מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

רישום פרוטוקול ועדת בחירת שופטים

בהליך בקשת רשות ערעור (בר"ע) שהוגש בשנת 2023 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

השופט אילן סופר לפני בקשת רשות ערעור על פסק דינו של בית הדין האיזורי לעבודה באר שבע (השופט יעקב אזולאי; ב"ל 40474-09-22), (להלן – פסק הדין) מיום 3.9.2023, בו נדחה ערעור המבקש על החלטת ועדה רפואית לעררים (נכות כללית) מיום 7.9.2022 (להלן – הועדה).
הרופא פעל כחוקר מבלי שיהיו בידיו הוכחות לקביעותיו אודות המצאות הגריז על ידיו של המבקש, למרות הסבריו של המבקש בעיניין ומתוך רצון ברור ומגמתי לדחות את ערר המבקש; בדיקת הרופא לא תועדה כפי שהתקיימה בפועל וכפי שעולה מתמלול שהוגש לבית הדין; קביעותיה של הועדה כפי שהן עולות אף מפרוטוקול הועדה, מבוססות על ניחושים, ללא הנמקה וללא מסמכים התומכים בקביעתה; הבדיקה שנערכה למבקש לא נגעה לליקוי ממנו הוא סובל וחלק מהבדיקות שנרשמו בפרוטוקול לא נערכו למבקש; מסקנות הועדה מבוססות על עובדות שגויות ועל מידע חסר; הועדה לא נתנה דעתה על הפגיעה הקיימת בהווה והצפויה לעתיד בכושר הישתכרותו של המבקש נוכח הליקויים מהם הוא סובל; הועדה לא בחרה בחוות הדעת הרפואית המקילה עם המבקש על אף חובתה לבחון את מצבו בצורה ראויה.
...
משכך טענות המבקש באשר לפגמים בבדיקה הקלינית שנערכה על ידי רופא הוועדה נדחות.
משכך טענת המבקש בעניין זה נדחית.
סוף דבר – הבקשה נדחית.

בהליך ועדת ערר (ו"ע) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

וכך נרשם בפרוטוקול הועדה: "המבקש הגיע לועדה והצהיר בפנינו כי הוא מקליט את הוועדה דרך הנייד שלו. לאחר בדיקה מול מחלקה משפטית הוסבר לו כי אנו צריכים לנהוג באופן שוויוני ושהוועדה מוקלטת ותהיה לו אפשרות לצפות בהקלטה עם תאום מול האגף. המבקש לא הסכים לחתום על טופס הצהרה בטענה כי התקילו אותו עם הטופס וכי בנוהל כתוב שמדובר בריאיון ולא בבחינה בעל פה. עוד טען שאינו מבין למה מאפשרים לו לבחור בין בחינה בכתב לבין הישתתפות בועדה מקצועית. המבקש טען עוד מספר טיעונים בקשר לסמכות הועדה. הוסבר למבקש מספר פעמים כי לא יתאפשר להתחיל את הוועדה ללא חתימה על הטופס ההצהרה. גם לאחר מספר הזדמנויות המבקש החליט לא לחתום על הטופס, על כן הוסבר לו שהבקשה שלו תסגר". ביום 12.4.22 שלח אינג' סטפנסקי לעורר מכתב הנושא את הכותרת: "סגירת בקשתך לקבלת רישיון לעסוק בבצוע עבודות חשמל מסוג חשמלאי-מהנדס מספר 45104889". וכך נכתב במכתב זה: "הרינו להודיעך כי בקשתך שבנידון נסגרת, וזאת מהנימוקים הבאים:
ביום 8.8.23 העורר הגיש בקשה הנושאת את הכותרת: "בקשה להורות למשיב להשיב מדוע הסתיר מסמכים מוועדת העררים ומדוע מצהיר הצהרות שוא לבית המשפט". ביום 15.8.23 העורר הגיש בקשה הנושאת את הכותרת: "בקשה לקיום דיון מקדים לבחינת חוקיות עבודת ה'וועדה המייעצת' וקיום מבחן ידע מקצועי בע"פ בפני 'ועדה מייעצת' זו". ביום 17.8.23 העורר הגיש בקשה הנושאת את הכותרת: "בקשה להורות למשיב להשיב מדוע הסתיר מידע ומסמכים חשובים וקריטיים מהעורר ומועדת העררים בו"ע 35941-11-17 בפני יו"ר המותב". ביום 7.11.23 העורר הגיש בקשה הנושא את הכותרת: "בקשה להורות למשיב להצהיר על מספר החברים המינימאלי הנידרש לדיון ב'ועדה המייעצת' טרם הדיון הקבוע ל-27.11.23". ביום 9.11.23 העורר הגיש בקשה הנושאת את הכותרת: "בקשה להורות למשיב לחשוף את פרטי חבר הועדה יוסי שרביט לבית המשפט". ביום 12.11.23 העורר הגיש בקשה הנושאת את הכותרת: "בקשה להורות למשיב לחשוף את פרטי חבר הועדה צור נעמן לבית המשפט". ביום 13.11.23 העורר הגיש בקשה הנושאת את הכותרת: "בקשה להורות למנהל אבישר לנמק מדוע זימן את היועץ גיא רט לראיון בעיניינו של העורר ביודעין שגיא רט מנוע מלעסוק בעיניינו של העורר". ביום 14.11.23 העורר הגיש בקשה הנושאת את הכותרת: "בקשה להורות למנהל אבישר לנמק מדוע החזיר את 'היועץ' יעקב קינן לשמש כחבר ועדה למרות פסק הדין כנגדו הקובע כי קיבל שלמונים ולחשוף את כתב מינויו מהשר". ביום 15.11.23 העורר הגיש בקשה הנושאת את הכותרת: "בקשה להורות למנהל אבישר להשיב לבית המשפט מי הקים את הבקשה החמישית לקבלת רישיון בשמו של העורר". ביום 16.11.23 העורר הגיש בקשה הנושאת את הכותרת: "בקשה להורות למנהל אבישר להשיב לבית המשפט מי הקים את הבקשה השישית לקבלת רישיון בשמו של העורר" ביום 19.11.23 העורר הגיש בקשה הנושאת את הכותרת: "בקשה להורות למנהל אבישר להשיב לבית המשפט מי הקים את הבקשה השלישית לקבלת רישיון בשמו של העורר" ביום 19.11.23 העורר הגיש בקשה הנושאת את הכותרת: "בקשה להורות למנהל אבישר לחשוף את כתב מינויו כחבר ה'ועדה המייעצת' ואת הסדר ניגוד העניינים המחייב עליו הוא חתום". תמצית כתב התשובה המשיב פותח את כתב התשובה בהבאת קטע מפסק דינו של כב' השופט רובין שבו נכתב: "רשמתי לפניי את הסכמת המערער ואת רצונו להופיע שוב בפני הועדה המקצועית וכן את הסכמתו להישאל שאלות של ידע מקצועי שעליהן ישיב כמיטב יכולתו כל זאת מבלי לגרוע מזכותו של המערער להגיש אחרי שתתקבל החלטה חדשה בעיניינו כל הליך למעט הליך שעניינו כפירה בסמכות הועדה המקצועית לשאול בעל-פה שאלות של ידע מקצועי." לטענת המשיב, "העורר מסרב לדבוק בהסכמותיו ולפיכך הוגש ערר זה". אשר לטענת העורר בדבר הזמן שחלף בין המועד שבו ניתן פסק דינו של כב' השופט רובין לבין המועד שבו הועדה היתכנסה נטען על ידי המשיב, כי "בהתאם לנהלים, בכדי לזמן לועדה המקצועית, ראשית על העורר להגיש בקשה כפי שעושה כל חשמלאי המעוניין להבחן. משהעורר לא עשה כן, פנה אליו המנהל ביום 5 בנובמבר 2019, והפציר בו להגיש בקשה כאמור. אלא שהעורר לא עשה כן – והגיש בקשה רק ביום 16 במאי 2021, כשנה וחצי מאוחר יותר. לכן, כלל טענותיו של העורר ביחס להמשכות ההליכים, ראוי היה שלא יטענו, ומשעה שאכן נטענו, הרי כי נטענו בחוסר תום לב משווע ותוך ניסיון להטעות את וועדת הערר הנכבדת" (סעיף 58 לכתב התשובה").
...
לאחר ששמענו את טענות הצדדים לא מצאנו שנוכחותו של אינג' סטפנסקי היא חיונית לצורך הכרעה בערר, ולכן לא ראינו מקום להורות על קיום דיון נוסף שאליו הוא יתייצב.
והשלישי, העורר מבקש שוועדת העררים עצמה, על סמך בדיקה עצמאית שהיא תעשה, תקבע האם יש מקום להעניק לו רישיון "חשמלאי מהנדס". אלא שבעניין זה אין לנו אלא לאמץ את החלטת ועדת העררים בו"ע 35941-11-17 שם נאמר לגבי בקשה דומה שהעורר העלה: "... אנו סבורים, שהסדר הנכון מחייב כי מבקש הרישיון יתייצב תחילה לפני הוועדה המייעצת והמנהל וישיב לשאלות שיישאל, ואם בקשתו תידחה תוכל וועדת העררים לבחון את אופי השאלות ואת טיב התשובות" (סעיף 28 להחלטה).
סוף דבר בשל הטעמים שהבאנו לעיל החלטנו לדחות את הערר.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בית דין איזורי לעבודה בתל אביב -יפו ב"ל 3105-06-23 20 דצמבר 2023 לפני : כב' השופט אלעד שביון המערער: המוסד לביטוח לאומי ע"י ב"כ עו"ד ירון לוין המשיב: אלוש שאול ראול ע"י ב"כ עו"ד רואי שיפר פסק דין
במסגרת הליך ההחמרה שהגיש המשיב, היתכנסה הועדה מדרג ראשון, שמעה את המשיב וב"כ וקבעה את מסקנותיה כפי שנירשם בפרוטוקול הועדה: "הועדה קובעת כי אין החמרה במצבו, נכותו מתאימה לנכות שנקבעה.
החלטת הועדה ברורה ומנומקת וניתנה לאחר שהמשיב נבדק קלינית על ידי הועדה, הועדה עיינה בתיקו הרפואי ונימקה מדוע היא בחרה בסעיף סל וזאת מאחר שהיא עיינה בחוות הדעת של ד"ר בורג אולם בנגוד לדעתו היא סבורה כי יש לקבוע נכות הכוללת את כל ההפרעות השונות שמהן המשיב סובל בקרסול.
...
לאחר שעיינתי במסמכים השונים שבתיק ושקלתי את טענות הצדדים, מצאתי לדחות את הערעור ואפרט.
סוף דבר: בנסיבות אלו הערעור נדחה.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2024 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בית דין איזורי לעבודה בתל אביב -יפו ב"ל 23865-03-23 19 פברואר 2024 לפני : כב' השופטת אריאלה גילצר-כץ המערער: בן חמו רפאל ע"י ב"כ עו"ד אלי מושונוב (מטעם הסיוע המשפטי) המשיב: המוסד לביטוח לאומי ע"י ב"כ עו"ד אריק יעקובי פסק דין
במקרה שלפניי הועדה האזינה לדברי בא כוחה של המערערת , עיינה במסמכים הרפואיים, וציינה את ממצאיה ואלה נרשמו בפרוטוקול כדלקמן: "תלונות התובע:
זאת ועוד, הועדה בחרה את פריט הליקוי לפי התרשמותה הרפואית וכידוע, עניין זה מצוי בסמכותה הבלעדית של הועדה, במסגרת שיקול דעתה הרפואי (וראו למשל בר"ע 54606-04-18 המל"ל - יוסף יצחק (11.11.18)).
...
לטענת המשיב, דין הערעור להידחות ראשית לכל מחמת התיישנות, כיוון שהערעור הוגש בחלוף למעלה מחמישה חודשים ממועד המצאת ההחלטה.
הכרעה לאחר ששקלתי את טענות הצדדים, באתי לכלל מסקנה כי יש לדחות את הערעור.
הנה כי כן, משמדובר בהחלטה מנומקת ומפורטת המבוססת על התיעוד הרפואי הרלבנטי ובדיקתה הקלינינת של הוועדה, דין הערעור, אשר הוגש באיחור ללא קבלת ארכה, להידחות, גם לגופו של עניין.
סוף דבר – הערעור נדחה.

בהליך בקשת רשות ערעור (בר"ע) שהוגש בשנת 2024 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

השופט אילן סופר לפני בקשת רשות ערעור על פסק דינו של בית הדין האיזורי לעבודה ירושלים (הנשיאה שרה ברוינר ישרזדה; ב"ל 51803-10-23), (להלן – פסק הדין) מיום 15.2.2024, בו נדחה ערעור המבקש על החלטת ועדה רפואית לעררים (נפגעי עבודה) מיום 26.7.2023 (להלן – הועדה).
החלטת הועדה הדוחה את מימצאי חוות הדעת של ד"ר רובין אינה ברורה ועומדת בנגוד לדברים שנרשמו בפרוטוקול הועדה הקודמת, שם מצויינת חבלה בתר חבלתיות; ביחס להחלטת הועדה בתחום הנורולוגי, פרוטוקול הועדה מונה שפע של קביעות רפואיות מבלי ליתן הסבר ולבסוף קובעת כי כי אין קשר סיבתי בין הליקוי לבין התאונה בהיבט הקוגניטיבי ובהיבט הנורולוגי.
המבקש בחר לעמוד על עירעורו אך לא "נענש" על כך בשום דרך.
...
המבקש נבדק על ידי הוועדה ובדיקה זו העלתה ממצאים הנובעים ממצבו הכללי, בשל כך הגיעה הוועדה למסקנה, כי לא חלה החמרה במצבו של המבקש בעקבות התאונה בתחום זה. ביחס להחלטת הוועדה בתחום הנוירולוגי נקבע, כי אין חולק כי מצבו של המבקש מורכב ובשל כך נקבעה לו נכות בשיעור של 20% בגין "מצב אחרי חבלת ראש עם דימום תת עכבישי שנספג במלואו בבדיקת מעקב". הוועדה הייתה ערה לתיעוד הרפואי של המבקש והסבירה שהדמם התת עכבישי ממנו סבל המבקש בגין נפילתו בעבודה נספג במלואו מבלי שהותיר סימנים של משקעי דמם ישנים או סימני התרחבות חדרי המוח המשניים.
אין בידי לקבל טענה זו, שכן הוועדה הסבירה בחלק הראשון של המשפט, כי "הבדיקה הנוכחית והנתונים שהתקבלו מהמסמכים הרבים אין[ם] תומכים בקיום של הפרעה פוסטטראומטית". דברים אלו מתחזקים גם לנוכח קביעת הוועדה בעניין הליקוי הנוירולוגי שאליו אתייחס בהמשך.
אין בידי לקבל את טענת המבקש ביחס להחלטת הוועדה בתחום הנוירולוגי לפיה, פרוטוקול הוועדה מונה שפע של קביעות רפואיות מבלי ליתן הסבר , עיון בפרוטוקול הוועדה מעלה כי הוועדה הסבירה כי "לאור האמור התמונה הכוללת שעולה הינה: אפילו בסמוך לתאונה בדוח נוירוקוגניטיבי לא הודגמה שארית המשנית לפגיעה חבלתית ולדמם המוגבל ממנו סבל. האופי של תלונותיו בתחום קוגניטיבי כיום לא עולה בקנה אחד עם מצב בתר חבלתי אלא מאפיים [צ"ל מאפיין] מכלול רחב של גורמי סיכון רפואיים מהם סובל. על כן הוועדה קובעת כי [את] מכלול תלונותיו על החמרה בתחום נוירולוגי לא ניתן לקשור לתאונה הנדונה. הוועדה מדגישה ומציינת כי זאת הייתה גם דעתם של רופאים בהדסה שעקבו וקיימו רצף מעקב בשנים 2016-2018". כפי העולה מדברים אלו ספק אם הנכות הנוירולוגית שנקבעה למבקש ב 2012 בעינה עומדת.
סוף דבר – הבקשה נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו