מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

רשות ערעור על החזקת אגרופן שלא למטרה כשרה

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2020 בשלום נצרת נפסק כדקלמן:

הערך החברתי המוגן באמצעות האיסור על החזקת אגרופן או סכין מחוץ לתחום ביתו או חצריו של נאשם, אשר לא הוכיח כי החזיקם למטרה כשרה, הוא הערך של הגנה על שלמות גופו של האדם, תחושת הבטחון האישי, והבטחת שגרה בה יוכל אדם לקיים חיים שלווים ללא חשש מפרצי אלימות.
לעניין זה ראו את רע"פ 7484/08 פלוני נגד מדינת ישראל (22.12.09): "יש להסכים גם עם טענת המשיבה לפיה פגיעה בערך המוגן הטמון בעבירה בדבר החזקת סכין, עשויה להתרחש לא רק כאשר נעשה בסכין שימוש פסול, אלא גם מעצם החזקתה בכל מקום שאינו ביתו או חצריו של אדם. האיסור הפלילי על החזקת סכין (והוא הדין לגבי אגרופן הנזכר אף הוא בסעיף 186(א)) ברשות הרבים, נועד להיתמודד כאמור עם תופעת ריבוי הסכינים ולהקטין את הסיכוי לשליפתה של הסכין מכיסיו של בעליה לצורך שימוש פסול ופוגעני בה. גם אם החזקת הסכין כשלעצמה אין בה כדי ליצור פוטנציאל לתגרה אלימה, משעה שפוטנציאל שכזה התעורר, נוכחותה של הסכין בזירת הארוע עשויה לתרום להיתלקחות הרוחות ולהשתלהבות מצד האוחז בסכין. אכן, החזקת הסכין במקום בו קיים פוטנציאל לאלימות מעצימה את ההסתברות להתפרצות האלימות.". וכן את ע"פ 2047/07 מלסה הנוק נגד מדינת ישראל (14.05.07): "כבר נשתפך דיו רב ונשתברו קולמוסים ומקלדות בפסקי הדין של בית משפט זה ובתי המשפט האחרים לעניין 'תת-תרבות-הסכין'. לפנים היה אדם יוצא לרחוב ובידו או בכיסו ארנקו, מטפחתו ועטו. היום רבים היוצאים לרחוב וסכין בידם, או איש סכינו על ירכו, לאו דוקא כדי לקלף מפירות הארץ, ואך יוציאם פלוני משלוותם, ברב או במעט, תשלף הסכין; וסגולתה הטבועה של זו, שהיא עלולה לשפיכות דמים, וכדברי חכמים ש'הברזל מקצר ימיו של אדם' (ילקוט שמעוני, פרשת יתרו)" אין חולק על כך כי האגרופן הוא כלי תקיפה, אשר מטרת החזקתו, על פי השכל הישר, היא שימוש פסול ואלים.
אציין כי מעיון בפסיקה שניתנה בגין החזקת סכין או אגרופן למטרה לא כשרה, עולה כי בתי המשפט הטילו ענישה מגוונת, החל מבצוע עבודות של"צ ועד מאסר קצר בפועל, לרבות בדרך של עבודות שירות, בהתאם לנסיבותיו של כל מקרה ומקרה.
רע"פ 2968/12 כאיד אלזיד נגד מדינת ישראל (06.05.12), בית המשפט העליון דחה בקשת רשות ערעור של מבקש על גזר דינו של בית משפט מחוזי, בו הוחלט להותיר על כנה הרשעתו של המבקש בעבירה של החזקת סכין במגן השמש של רכבו וגזר עליו עונש של 160 שעות של"צ. עפ"ג (מרכז) 9095-02-11 תמים מסארווה בן מוחמד נגד מדינת ישראל (17.05.11), המערער, בעל עבר פלילי, הודה והורשע בעבירת החזקת סכין.
...
מדיניות הענישה בתי המשפט עסקו לא אחת בעבירת החזקת סכין או אגרופן למטרה לא כשרה ועמדו על הצורך להחמיר בענישה, לעניין זה ראו את רע"פ 5127/09 דוד יפקח נגד מדינת ישראל (19.06.09): "בשנים האחרונות אנו נתקלים בתופעה קשה, כאשר אנשים היוצאים לבילוי לילי נושאים עמם כלי משחית. תופעה זו לא פסחה גם על בני הנוער, ואת מחירה שילמו קורבנות לא מעטים בחייהם, ואחרים נושאים את צלקותיה על גופם. עם כך אין להשלים, ואחת הדרכים לסלק תופעה זו מחיינו, היא החמרה בענישה שנהגה עד כה." כפי שצויין, המאשימה בטיעוניה לעונש טענה כי מתחם הענישה מתחיל במאסר קצר, אשר יתכן וירוצה בעבודות שרות, ואולם הסכימה בטיעוניה כי לגבי הנאשם יש להסתפק בהרשעה, מבחן ועונש של"צ. עמדה זו, הן לגבי המתחם, והן לגבי עונשו של הנאשם, מקובלת עלי.
בנסיבות העניין, כאמור, בשים לב לכך שמדובר בהחזקתם של סכין מתקבעת בעלת אורך להב של 16 ס"מ וכן בשני אגרופנים מדגמים שונים, והסיכון הטמון בהחזקת כלים מסוג זה, ולאור האמור לעיל, אני קובעת כי מתחם העונש ההולם, אכן נע בין חודשיים לבין 12 חודשי מאסר בפועל – כפי שטענה המאשימה גזירת עונשו של הנאשם המאשימה טענה לענישה מחוץ למתחם העונש, ואמצה את המלצת שרות המבחן, תוך מתן בכורה לשיקולי שיקום.
סוף דבר לאור כל האמור, אני קובעת את עונשו של הנאשם כדלקמן: 3 חודשי מאסר על תנאי, הנאשם יישא עונש זה אם יעבור במהלך תקופה של 3 שנים מהיום עבירה של החזקת סכין או אגרופן.

בהליך רשות ערעור על פסק בוררות (רע"ב) שהוגש בשנת 2021 בעליון נפסק כדקלמן:

בבית המשפט העליון רע"ב 301/21 לפני: כבוד השופט ע' פוגלמן המבקש: מחמוד בדרה נ ג ד המשיב: הממונה על עבודות שירות מחוז מרכז בקשת רשות לערער על פסק הדין של בית המשפט המחוזי מרכז-לוד (כב' השופטת מ' ברנט) בעת"א 47094-12-20 מיום 5.1.2021
המבקש הורשע על יסוד הודאתו במסגרת הסדר טיעון בעבירת איומים לפי סעיף 192 לחוק העונשין, התשל"ז-1977 ובעבירה של החזקת אגרופן או סכין שלא למטרה כשרה לפי סעיף 186(א) לחוק זה. ביום 11.6.2019 קיבל בית משפט השלום ברמלה (כב' סגן הנשיאה מ' מזרחי) את הסדר הטיעון שאליו הגיעו הצדדים וגזר על המבקש 5.5 חודשי מאסר בדרך של עבודות שירות ועונשים נוספים כאמור בגזר הדין.
...
נוכח כל האמור לעיל דחה בית המשפט את העתירה והורה למבקש להתייצב למאסר עד יום 17.1.2021.
לאחר שעיינתי בבקשה על צרופותיה, הגעתי לכלל מסקנה כי דינה להידחות.
הבקשה נדחית אפוא ומאליה נדחית הבקשה לעיכוב ביצוע.

בהליך רשות ערעור פלילי (רע"פ) שהוגש בשנת 2020 בעליון נפסק כדקלמן:

בבית המשפט העליון רע"פ 5833/20 לפני: כבוד השופט ג' קרא המבקש: דרדיק יקיר נ ג ד המשיבה: מדינת ישראל בקשת רשות ערעור על פסק דינו של בית המשפט המחוזי בתל אביב-יפו בע"פ 5895-07-19 מיום 22.7.2020 שניתן על ידי כב' השופטים בני שגיא, אברהם הימן ויוסי טופף בשם המבקש: עו"ד אשר ארבל בשם המשיבה: עו"ד ענת גרינבאום ][]החלטה
לפיכך, יוחסו למבקש עבירות החזקת אגרופן או סכין שלא למטרה כשרה לפי סעיף 186(א) לחוק העונשין, התשל"ז-1977 (להלן: החוק) ושימוש במסמך מזויף בכוונה לקבל דבר לפי סעיף 420 לחוק.
...
לפיכך, נדחה הערעור ובית המשפט הורה על הגשת חוות דעת עדכנית של הממונה על עבודות שירות (להלן: הממונה).
ביום 16.9.2020 התקבלה הודעת הממונה, לפיה המבקש לא התייצב לראיון ההתאמה שנקבע לו. דיון והכרעה לאחר עיון בבקשה על נספחיה, בתגובת המשיבה ובהודעת הממונה, הגעתי לכלל מסקנה כי דין הבקשה להידחות.
סוף דבר, הבקשה למתן רשות ערעור נדחית.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2020 בשלום קריות נפסק כדקלמן:

כתב האישום, טיעוני הצדדים לעונש והראיות הנאשם הורשע על פי הודאתו בעבירה של החזקת אגרופן שלא למטרה כשרה, לפי סעיף 186(א) לחוק העונשין, תשל"ז-1977 (להלן – חוק העונשין) בשל כך שביום 13.5.2019 בשעה 23:41, או בסמוך לכך, החזיק אגרופן בתא הכפפות שברכבו.
כאמור, בקשת רשות העירעור נדחתה תוך שבית המשפט העליון הדגיש את חומרת העבירה; רע"פ 3446/10 סאלח עבד אל חלים נ' מדינת ישראל (6.4.2011), בו התקבלה בקשת רשות ערעור שהגיש הנאשם על הרשעתו בעבירה של החזקת אגרופן ברכבו, הרשעתו בוטלה והוא חויב בצו של"צ; ע"פ 8001-09-15 שטרית נ' מדינת ישראל (24.11.2015), בו נידון עניינו של נאשם שהורשע בעבירת החזקת אגרופן ברכבו ונידון לארבעה חודשי מאסר על תנאי, צו של"צ והתחייבות.
...
סיכומו של דבר, לאחר שבחנתי את מכלול השיקולים, הן לקולה והן לחומרה, אני גוזר על הנאשם את העונשים הבאים: מאסר על תנאי למשך שלושה חודשים והתנאי הוא שהנאשם לא יעבור במשך שנתיים עבירה על סעיף 186 לחוק העונשין.

בהליך רשות ערעור פלילי (רע"פ) שהוגש בשנת 2022 בעליון נפסק כדקלמן:

בבית המשפט העליון רע"פ 3059/22 לפני: כבוד השופט י' אלרון המבקש: מוחמד אבו עלי נ ג ד המשיבה: מדינת ישראל בקשת רשות ערעור על פסק דינו של בית המשפט המחוזי בבאר שבע ב-ע"פ 2196-01-22 מיום 23.3.2022 שניתן על ידי השופטים י' עדן, ג' לוין וא' ברסלר-גונן בשם המבקש: עו"ד ד"ר אלקנה לייסט בשם המשיבה: עו"ד אפרת גולדשטיין-רוזן ][]החלטה
על כן, יוחסה לו עבירה של החזקת אגרופן או סכין שלא למטרה כשרה לפי סעיף 186(א) לחוק העונשין, התשל"ז-1977 (להלן: החוק).
כמו כן, בית המשפט המחוזי לא מצא להתערב בקביעת בית משפט השלום לפיה המבקש לא הוכיח שהחזיק בסכין למטרה כשרה; וערעור המבקש על אי-ביטול הרשעתו נדחה אף הוא.
...
על כן "לא ברור איזו נפקות יש לפסילת אמרות החוץ שניתנו מטעמו, וטענה זו נדחית". בהסכמת הצדדים, הופנה המבקש לשירות המבחן לצורך עריכת תסקיר שיבחן הן את אפשרות ביטול הרשעתו הן את מידת העונש שיש לגזור עליו.
בדומה, אין בידי לקבל את פרשנות המבקש לפיה בית המשפט המחוזי קבע באופן עקרוני כי ניתן לוותר על זכות היידוע כדי להטיב עם חשוד.
סוף דבר: הבקשה נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו