מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

רשות ערעור על דחיית בקשה לפי ביזיון בית משפט

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לפני בקשת רשות ערעור על החלטת בית משפט השלום בתל אביב (כב' השופט עמית יריב) מיום 7/2/2021 בת.א. 14775-12-18 ולפיה נדחתה בקשת המבקשים לפי פקודת ביזיון בית המשפט.
...
דין הערעור להידחות לגופו.
על כן בנסיבות, ברור כי לא ניתן היה להיעתר לבקשה לפי פקודת ביזיון בית משפט ואין מקום להתערבות ערכאת ערעור בהחלטה.
לסיכום: א) לאור האמור לעיל, ניתנת רשות ערעור והערעור נדחה.

בהליך השגה על החלטת מזכיר משפטי (המ"מ) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי נצרת נפסק כדקלמן:

סעיף 8(1) לפקודת בזיון בית משפט קובע כי "צו המטיל עונש שניתן ע"י בית משפט מחוזי או בית משפט שלום עפ"י סעיף 6 יהא ניתן לערעור באותם התנאים הנוהגים בעירעור על פסק דין פלילי המטיל עונש כיוצא בזה". הפסיקה פירשה הוראה זו כך שמקום שבו נעתר בית המשפט לבקשה למתן "צו המטיל עונש" לפי הפקודה, רשאי בעל הדין אשר כלפיו מופנה הצוו להגיש ערעור פלילי בזכות.
לעומת זאת, אם נדחתה בקשה לפי פקודת בזיון בית משפט, ניתן להשיג על ההחלטה בדרך של הגשת בקשת רשות ערעור אזרחית (רע"א 1437/20 גלובל גרין גרופ (אן דוד בע"מ) נ' הועדה המקומית לתיכנון ובניה שוהם [פורסם בנבו] (27.5.2020), פסקה 6 והאסמכתאות שם).
...
סעיף 8(1) לפקודת בזיון בית משפט קובע כי "צו המטיל עונש שניתן ע"י בית משפט מחוזי או בית משפט שלום עפ"י סעיף 6 יהא ניתן לערעור באותם התנאים הנוהגים בערעור על פסק דין פלילי המטיל עונש כיוצא בזה". הפסיקה פירשה הוראה זו כך שמקום שבו נעתר בית המשפט לבקשה למתן "צו המטיל עונש" לפי הפקודה, רשאי בעל הדין אשר כלפיו מופנה הצו להגיש ערעור פלילי בזכות.
משכך הוא, ומשהשאלה היא הפיכת המבנה למסוכן, וכדברי בית המשפט קמא, עד כדי סכנת נפשות, הרי שאכן דין בקשת רשות הערעור להידחות, גם ללא צורך בתשובה.

בהליך ערעור פלילי על בימ"ש לעניינים מקומיים (עפמ"ק) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

לפניי ערעור על החלטת בית משפט השלום ברחובות, מפי כב' הש' אדנקו סבחת-חיימוביץ, שניתנה ביום 23.12.21 בתיק בע"א 66647-01-20, בה התקבלה בקשת המשיבה לפי סעיף 6 לפקודת ביזיון בית משפט, ונקבע כי המערערים הפרו צו שפוטי שאסר עליהם להמשיך ולנהל עסק לממכר פירות וירקות שבבעלותם, בהיותו חסר רישיון עסק.
לא מצאתי מקום לשוב ולדון בקביעות ומסקנות שנידונו בשתי ערכאות, ובבקשת רשות ערעור שנדחתה על-ידי בית המשפט העליון.
כך הטענה, לפיה חובה לנקוט בהליך חמור פחות, דוגמאת הגשת כתב אישום, טרם הגשת בקשה לפי פקודת ביזיון בית משפט.
...
הערעור דנן נסוב גם על החלטת ביניים זו. בית המשפט קמא קבע כי המערערים הוכיחו במעשיהם, שלא יבצעו את הצו ולכן אין מנוס מקבלת בקשת המשיבה, לכוף עליהם לציית לצו באמצעות הטלת סנקציה, שתהפוך את הפרת הצו לבלתי כדאית עבורם.
סוף דבר: המערערים התעלמו מצווים ומהחלטות של בית משפט, עשו דין לעצמם והמשיכו בניהול העסק כרצונם.
לפיכך, נדחה הערר על כל חלקיו.

בהליך בר"מ (בר"מ) שהוגש בשנת 2019 בעליון נפסק כדקלמן:

בבית המשפט העליון בר"ם 4089/19 לפני: כבוד השופטת ד' ברק-ארז המבקשת: פלונית נ ג ד המשיבים: 1. פלונית 2. פלוני בקשת רשות ערעור על החלטתו של בית המשפט המחוזי בבאר שבע בשבתו כבית משפט לעניינים מנהליים מיום 10.6.2019 בעת"ם 41538-12-18 שניתנה על-ידי כבוד השופט ג' גדעון בשם המבקשת: עו"ד אלכס כץ ][]החלטה
בית המשפט המחוזי דחה בקשה שהוגשה לפי פקודת בזיון בית משפט (להלן: פקודת הבזיון).
בקשת רשות העירעור בבקשת רשות העירעור שבפני טוענת המבקשת כי בית המשפט המחוזי היה צריך לקבל את בקשת הבזיון, שכן המשיבה פעלה בנגוד לאמור בפסק הדין ולסמכויות הגביה שהוקנו לה בפקודת העיריות.
...
דיון והכרעה לאחר עיון בבקשה, הגעתי לכלל מסקנה שדינה להידחות.
סוף דבר: הבקשה נדחית.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

ביום 26/07/21 נדחתה בקשת התובע לפי פקודת בזיון בית המשפט.
אי תשלום שכרו של התובע על אף החלטת ביה"ד הארצי על ביטול פיטוריו ועד לפיטוריו ביום 23/05/21 – בחלוף כשבוע ממועד פיטוריו של התובע הודיעה ב"כ הרשות במכתב מיום 01/04/21 (נספח כח' לתצהיר התובע): "אשר להסדרת העניינים הנוגעים לשכרו וכל שאר זכויותיו של מר אלוני – הרשות תידאג לטפל בעיניין, לרבות גביית כספים ששולמו למר אלוני במסגרת גמר חשבון. כאן המקום לציין כי הרשות עדיין בוחנת את שאלת זכאותו של מר אלוני לשכר בעבור התקופה שבה הוא לא עבד...". בסיכומים בבקשה לפי פקודת בזיון בית משפט מיום 07/06/21 טענה הרשות (ס' 19 ב') ששולם לתובע סך 13,415 ₪ עבור גמ"ח וסך 74,232 ₪ עבור פדיון חופשה, סכום שלא דרשה את החזרו על אף פס"ד של ביה"ד הארצי, על אף שביטלה את גמר החשבון (כתוצאה מביטול הפיטורים הראשונים).
עמדתה של ההסתדרות בתיק נתנה לראשונה ביום 18/05/21, התאריך המופיע על מכתב זמונו של התובע לשימוע טרם פיטוריו השניים, ובה ציינה ההסתדרות: "מהמידע המצוי נכון למועד זה בפני נציגות העובדים עולה כי בית הדין הארצי לעבודה קיבל בחלקה בקשת רשות ערעור של המבקש, דן בה כערעור, והורה על ביטול פיטוריו... עוד עולה מהמידע המצוי בידי נציגות העובדים, שהמבקש מושעה על פי החלטת מנכ"ל הרשות מהעבודה" ובהמשך: "אכן, וכפי שידוע לבית הדין הנכבד, נציגות העובדים לא היתנגדה לפיטוריו של
ערעור על פסק דין זה ניתן להגיש לבית הדין הארצי תוך 30 יום מיום המצאת פסק הדין ליד הצד המבקש לערער.
...
על סכומים אלו מצאנו להוסיף פיצוי נוסף בסך 40,000 ש"ח שתשלם הרשות לתובע.
בנסיבות שתוארו לעיל לא מצאנו כי מעבר לכך זכאי התובע לקבל לידיו הפרשי שכר וזכויות סוציאליות ושאר הזכויות הנתבעות על ידו.
כך גם מצאנו כי בנסיבות העניין (ובין היתר לאור ההליכים הרבים שנקט התובע בהליך זה, שחלקם הגדול נדחה) - כי כל צד יישא בהוצאותיו.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו