המבקשים טענו כי המשיבים אינם מצטטים שערי חליפין לפני ביצוע פעולה מקוונת במט"ח. כפי הוכח על ידי בנק יהב, ככל שהדברים אמורים בבנק זה טענה זו מקורה באי-הבנה בסיסית, והיא ראויה לדחיה:
פעילות באנטרנט אינה כוללת מטבע הדברים פעילות במזומן, ולכן אין בה עמלת הפרישי שער;
כאמור בתצהירו של מר אלה (ס' 15), פעולות מט"ח באנטרנט הן תמיד ב"שער הזמנה" (שער סוף יום העסקים), ולכן לא ניתן לדעת את השער המדויק (אלא אומדן מקורב בלבד).
בעיניין זה נציין, כי רישיון חברת הדואר הנו מיסמך פומבי שמפורסם באתר משרד התיקשורת שהנו גוף צבורי רישמי ולפיכך ניתן להפנות אליו כאסמכתא בגדרי הסיכומים.
ביום 16.1.2017 הגיבו והתנגדו המבקשים להגשת הדו"ח.
לא מצאתי בדברי תגובה של המבקשים דבר מה הסותר את הדו"ח.
כל שנאמר בדברי התגובה של עו"ד דביר לנגר:
ש"הראייה אינה מסייעת לחקר האמת"; ש"כל תכלית הבקשה להצגת ראייה היא ניסיון להטיל דופי בבעל דין ללא ששמורה לבעל הדין היזדמנות להפריך את הטענות העובדתיות הנטענות כנגדו באמצעות הליך סדור כנדרש; וכי אף אם נניח שבית המשפט הנכבד יקבע שגם מבקש -4 (בעילה אישית) וגם המבקשים האחרים (בעילת ההגבלים העיסקיים) וגם העמותה, כולם, אינם ראוים לייצג כנגד בנק יהב, הרי שעדיין יש לאשר את הבקשה לאישור, תוך הוראה כי יאותר תובע מייצג חלופי.
...
נוכח כל הנאמר, אני מחייב את המבקשים ביחד ולחוד ובכל תיק בנפרד, לשלם לכל אחד מהמשיבים בתיקים אלו (למעט לבנק אוצר לחייל), את הוצאותיהם לרבות שכר טרחת עורך דין בסך של 30,000 ₪
ער אני לכך, שפסיקת הוצאות זו, בוודאי אינה מכסה את הוצאות המשיבים, וראוי היה אף לפסוק הוצאות בסכום גבוה יותר בצורה משמעותית.
החלטתי להסתפק בסכום זה, בהתחשב בכך שהמבקשים (למעט "תועלת לציבור") הם אנשים פרטיים, חסרי ידע והבנה בהתנהלות המסחר במטבע חוץ, אשר נתנו את אמונם בעו"ד דביר לנגר וד"ר מיכאל שראל, בסוברם שיש להם את הידע והניסיון בתחום זה, מה שהביא אותם גם להאמין, שיש סיכוי לתביעתם.
ב"תשובה (מאוחדת) לתגובות המשיבים בבקשות לאישור" שהוגשה ביום 26.1.2015 על ידי עו"ד דביר לנגר נאמר:
"416. עוד יצויין כי כאשר היועץ המשפטי של בנק אוצר החייל פנה ישירות לבא כוח המבקשים בבקשה כי תשמר לבנק הזכות להגיש תגובה רק בהמשך ההליך, תוך חיסכון בעלויות מבחינת הבנק, המבקשים נעתרו מיידית וללא תנאי לבקשת הבנק. משכך, נחסכה מבנק אוצר החייל הטרחה בהגשת תשובה בשלב זה, וקיימת לבנק זה האפשרות להגיש תשובה בשלב מאוחר יותר (ככל שהדבר תלוי במבקשים כמובן)".
בהתחשב בכך ש-בנק אוצר לחייל לא הגיש כתב תשובה ולא התייצב לדיונים שהתקיימו בבית המשפט, אני מחליט שלא לפסוק לזכותו הוצאות כלשהן.