תוצאותיהם של מגעים אלה אינן ברורות, אולם מכל מקום, אין חולק כי העותר ניהל עסק במקרקעין בסוף שנות ה-80', במהלך שנות ה-90' ובשנת 2005 (עניין הרציפות אינו ברור אף הוא; לטענת העותר נוהל העסק ברציפות בכל השנים הללו), וכי עירית רמת השרון הנפיקה לו כאמור רישיונות ל"רוכלות בירק ודברי במבוק (משתלה)", וזאת מעת לעת (לכתב העתירה צורפו העתקי רישיונות תקופתיים מן השנים 1990-1986, 1999-1998 ו-2005); אך בנובמבר 2005 לא חודש רשיון הרוכלות משנמצא כי מיתנהל במקום מסחר ברהיטים עתיקים. ביני לביני שונה ייעוד הקרקע משטח צבורי פתוח לאיזור מעורב למגורים, שעה שנכנסה לתוקף ביום 9.11.04 תכנית רש/800. ביום 12.9.05 הוציאה המשיבה 1 לעותר צו מנהלי להפסקת בניה בשל עבודה שבוצעה ללא היתר. כן הוציאה צו הריסה מנהלי למבנה סככה של העותר, כ-900 מ"ר גודלו, ביום 6.10.05 (חלק מן המסמכים המצורפים מתייחסים ליום הוצאת הצוו כ-9.10.05). בקשה שהוגשה לביטול הצוו נדונה בבית המשפט לעניינים מקומיים ברמת השרון, ונדחתה. העותר ביקש את עיכוב ביצועה של ההחלטה בעירעור לבית המשפט המחוזי בתל אביב-יפו. נוסף על כך, הוציאה עירית רמת השרון כנגד העותר ביום 18.1.06, בעקבות המלצות משטרת ישראל, צו מנהלי להפסקת ניהול עסק, שאף לגביו נתבקש ביטול בבית המשפט לעניינים מקומיים ברמת השרון, ואף בקשה זו נדחתה. בקשות שהגיש העותר לעיריה לחידוש רישיון הרוכלות סורבו. אף בעיניין זה פנה העותר לבית המשפט המחוזי בתל אביב-יפו. בית המשפט (השופטת לבהר-שרון) דן במאוחד בשני הערעורים לגופם (תיק ב"ש 93771/05, 90358/06 בעפ"א 88029/06 ובעפ"א 80380/05). בהחלטתו מיום 19.6.06 ניתן תוקף להסדר בין הצדדים, לפיו עוכב הבצוע בשני הערעורים למשך שנה מיום מתן ההחלטה, ונכתב בה כי "בתום השנה יהרס המבנה ולא ינתן רישיון עסק מעבר לתום השנה מהיום". בהחלטה צוין עוד, כי העותר רשאי לפנות ולפעול לקבלת היתר ורישיון, אך לא תהיה כל התחייבות מצד העיריה.
לטענת העותר, פסק דינו של בית המשפט המחוזי מיום 19.6.06 נועד לאפשר לו לפעול, במהלך השנה בה עוכב הבצוע, לקבלת רישיון עסק - וכך אמנם עשה, הן בפניותיו לעיריה, והן בתביעתו האזרחית בעיניין המקרקעין בבית המשפט המחוזי בתל אביב.
המשיבים טוענים בתגובתם כי העתירה הוגשה תוך שימוש לרעה בהליכי משפט, על מנת לטרפד ולעכב את ביצוע פסק דינו של בית המשפט המחוזי מיום 19.6.06, שהוא פסק דין סופי וחלוט.
לטענת המשיבים, דין העתירה להדחות על הסף מחוסר סמכות עניינית של בית משפט זה, כמו גם בשל אי-מיצוי הליכים, ניהול הליכים מקבילים, ואף העידר ניקיון כפיים והעלמת עובדות בידי העותר, בשל מחדלו לפרט בכתב עתירתו – כך נטען – את הפצוי הכספי שקבל בעבור פינויו ממשתלתו באיזור צומת מורשה.
כידוע, בית משפט זה אינו יושב כערכאת ערעור על הכרעות הערכאות המוסמכות בעיניין צווי הריסה מנהליים (בג"צ 885/07 אבו גאליה אלחלאם נ' יו"ר הוועדה המקומית לתיכנון ובנייה (טרם פורסם); בג"צ 1876/03 יונה פלג נ' עריית תל אביב (לא פורסם)).
התבקשנו בעתירה להורות לעיריה ליתן רישיון עסק לעותר, אולם גם בעיניין זה אין בית משפט זה הכתובת; ונזכיר, כי סמכות בית המשפט לעניינים מנהליים משתרעת גם על עתירות שנוגעות להעדר החלטות או למחדלים של הרשות המקומית (בג"צ 9207/05 מלון נפטון בע"מ נ' עריית אילת (לא פורסם); בג"צ 7344/04 אמיל נ' מועצה מקומית גבעת שמואל (לא פורסם)).
...
לטענת המשיבים, דין העתירה להידחות על הסף מחוסר סמכות עניינית של בית משפט זה, כמו גם בשל אי-מיצוי הליכים, ניהול הליכים מקבילים, ואף העדר ניקיון כפיים והעלמת עובדות בידי העותר, בשל מחדלו לפרט בכתב עתירתו – כך נטען – את הפיצוי הכספי שקיבל בעבור פינויו ממשתלתו באזור צומת מורשה.
כן נטען, כי על העתירה להידחות על הסף בשל שיהוי בהגשתה ובשל אי-צירופו של מינהל מקרקעי ישראל כצד לה. לגופו של עניין נטען, כי כנגד העותר נוהלו שני הליכים משפטיים - במישור הפרת דיני התכנון והבנייה, שבגדרו הוצא צו ההריסה המינהלי, ובמישור דיני רישוי עסקים, שבגדרו ניתן לעותר צו להפסקת ניהול עסק וסורבו בקשותיו למתן רישיון עסק – וכי אין מקום להכשיר "מסלול עוקף" להליכים אלו בגדרי עתירה זו.
לאחר עיון בכתב העתירה, בבקשה למתן צו ביניים ובתגובת המשיבים, באנו לכלל מסקנה כי אין בידינו להיעתר לעתירה.
לא למותר להזכיר שוב, כי החלטת בית המשפט המחוזי מיום 19.6.06 לעכב את ביצוע הצוים למשך שנה - "כאשר בתום השנה יהרס המבנה ולא ינתן רישיון עסק מעבר לתום השנה מהיום" - ניתנה בהסכמת הצדדים; קרי - אף בהסכמת העותר, המנסה בעתירתו זו להשיג על ההחלטה בעקיפין, ואף מטעם זה אין בידינו לקבל את העתירה.