כנגד החלטה זו הגישה התובעת את תביעתה זו.
טענות הצדדים:
לטענת הנתבע – בבעלותה ו/או בשימושה של התובעת הרכב אשר נרשם באופן פקטיבי, סמוך להגשת התביעה הראשונה, על שם אחות התובעת, גב' אראלה פרייזלר ("אריאלה").
בנוסף טוען הנתבע שבחודש 8/08 לא התייצבה התובעת כנדרש בלשכת שירות התעסוקה.
...
ועוד – "ביה"ד רשאי להעדיף דברי המערער לחוקר המוסד לביטוח לאומי על פני דברים שאמר לפני ביה"ד, מה עוד שגירסותיו של המערער בביה"ד הן גירסאות מאוחרות ומשופצות".
(דב"ע מח/42-0 ורטנסקי מיכאל נ. המוסד לביטוח לאומי, פד"ע יט 471, 473) (6) גם בעדותה בפנינו סיפרה התובעת כי היא משתמשת ברכב לצרכים שונים:
"הרדיוס של הגנים זה 5 ק"מ מהבית אז בבוקר הייתי מסיעה אותם לגני הילדים אם זה היה בימי גשם או חמים מאוד ובלתי אפשרי ללכת ברגל." (פ: 5, ש: 24-25) "כשהיא (אמה של התובעת – ר.כ.) צריכה רופא. אני לא חושבת שהשתמשתי במילה רחוקות, אלא לעיתים, מתי שהיא צריכה רופא קניות, יש לה גם סוכר לחץ דם ויש לה ביקורות אצל רופאים." (פ: 6, ש: 23-24) "השתמשתי ברכב להסיע את הילדים לגן, להסיע את אימי לביקורות במרפאות, לקופות חולים, לרופא עיניים, אוזניים, היא אשה בת 76, לקניות." (פ: 6, ש: 30-31) (7) כך גם, במהלך גביית הודעתה לחוקר הנתבע, הציגה התובעת בפני החוקר, לבקשתו, את צרור המפתחות של הבית ומהערת החוקר עולה, כי בצמוד למפתחות הבית נמצאים גם מפתחות הרכב:
"מדובר בצרור מפתחות לרכב פורד עם שלט שחור ומצורף אליו מפתח פלדלת שחור של בית התובעת." (נ/5: 3, ש: 7-9) ה. לאור כל האמור לעיל, שוכנענו כי התובעת עושה שימוש ברכב באופן קבוע.
לטעמנו, אין במסמכים אלו כדי לעמוד בדרישות החוק והתקנות.
סוף דבר-התביעה נדחית.