מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

רשות ערעור ביטול צו קיום צוואה

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2022 בעליון נפסק כדקלמן:

על החלטה זו הגישה המערערת בקשת רשות ערעור לבית המשפט המחוזי, אשר נתן רשות ערעור וקיבל את העירעור ביום 28.7.2020 (רמ"ש 24550-03-20; להלן: העירעור הראשון), תוך שקבע כי המותב לא היה מוסמך להורות שצו קיום הצוואה בטל בשעה שהמשיבים 2-1 כלל לא ביקשו את ביטולו, וזאת במסגרת דיון שעסק במינוי מנהלת עזבון קבועה.
...
ב"כ היועצת המשפטית לממשלה הודיע כי הוא סבור שיש להיעתר לבקשת הגילוי, ואילו המערערת טענה כי על ההליך הפלילי בעניינה הוטל צו איסור פרסום והפרתו עשויה לפגוע בצדדים שלישיים.
אין בידי לקבל טענה זאת.
נוכח המסקנה שאליה הגעתי, איני רואה צורך להידרש לטענות המערערת כי היה על המותב להכריע בערעור מוקדם יותר וכי לא התייחס בצורה מספקת לליבת טענותיה.
מכל הטעמים המפורטים, הערעור נדחה.

בהליך בע"מ (בע"מ) שהוגש בשנת 2022 בעליון נפסק כדקלמן:

לפניי בקשת רשות ערעור על פסק-דינו של בית המשפט המחוזי בתל אביב – יפו (כב' השופטים ע' רביד, נ' שילה ו-ס' רסלר-זכאי) בעמ"ש 31018-11-21 ועמ"ש 34629-11-21 מיום 16.5.2022, בגדריו היתקבל ערעור המשיבה 1 ונדחה ערעור המבקש על פסק-דינו של בית המשפט לעינייני מישפחה בתל אביב – יפו (כב' השופטת ק' גיל) בתמ"ש 39115-03-19 ותמ"ש 12206-01-20 מיום 30.9.2021.
ביום 31.12.2015 הגישה המשיבה 1 בקשה לביטול צו קיום הצוואה, ובפסק-דין מיום 3.6.2018 קיבל בית המשפט המחוזי את הבקשה לאחר שנפסק כי המנוח לא היה כשיר לערוך צוואה (להלן: פסק הדין הראשון).
...
דיון והכרעה לאחר עיון בבקשת רשות הערעור באתי לכלל מסקנה כי דינה להידחות, אף מבלי לקבל תשובה.
בנוסף, לא שוכנעתי כי מתן רשות ערעור דרוש על-מנת למנוע עיוות דין.
אשר על כן, בקשת רשות הערעור נדחית מכוח סמכותי לפי תקנה 148א לתקנות, אשר הוחלה גם על בקשות רשות ערעור בענייני משפחה, מכוח תקנה 44 לתקנות בית המשפט לענייני משפחה (סדרי דין), התשפ"א-2020.

בהליך ת"ע שהוגש בשנת 2022 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

ביום 16.6.2021 נעתרה ערכאת העירעור באופן חלקי לבקשת רשות העירעור וקבעה, כי "התיק יושב לבית משפט קמא, אשר ישלים מלאכתו וינמק החלטותיו בעיניין צו המניעה והפינוי". ביום 18.8.2021 הוציא מותב זה תחת ידו החלטה מפורטת ומנומקת אשר דחתה את עתירת המבקש ליתן צו מניעה אשר ימנע את פינויו מדירת העזבון, עד להכרעה סופית בהתנגדותו לצוו קיום צוואת המנוחה.
בעניינינו ידוע, כי הבקשה לביטול צו קיום הצוואה הוגשה כשנה לאחר נתינתו, כאשר אין מחלוקת כי המבקש היה מודע לעצם הוצאת צו הקיום ואף נתן את הסכמתו וצרף את חתימתו לשתי הבקשות אשר הוגשו על-ידי היורשים - בקשה לצוו קיום צוואה ובקשה למינוי מנהל עזבון.
...
במקרה זה כאמור, לא שוכנעתי כי המבקש היה מנוע מלהתנגד לבקשה (לה הסכים במפורש פעמיים!) בזמן אמת או בסמוך אחרי הינתנה.
נוכח המסקנה אליה הגענו, אין מקום לדון בטענות המבקש ביחס לפגמים כאלה או אחרים בצוואה ההדדית אשר פוסלים אותה, כטענתו.
סוף דבר, הנני מורה על סילוקה על הסף של הבקשה לביטול צו קיום צוואתה של המנוחה מיום 27.7.2016.

בהליך רמ"ש (רמ"ש) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

ג. המבקש הגיש בקשה לביטול צו קיום הצוואה.
בקשת רשות העירעור דנן הוגשה בגין החלטה זו. תמצית טענות המבקש בבקשת רשות העירעור להלן עיקר טענות המבקש: שגה בימ"ש קמא עת מינה את המומחה, שמאי שאינו מומחה בבניית בתי בד (כפי שקבעה ערכאת העירעור), והעניק לו סמכויות להעריך את ההפסדים שנגרמו לבית הבד למרות שלא הוגשו ראיות בעיניין מצד המשיבים ולמרות שהמומחה איננו רואה חשבון ולא חשבונאי.
...
כמו כן הציטוט מתוך תביעת המשיבים מביא למסקנה כי בית המשפט קמא קיבל את התביעה לפני שהוגשו סיכומים, לפני שנחקרו המומחים ולפני פסק הדין.
דיון והכרעה לאחר עיון בבקשת רשות הערעור על נספחיה, בתשובת המשיבים ובתיק קמא שוכנעתי ליתן רשות ערעור ולדחות את הערעור, מכח סמכותי על פי תקנות 138(א)(2) + (5) לתקנות סדר הדין האזרחי, תשע"ט-2018.
לאור כל האמור לעיל אני מורה על דחיית הערעור.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2023 בעליון נפסק כדקלמן:

בבית המשפט העליון רע"א 6260/21 לפני: כבוד השופטת י' וילנר המבקש: וחיד טאהא חג'אזי נ ג ד המשיבים: 1. מוחמד שחתות 2. עאמר חג'אזי 3. עיזבון המנוח טהא אלסלאם חגאזי ז"ל באמצעות יורשיו 4. פאטמה עלי חגאזי 5. אמנה טאהא חג'אזי 6. וחידה חג'אזי 7. פאטמה אשקר 8. אמאל אבו רומי בקשת רשות ערעור על החלטת בית המשפט המחוזי בחיפה (השופטת א' דגן) מיום 28.06.2021 בת"א 20715-02-19 בשם המבקש: עו"ד רפי אמסלם בשם המשיבים 2-1: עו"ד ח'אלד פייסל ][]החלטה
בהקשר זה יצוין, כי ביום 23.2.2021, הגישו אחיות המבקש בקשה לביטול צו קיום הצוואה לבית המשפט לעינייני מישפחה, בטענה שהצוואה אינה אותנטית (ת"ע 50746-02-21) [להשלמת התמונה, יצוין כי ביום 11.6.2023, מחק בית המשפט לעינייני מישפחה את הבקשה שהוגשה לביטול צו קיום הצוואה].
...
לאחר עיון בבקשה ובנספחיה, הגעתי למסקנה כי דין הבקשה להתקבל.
אשר על כן, אני מורה על קבלת הערעור במובן זה שהתיק יוחזר לבית המשפט המחוזי, אשר ידון בטענת ההתיישנות טרם המשך בירור התביעה לגופה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו