על פי סעיף 24 לתגובת המשיבים: -
"ביום 29.08.2019, יממה לאחר גיורה של העותרת, יצא בן זוגה מישראל. ביום 2.9.19 שב בן הזוג לישראל ויצא שוב ביום 25.10.19. ביום 4.11.19 ניכנס לישראל ויצא ביום 7.12.19. לאחר כשלושה חודשים ששהה בחו"ל, ביום 4.3.20 שב בן הזוג לישראל ובו ביום יצאה העותרת את ישראל. ביום 13.3.20 שבה העותרת לישראל ובו ביום יצא בן הזוג את ישראל ומאז ובמשך – 3 שנים לא שב לישראל, וזאת עד ליום 6.2.2023".
ואולם, עוד לפני כתב התשובה, על פי כתב העתירה עצמו, בתקופה סמוכה מאד לאחר גיוריה, בין היתר נוכח שקולי הפרנסה של הבעל, בשלב הראשון, ומשבר הקורונה, בהמשך, נקלעו הנישואים לתקופה של אי ודאות ובשל המשקל שניתן למצב דברים זה על ידי המשיבים, אביא מעט מהאמור בסעיף 18 לעתירה ולפיו:
"לקראת פקיעת תוקפו של הרשיון הארעי מסוג א/5 בחודש יולי 2020 ובידיעה כי ללא נוכחותו של אלכסיי אין באפשרותה להמשיך בהליך איחוד המשפחה על אף שבני הזוג לא פנו ו/או התכוונו לפתוח בהליכי גירושין, ולאחר קבלת ייעוץ משפטי, פנתה העותרת למשיבים, הודיעה (מיזמתה) כי בעלה בחו"ל ואין היא יודעת מה יהיה עתידו של הקשר".
כך היו פני הדברים, לשיטת העותרת עצמה, בתקופה הסמוכה (ממש) שלאחר הליך הגיור.
בפסק דין זה, הכיר בית המשפט הגבוה לצדק בגיורים אלה לצורך קבלת מעמד עולה לפי חוק השבות.
ביום 4.11.21 התקבלה החלטת המשיבים הדוחה את הבקשה ואף ערעור פנימי על החלטה זו נדחה ביום 9.12.2021.
משכך, דין הערר להדחות ועל מרשתך לצאת מישראל בתוך 30 יום מיום קבלת מכתב זה.
ירעת המחלוקת
ירעת המחלוקת מורכבת ממספר שאלות, שמדרך העולם, אף משיקות בנקודות שונות זו לזו, ועיקרן בשאלות הנוגעות למשקל שנכון להעניק לכל אבן דרך בחיי העותרת במסגרת הדיון בתמונת חייה הכוללת, ויובהר בהמשך; ובפרט, אך לא רק, איזה משקל (אם בכלל) נכון להעניק לכל שהתרחש בחיי העותרת, על פי התמונה הראייתית הקיימת, לאחר מועד גיורה בבית הדין של העותרת 2, בפרט על רקע נישואיה הראשונים ומאמציה לתקוע יתד בישראל על רקע זה. כל זאת, לצורך הכרעה בשאלה האם חורגת החלטת המשיב ממיתחם הסבירות, כשסבר, שמצביעות הראיות, על עותרת שסימנה, תחילה, את היעד, להשתקע בישראל בכל מחיר, ורק לאחר הגדרת יעד אסטרטגי זה חתרה לאתר את המהלך הטקטי שיוביל להשגת יעד זה; או האם צודקת העותרת שלוקה החלטת המשיב באי סבירות באשר היעד האסטרטגי האמתי שלה אינו מצטמצם להשתקעות בישראל, ועיקרו ברצונה להישתלב בעם היהודי.
ואולם, לאמיתם של דברים, ייתכן שנכון לייחס לעובדות שהתפתחו לאחר הגיור יתר משקל וזאת מהטעם הבא: בידוע, שעד מועד הגיור עושה המועמד כל שביכולתו כדי לרצות את בית הדין.
...
לסיום יצוין, שהכיר בית המשפט העליון במאמץ רציף בתקופה שקדמה לגיור, למצוא דרך להישאר בישראל, כאינדיקציה ראייתית שלילית כלפי כנות הגיור הנדון, והדברים רלוונטיים מאד גם לענייננו:-
"במקרה זה, כמו במקרים רבים אחרים, נדרש בית המשפט לשאלות כגון מניע וכוונה, שאינן נמדדות במדדים פיזיים. חרף ייחודן של שאלות מעין אלה, גם בהן מכריע בית המשפט בהתאם לדין ולעובדות שבפניו. יש לזכור, כי במסגרת בחינת השאלה האם יש להכיר בגיור לצורך חוק השבות, אין התוצאה תלויה אך ברצונו הסובייקטיבי של האדם. 'תחולתו של חוק השבות מותנית בהפעלתו של מבחן אובייקטיבי, שעל-פיו מצטרף אדם אל העם היהודי, ובקיומם של אמצעי בקרה ופיקוח ראויים להגשמתו של מבחן זה ולאי-ניצולו לרעה' (הלכת טושביים, בפסקה 10 לדברי הנשיא א' ברק). ומן הכלל אל הפרט. המשיב מעלה חשש לעניין כנות הגיור של העותר ממכלול הנסיבות והחומר שבפנינו נראה כי חשש זה הוא מבוסס ואינו חשש בעלמא. הסממנים המעוררים אותו הם רציניים ומשמעותיים: עולה כי העותר כבר ניסה לקבל מעמד בדרכים שונות אך לא צלח בכך, ועל רקע זה הגיש בקשה להכיר בגיורו. וביתר פירוט, העותר היה נשוי מספר פעמים לתקופות לא ארוכות ובהפרשי זמן קצרים. מכוח נישואין אלה ביקש או החל לבקש מעמד בישראל. במסגרת השימוש בבקשה למעמד מכוח נישואין, שנערך ארבעה חודשים לאחר שקיבל העותר תעודת גיור, לא צוינה עובדה זו ולו ברמז... המשיב הצביע גם על טענות עובדתיות סותרות בשימועים השונים שנערכו לעותר.. קושי נוסף שמתעורר קשור להתנהלות העותר ביחס לגיורו ויהדותו ממועד הגעתו לארץ ועד שהחל שהליך הגיור.. מדובר ב'חלל זמן' ארוך ומשמעותי שסימן שאלה מרחף עליו. הנה כי כן, התנהלות העותר במשך הזמן מעלה תהיות חזקות בדבר כנות גיורו.. בנסיבות אלה, סבורני כי החלטת המשיב שלא לקבל את בקשת העותר היא סבירה ומעוגנת בעובדות ובנסיבות הקונקרטיות... יודגש כי סימני השאלה לגבי גיור העותר עולים מכוח התנהגותו הוא, ברבדים שונים של חייו, כפי שתואר לעיל. לכך יש להוסיף כי הכלל הוא ששיקול הדעת בגון דא מסור למשיב, ובית המשפט לא חליף את שיקול דעתה של הרשות בשיקול דעתו שלו. מסקנתי היא, איפוא, כי החלטת המשיב מעוגנת בעובדות המקרה ואינה מצדיקה התערבות". (בג"ץ 3994/12 ראול אלקון אספחו נ' משרד הפנים (15.6.2015) )
סוף דבר
אין בית המשפט בוחן כליות ולב, ולא לי היכולת לקבוע את כנות גיורה של העותרת, אך זו אף אינה השאלה שבפניי.
ולאחר שניתנה הדעת לכל האמור לעיל, דומה, שיש להשיב לשאלה זו בשלילה: סברת המשיבים, שהיעד הסופי של העותרת היה להכשיר את שהייתה בישראל, היווה את תכלית מעשיה השונים, מתיישבת בצורה סבירה עם תמונת המצב שעמדה נגד עיני המשיבים במועד בו קיבלו את החלטתם.
משכך, העתירה נדחית.