בפסק דינו מיום 13.7.2021, דחה בית המשפט המחוזי את העתירה הראשונה בקבעו כי:
"המשיב עושה מעל ומעבר כדי להעניק לעותר [המבקש] טפול מיטבי בבעיית העצירות ממנה סובל. עניינו של העותר נבחן בתקופה האחרונה על ידי רופא גסטרו, כרורג, ופרוקטולוג. עוד הותאמה לעותר דיאטה מטבולית ודיאטה מיוחדת הכוללת תוספת אספקה שבועית של 4.5 ק"ג ירקות ודברי חלב [...] מדובר בתוספות חריגות ביותר גם ביחס לאסירים אחרים שזכאים לתפריט דיאטה [...] אלא, שלא ניתן להיתעלם מכך שעדיין לא נמצא פיתרון לבעיה ממנה סובל העותר, ויש להמשיך ולפעול כדי לנסות למצוא את המתוה המתאים ביותר כדי לשפר את מצבו. לפיכך, אני מורה בהסכמת המשיב כי העותר יובא בפני כרורג שאינו מבית חולים מאיר בתקופה הקרובה וזה יבדוק לעומק את בעיית הטחורים והעצירות ממנה סובל. עוד יובא לפניו תפריט דיאטה עתיר סיבים שהותאם לעותר על מנת שיחווה את דעתו ככל שיוכל, בהתאם לשיקול דעתו המקצועי. הוצע לעותר לפנות לדיאטן פרטי מטעמו, ככל שיעשה כן, החומר הרפואי יובא לעיון הדיאטן והמשיב ידאג לתאם פגישת היועדות חזותית בינו לבין העותר. המלצות הדיאטן הפרטי יובאו בפני גורמי הרפואה של המשיב".
דעתו של המבקש לא נחה, ובחודשים אוקטובר ונובמבר 2021 הוא הגיש, בהתאמה, שתי עתירות נוספות לבית המשפט לעניינים מינהליים: האחת, כוּונה כלפי ליקויים נטענים בהתנהלות המשיב בכל הנוגע לאספקת מזון מותאם למצבו הרפואי; והאחרת, הופנתה כלפי החלטת המשיב להפחית את מינון תרופת "אגיולקס" (להלן: התרופה) שהמבקש נוטל לנוכח העצירות שממנה הוא סובל.
תחילה נקבע, כי בתקופה שחלפה ממועד מתן ההכרעה בעתירה הראשונה פעל המשיב כמצוות בית המשפט המחוזי, במובן זה שהמבקש נבדק על ידי מספר מומחים והופנה, בהמלצתם, לבצוע הבדיקה.
על פי ההלכה הנוהגת, רשות ערעור על פסקי דין של בית המשפט המחוזי הדן בעתירות אסירים תנתן בצמצום ובמקרים מיוחדים שבהם מתעוררת שאלה משפטית עקרונית או בעלת חשיבות ציבורית החורגת מנסיבותיו הפרטניות של האסיר (ראו למשל: רע"ב 3463/21 כהן נ' הממונה על עבודות שירות, פסקה 18 (3.8.2021); רע"ב 7420/21 מחאמיד נ' שירות בתי הסוהר, פסקה 11 (28.11.2021)).
...
דיון והכרעה
לאחר עיון בבקשת רשות הערעור, הגעתי ל[כלל מסקנה]כי דין הבקשה להידחות אף מבלי להידרש לתשובת המשיב.
בבחינת למעלה מן הצורך, דין הבקשה להידחות אף לגופם של דברים.
למען הזהירות ולנוכח טענות המבקש – החוזרות ונשנות – בכל הנוגע להדרכה שקיבל לקראת ביצוע הבדיקה (וזאת, כמובן, מבלי להפחית מן האחריות המוטלת עליו למלא בדקדקנות אחר ההנחיות), מתבקש המשיב להעניק למבקש הזדמנות נוספת לביצוע הבדיקה ולהדריכוֹ לקראתה באופן בהיר ומפורט, וזאת על מנת לייתר טענות נוספות בעניין זה.
סוף דבר
התוצאה היא שהבקשה נדחית, בכפוף לאמור בפסקה 14 לעיל.