בין חובו בתיק ההוצל"פ לערן שרון לבין חוב המזונות.
במקרה דנן כונס הנכסים פועל בשליחות הנושה מטעמו מונה, ואינו פועל באובייקטיביות או בהגינות, אלא מקדם את עניינו של מרשו, באמצעות שימוש לא ראוי בסמכויות שניתנו לו ככונס נכסים ע"י רשם ההוצל"פ. נטען כי הכונס מנצל את הכוח שניתן לו במסגרת מינויו ככונס נכסים על מנת לעכב כספים המגיעים למבקשת עפ"י דין, וזאת על מנת לסייע למרשו – הנושה בתיק ההוצל"פ – ערן שרון.
לאחר עיון בבקשת רשות העירעור, הגעתי למסקנה ולפיה דינה להדחות אף ללא צורך בתשובה מהנימוקים כדלקמן: ככלל, השגות של בעלי דין על החלטות ביניים של ערכאה דיונית, יידונו במסגרת ערעור על פסק דין זאת למעט במקרים נדירים שבהם מבקש רשות העירעור מצליח להראות כי דחיית הדיון בהשגה על ההחלטה לשלב העירעור על פסק הדין, עלולה להשפיע באופן ממשי על זכויות הצדדים, עלולה לגרום נזק של ממש, או עלולה להביא לקיומו של הליך מיותר או שגוי וזאת בהתאם לסעיף 52(ב) לחוק בתי המשפט.
במידת הצורך, הטענות ביחס למעמד כונס הנכסים יבחנו במסגרת ערעור על פסק הדין ואין חובה להכריע בסוגיה כבר עתה, כשממילא הנושה הנו תובע בתיק וכונס הנכסים הוא בא כוחו.
...
משצורף הנושה ערן כתובע נוסף, אני סבורה כי אין חשש שינוהל הליך שלם מיותר או שגוי.
אני סבורה כי בדין נמנע בימ"ש קמא מלהכריע בטענה זו, בשלב המקדמי של בקשה לסילוק על הסף.
לסיכום: לאור האמור לעיל, דין בקשת רשות הערעור להידחות.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו