ב.על העובדות, הטענות וההליכים:
התובעים, תושבי מרוקו, נפגעו בתאונת דרכים ביום 22.8.00 בעת שנסעו ברכב בו נהג התובע 1, כשברכב נסעו התובעת 2, אשתו והתובעים 6-3, ילדיהם הקטינים (להלן: "התאונה").
בתחילה חלקה הנתבעת על חבותה ובטענה כי התובע 1 לא החזיק ברשיון נהיגה תקף בישראל, ואולם לבסוף חזרה בה והודתה בחבותה לפצות את התובע מכוח החוק (פרוט' מיום 31/1/06, עמ' 4 ש' 6-5).
ד"ר גורביץ' בדק את התובע 6 ומצא כי "אין ליקויים בתחום האא"ג מהתאונה הנדונה", ולא קבע אפוא נכות בתחום זה.
בתביעה זו הרחיבו הצדדים בטענותיהם בשאלה אם זכאים התובעים להוצאות שונות שנגרמו להם במהלך הדיון, ובעיקר, הוצאות טיסה לישראל ממרוקו, שם הם מתגוררים דרך קבע, והוצאות שהייה בארץ, לצורך בדיקה אצל המומחים הרפואיים ולצורך הדיונים בתביעה.
עודני סובלת מכאבים בידי השמאלית וממגבלות תנועה" (ס' 3).כמו כן הכירה ד"ר עמית כהן בחוות דעתה בתקופת נכות זמנית בהתאם לאישורי המחלה.
בסיכומיה, טענה כי נזקקה לטיפולים רפואיים רבים וממושכים, לרבות טפולי פיזיוטרפיה ובשים לב לעובדה כי בעלה וילדיה נפגעו אף הם בתאונה, נזקקה לעזרה מוגברת ובשל כך, ביקשה פיצוי מעבר לתקופת נכותה הזמנית (למשך חודשיים) ועל פי הפירוט שהובא שם. כמו כן, ביקשה פיצוי בגין עזרה לעתיד, על פי חישוב אקטוארי ובסכומים שהתבקשו.
...
בנסיבות אלה, בהיעדר חוות דעת רפואית ובשים לב לתצהירו, המהוה עדות יחידה של בעל דין ומש"הצלקות" לא הוצגו לבית המשפט במהלך עדותו, לא בעין ולא באמצעות תמונות, אין מקום ליתן משקל ממשי לטענתו, בסיכומיו, לעניין קיומן של צלקות "גדולות בולטות ומכוערות".
יחד עם זאת, לאחר שבחנתי את הראיות, בכללותן ועל פי הסמכות הנתונה לבית המשפט, כקבוע בתקנה 2(ב) לתקנות הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים (חישוב פיצויים בגין נזק שאינו נזק ממון), תשל"ו-1976 (להלן: "התקנות"), הנני פוסק לתובע, בנסיבות העניין, פיצוי בגין כאב וסבל, בסך 8,000 ₪ הכולל ריבית.
בענייננו, הגעתי לכלל מסקנה כי יש לחייב את הנתבעת בהוצאות התובעים 2 ו-6 שנגרמו להם לצורך בדיקתם אצל המומחים הרפואיים, קרי, הוצאות טיסתם הלוך ושוב והוצאות שהייתם בישראל.
הנני מקבל אפוא את מלוא ההוצאות שנדרשו לצורך ההגעה לדיון ההוכחות.
כמו כן תשלם הנתבעת לתובעים את אגרת המשפט ושכ"ט עו"ד בשיעור 13% בתוספת מע"מ.
ניתן היום י' בטבת, תשס"ח (19/12/2007) בהעדר הצדדים