מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

רשות ערעור על החלטת ראש הוצל"פ בעניין עיכוב פינוי

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום באר שבע נפסק כדקלמן:

מתוך הנספחים לכתב התביעה עולה כי המבקש פעל להגשת בקשה לראש ההוצל"פ לעיכוב פינוי המקרקעין משוא ההליך, הוא המושכר אולם בקשתו נדחתה.
נוכח זאת פעל המבקש להגשת בקשת רשות ערעור לבית המשפט השלום בתל אביב אולם גם בקשת רשות העירעור נדחתה על הסף.
סבורתני כי במקרה דנן, ישנו שהוי ניכר בהגשת הבקשה לבית המשפט שכן מתוך המסמכים והחלטות ראש ההוצל"פ עולה כי המבקש יודע מזה זמן רב על ההליך ההוצל"פ, על קיומה של כונסת הנכסים ועל פינויו מהמקרקעין, אולם לא הגיש כל בקשה מתאימה לבית המשפט ורק מנימוק זה בלבד, סבורתני כי אין מקום ליתן את הצוו המבוקש במעמד צד אחד.
במקרה דנא, לא הצביע המבקש בבקשתו על טעם כלשהוא, או על נסיבות חריגות, המצדיק מתן צו עשה במעמד צד אחד, בשים לב כי כבר ביום 16/10/22 נודע לו על החלטת הפינוי וכי מזה זמן רב יודע המבקש על מינויה של כונסת הנכסים למקרקעין משוא ההליך ועל ההליך ההוצל"פ. למותר לציין כי במקרה דנן, עיקר טענותיו של המבקש הן כלפי השקעותיו במושכר הם המקרקעין מושא ההליך, שכן לטענתו על פי הסכם השכירות בינו לבין המשיב מס' 1, הוא זכאי לנכות מסכום הרכישה אשר יקבע ע"י שמאי מוסכם את השקעתו בסך של 1,150,000 ₪.
בעיניין זה ראו את דבריו של כב' השופט וינוגרד בספרו "צוי מניעה", מהדורה השנייה בספרו של ד"ר אליהו וינוגרד, צוי מניעה, עמ' 104: "כדי לבסס זכות לצוו מניעה, על התובע להצביע על נזק בלתי הפיך שיגרם לו. מקובל לפרש "נזק בלתי הפיך" כנזק ממשי ששום פיצויים כספיים לא יהיה די בהם כדי לתקנו, או שלא ניתן לאמוד את הפגיעה בכסף.
...
הלכה פסוקה היא שבית המשפט נעתר במשורה ורק במקרים חריגים למתן צו עשה שתכליתו לשנות את המצב הקיים, במעמד צד אחד.
ככלל, ההלכה הפסוקה בעניין מהותו של צו עשה הינה חד משמעית: "נקדים ונאמר, שאמות המידה לנתינת צו עשה זמני נוקשות יותר מאלו שבנתינת צו מניעה זמני. המשיב לא ביקש לשמור על המצב הקיים אלא לשנותו מעיקרא, ולהחזיר את המצב לקדמותו. בקשתו היתה למעשה שבית הדין יפסוק סופית בפלוגתא שבין הצדדים, אם כי לתקופה מוגבלת. נראה לנו שצריכות להיות נסיבות יוצאות מן הכלל כדי להביא בית משפט להיעתר לבקשה כזו, וצריכות להיות בפניו הוכחות חותכות על זכותו המוחלטת של המבקש, ולא רק הוכחות על זכות לכאורה". (דב"ע לג/3-3 מדינת ישראל - גנץ פד"ע ד 161, 164).
וכן עמ' 107: "אין בית משפט נוהג לתת צו מניעה במקום שפגיעתו של הנתבע בזכויותיו המשפטיות של התובע היא זעומה, והיא ניתנת להערכה כספית, ותשלום של ממון יש בו כדי פיצוי..." נוכח כל האמור לעיל, ובנסיבות העניין,ובשים לב כי כונסת הנכסים כבר קיבלה חזקה על המקרקעין משוא ההליך ( המושכר ), כי הבקשה שלפניי הוגשה בשיהוי שכן המבקש ידע על קיומו של הליך ההוצל"פ ולקיומה של כונסת הנכסים מזה זמן רב, והיות והתרשמתי כי על המאזניים מוטל בעיקר נזק כספי, אשר הינו הפיך מיסודו ובר פיצוי, לא מצאתי לנכון ליתן צו מניעה וצו עשה זמני במעמד צד אחד, כמבוקש.

בהליך רשות ערעור על הוצאה לפועל (רצ"פ) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

השופט שאול שוחט, סגן נשיא, אב"ד: ההליך בקשת רשות ערעור על החלטת בית המשפט השלום (כב' הש' עמית יריב בתיק 10908-10-21), מיום 23.10.21, שדחתה את בקשת המבקשת לעיין מחדש בהחלטתו מיום 17.10.21 במסגרתה נדחתה בקשת רשות ערעור שהגישה על החלטת רשם ההוצאה לפועל מיום 13.9.2021.
בית משפט קמא דחה את בקשת רשות העירעור בהחלטה מיום 17.10.21 משלושה נימוקים: המבקשת הגישה בקשה לעיון מחדש במסגרתה טענה, כי צרפה תצהיר (הטעם הראשון) וכי הנכס, בית הכנסת, פונה מזמן (ולכן הטעם השלישי שמנסה להביא לעיכוב הפינוי לא נכון) וכי הסבירה בבקשתה מדוע שגה הרשם בכך שאימץ את השמאות ולא פסל אותה והחליף את השמאי ( הטעם השני).
השמאי פעל במשוא פנים לטענת המבקשת מהתכתבות של השמאי עם ב"כ המשיבה עולה כי הוא פנה אליה בבקשה להבהרת ההחלטה בדבר מינויו במקום לפנות לרשם ההוצל"פ בעיניין.
הדואר האלקטרוני נשלח לשני הצדדים גם יחד לא לב"כ המשיבה בלבד!!!! מכאן, בפנייה של המשיבה לשמאי אין כל עדות למשוא פנים (שכן היא נדרשה לפנות לשמאי לפי החלטת ראש ההוצל"פ) ובפנייה של השמאי ובקשתו להבהרה אין משוא פנים כי פנה לשני הצדדים.
...
דיון והכרעה לאחר שנתנו את דעתנו על טענות המבקשת הן בכתב הן על פה, בישיבת יום 26.12.22 אנו מחליטים לתת רשות ערעור, לדון בבקשה כבערעור עצמו ולדחות את הערעור.
לא מצאנובבקשת רשות הערעור שלפנינו התמודדות ראויה, אם בכלל, עם נימוקי רשם ההוצאה לפועל לדחיית הטענה.
לא מצאנו מקום להתערב בכך, בוודאי לא בגלגול שלישי.
סוף דבר אשר על כן ניתנת רשות ערעור, הערעור נדחה והמבקשת תישא בהוצאות המשיבה ושכר טרחת עורך דינה כדי סך של 10,000 ₪.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לפני בקשת רשות ערעור על החלטת בית משפט השלום בהרצליה (כב' השופט אמיר ויצנבליט) מיום 25.10.22 בת"א 33865-02-22 ולפיה נדחתה בקשת התובעות – המבקשות להורות על עיכוב הליכים למימוש משכנתא בתיק הוצל"פ שפתחו המשיבות נגדן.
יצוין בעיניין זה כי ב"כ המשיבות צרפה לתשובה לבקשת רשות העירעור את החלטת רשם ההוצל"פ באשדוד שניתנה בתיק ההוצל"פ ביום 29.12.2022 ובמסגרתה נקבע כי המבקשת זכאית לדיור חלוף של 18 חודשים בגובה 81,000 ₪.
נקבע בעיניין א.ר.א.ב. כי אין להתערב בהחלטה ולפיה לא עוכב מימוש ופינוי ממקרקעין, גם בשים לב לכך שלא היתה מחלוקת כי התקבלו כספים מהמשיבה והמבקש לא שילם כל סכום שהוא על חשבון החוב.
ד) במקרה דנן, בית משפט קמא לא הקל ראש בכך שמדובר בפנוי מדירת מגורים ובנסיבות אישיות בעלות משמעות, אך מצא שסכוייה הלכאוריים של התביעה מעוררים קושי כה רב באופן המוביל לדחיית הבקשה.
...
אציין לעניין זה כי בעת כתיבת החלטתי עיינתי בפרוטוקול הדיון שהתקיים בתיק קמא אתמול 9.5.2023.
מבחינת מאזן הנוחות: גם אם אלך לשיטת המבקשות ולפיה ממכירת נכס מקרקעין אחר לא נותרה לה תמורה, עדיין מאזן הנוחות לא נוטה לטובתן, שכן בינתיים ניתנה החלטה בלשכת ההוצל"פ בעניין הדיור החלוף .לעיתוי הגשת הבקשה יש גם משקל בדחייתה (ראה סעיף 24 להחלטה) ולאור מצבור הנסיבות ולאחר שבית משפט קמא בחן את הטעון בחינה, הוחלט כאמור לדחות את הבקשה ואני סבורה כי אין מקום להתערב בשיקול דעת בית משפט קמא בעניין.
לסיכום: א) לאור האמור לעיל נדחית בקשת רשות הערעור.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2024 בעליון נפסק כדקלמן:

][ לפניי בקשה למתן רשות ערעור על החלטתו של בית המשפט המחוזי מרכז-לוד (השופט י' שפסר) מיום 31.12.2023 בת"א 32960-09-23, בגדרה הורה בית המשפט המחוזי על עיכוב הליכי הוצאה לפועל למימוש בית מגוריהם של המבקשים 3-2, בכפוף להפקדת ערובה כספית בסך של 300,000 ₪.
בהקשר זה הובהר, כי המונח "בית מגורים" אינו בבחינת "מילת קסם" המספקת הגנה מוחלטת בפני פינוי, ואולם בשים לב להיבט האנושי הכרוך בפנוי חייבים מביתם, אל מול אינטרס עסקי-כספי של הבנק, הכף נוטה לעבר עיכוב הפינוי.
הלכה היא כי לערכאה הדיונית נתון שיקול דעת רחב בכל הנוגע למתן סעדים זמניים, ועל כן היתערבות ערכאת העירעור בהחלטות בנושאים אלה תיעשה במשורה ובמקרים חריגים בלבד (ראו למשל: רע"א 4984/23 אן די אן השקעות בע"מ נ' מכללת תעש לאבטחה ולוט"ר, פסקה 9 (18.10.2023); רע"א 1215/23 גרינר נ' בול מסחר והשקעות בע"מ, פסקה 9 (22.2.2023) (להלן: עניין גרינר); רע"א 7640/22 אליאס נ' סלייח, פסקה 7 (15.11.2022)).
מעבר לכך, אציין כי המבקשים לא הוכיחו קושי כלכלי קונקריטי המונע מהם לעמוד בהפקדת הסכום האמור במועדו; זאת, כמובן, מבלי להקל ראש בקשיים בענף הבנייה עקב המצב הבטחוני, אליהם התייחסו המבקשים.
...
לכך יש להוסיף כי בבסיס החלטת בית המשפט המחוזי עמדה מסקנתו שלפיה דינה של הבקשה לסעד זמני, היה להידחות.
מסקנה זו הושתתה על סיכויי התובענה להתקבל; על שיקולי מאזן הנוחות; על השיהוי הניכר בהגשת הבקשה; ועל הזיקה שבין הסעד הזמני המבוקש לבין הסעד העיקרי שהתבקש בתביעה שהוגשה.
לנוכח האמור, דין בקשת רשות הערעור להידחות.

בהליך רשות ערעור על רשם ההוצאה לפועל (רער"צ) שהוגש בשנת 2024 בשלום באר שבע נפסק כדקלמן:

עוד נרשם שם כי החייב פועל לגיוס כספים והגעה להסדר כולל בתיק הפש"ר. בכפוף לאישורו של ראש ההוצל"פ ובית המשפט בתיק הפש"ר, היה ולא תבוצע אחת מהחלופות האמורות, יפונה הבית בהסכמה והחזקה תמסר לקונה להמשך מימוש בהתאם להוראות ראש ההוצל"פ. וראו מה נרשם בסעיף 3 לאותו הסדר: "בנסיבות האמורות, לפיהן החייבים הצהירו שיעשו מאמץ עילאי, הן למכירת הדירה או הגעה להסדר גם בתיק זה וגם בתיק הפש"ר ובהילקח בחשבון תקופת החגים הבא עלינו לטובה יהיה זה נכון וצודק ליתן שהות אחרונה לחייבים לנסות ולפתור את החובות" (הדגשה שלי – הח"מ).
ביום 18.02.24 הוגשה בקשת רשות העירעור דנן על החלטת רשם ההוצל"פ. ביום 19.02.24 לאחר הגשת בקשת רשות העירעור ניתנה החלטת בית המשפט העליון הנכבד בבקשת החייב לעיון מחדש בהחלטה לפיה עליו להפקיד 100,000 ₪ לצורך עיכוב ביצוע פינוי הנכס.
וראו פרו' עמ' 5 שורות 21 – 24: "...למען הגילוי הנאות נציין שבתי פוטרה מעבודה בחודש מאי ואת התשלום של 4,000 היא לא שילמה. כמו כן את התשלום של חודש ספטמבר ואוקטובר היא גם כן לא שילמה...". באשר לתקנות ההוצל"פ בעיניין מלחמת חרבות ברזל, מצאתי אף אני כי בשעה שבית המשפט המחוזי התיר לעשות כן, אין מקום לעכב הפינוי כאן בגין תקנות אלו.
...
דיון והכרעה לאחר שעיינתי בטענות המבקשים וכן קיימתי דיון שלאחריו המבקשים הגישו השלמת טיעונים – החלטתי לדחות את הערעור והכל יפורט להלן: בשל העובדה שמדובר בפינוי בית מגורים החלטתי לתן רשות לערער ולדון בערעור לגופו.
אני דוחה את הטענה לפיה לא ניתן היה להכריע בערעור בשעה שהמצהירה מטעם הבנק לא הגיעה לדיון.
לסיכום אני דוחה את הערעור שהגישו המבקשים על החלטות רשם ההוצל"פ. המבקשים ישלמו למשיב הוצאות בסך של 5,850 ₪ וזאת תוך 30 יום מהיום.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו