מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

רישום מחסן כיחידה נפרדת בבית משותף

בהליך המרצת פתיחה (ה"פ) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בנוסף, על פי חוות הדעת, ליחידת מחסן במבנה שבבעלות אבני עובדיה הוצמדו שטחים שימנעו את רישום הבית המשותף, בין היתר לאור הצורך להצהיר על העדר חריגות בניה כאשר אלו קיימות והגשת תשריט שיאושר על ידי הוועדה המקומית לתו"ב או המפקח מטעמה, כאשר על פי חוות הדעת, יחידת המחסן עם צמידויותיה הנוכחיות עשויה להביא לסיכול הגשת המסמכים לועדה המקומית לתו"ב או להנחת דעתו של המפקח.
אחריות הצדדים על פי ההסכמים הרלוואנטיים: אבני עובדיה: בהסכם חבצלת מופיעות מספר הוראות לנושא הרישום, חלקו לעניין הרישום ברמ"י וחלקן לעניין רישום הבית המשותף הרלוואנטי לענייננו הוא סעיף 40, הקובע "עוה"ד יפעל, בכפוף לקבלת האישורים המתאימים הן לרישום זכויות הקונה במנהל והן לרישום זכויות הקונה, לכשיתאפשר הדבר, כיחידה נפרדת בבית משותף. ידוע לקונה, כי עפ"י חוזה המכר אמור ב"כ כפיר-ברקן לרשום את הבית כבית משותף". כפיר; על פי חוזה הפיתוח, התחייבו כפיר והגורם הנוסף כלפי רמ"י כדלקמן: סעיף 5(ז): "להכין ולסיים בתוך תקופת הפיתוח את כל הפעולות הדרושות לשם רישום המיגרש כיחידת רישום נפרדת ולבצע לשם כך על חשבונו כל פעולה שתדרש, לרבות... באופן שעם תום תקופת הפיתוח ניתן יהא לרשום את המיגרש בלישכת רישום המקרקעין כיחידת רישום נפרדת.
...
מאחר והצדדים מסכימים למינוי כונס נכסים, בשלב זה, לצורך בירור המצב לאשורו מבחינה תכנונית/אדריכלית ומה עוד דרוש על מנת שניתן יהיה להשלים את הבית כבית משותף, כלומר קיימת הסכמה למינוי כונס נכסים לחלק של הבדיקה, עדיין אין הסכמה למינוי כונס נכסים לצורך ביצוע הרישום בפועל, ומאחר והצדדים מסכימים גם לזהות כונסת הנכסים, בשלב הראשון ועל מנת לקדם את התיק, ועל מנת לברר האם יש מקום אכן להורות על משלוח הודעה לצד ג', האם יש צורך בנוכחותה של המשיבה 2 בהליך שבפני, על מנת לברר את השאלה האם אכן כטענת המשיבה 2 קיימות חריגות בניה באגף של המשיבה 1 המונעות את רישום הבית כבית משוף (הטעות במקור – ר' ע'), ומה דרוש על מנת שניתן יהיה לבצע את רישום הבית כבית משותף, אני מורה בשלב זה על מינוי כונסת הנכסים, הגב' עו"ד לירז ראש, לשם ביצוע הבדיקות והגשת דו"ח בתוך 60 יום.
אכן המבקשת לא שחררה את אבני עובדיה מביצוע הרישום, ולאור עמדת אבני עובדיה אני סבורה שאין לי צורך להידרש לנושא זה. הקושי טמון לא בשאלה מי אמור לשאת במימון, אלא בשאלה האם כפיר שאמורה לשאת בעלויות מימון רישום הבית כבית משותף אכן תמלא את התחייבותה בפועל, ומה יקרה ככל ולא תכבד את ההחלטה המורה לה לשאת במימון.
במקרה שמי מהמשיבות לא תשלם את חלקה בהתאם להוראות כונסת הנכסים, תשלם המשיבה האחרת את החלק שלא שולם, ותגיש פסיקתא לחתימתי לחיוב המשיבה שלא נשאה בעלויות כפי פסק דין זה, לצורך גבייתו מהמשיבה הסרבנית.
לאור ההסכמות שאליהן הגיעו הצדדים, מינוייה המוסכם של כונסת הנכסים, הרצון הטוב של כלל הצדדים להביא לסיום המחלוקת, בין היתר, בהסכמה שלא לנהל הליכי הוכחות, אני סבורה שבשלב זה אין לעשות צו להוצאות.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

פסק דין בתביעת שני בעלי זכויות (וייתכן, ביחס לתובע 2, שמעולם לא התייצב בבית המשפט ואף לא הגיש תצהיר מטעמו – מי שהיה במועד התביעה בעל זכויות, ואינני יודע), להורות לנתבעים לתקן את צו הבית המשותף ואת התקנון המוסכם של הבית (שאכן רשום כבית משותף) והידוע כחלקות 161 – 162 בגוש 30235 באופן שפורט בסעיפים 99-98 לכתב התביעה.
לתקן/לבטל/להוציא את ההצמדות (של הרכוש המשותף) שהוצמדו, "המחסן" שבעבר נרשם כיחידה 14 (כיום סומן באות י' להלן – המחסן), והקרקע הסמוכה לו שבעבר נרשמה באות י' (כיום סומנה באות ט' להלן – החצר), והנמצאים בגוש 30235 חלקה 161 והוצמדו שלא כדין ליחידה 4 בבית הבנוי על חלקה 161.
) להגדיל את חלקו של התובע ביחידה 7 (כיום 13) בזכויות הבניה / אחוזי הבנייה שהוצמדו ונרשמו בתקנון הבית מ - 7 מ"ר ל – 15 מ"ר ביחס לתובע 2:– לתקן את הרישום של שני הבתים הנמצאים על שני חלקות נפרדות אחד על חלקה 161 והשני על חלקה 162 ולרשום כל בית כבית משותף בנפרד.
...
תחת זאת התבקשתי לתת את הדעת לחשבון אליו חתר עד זה באולם בית המשפט, מעין אריתמטיקה שתלמדנו מדוע עתה, כ – 9 שנים לאחר מועד הגשת התביעה, שהוגשה אף היא 21 שנה לאחר החוזה עליו חתם התובע 1, נכון שנזקק למסקנה שנפלה טעות, וכי, לדבריו, יש להגדיל את ההצמדה שבוצעה.
סוף דבר, תביעה זו, טוב לה שלא הוגשה משהוגשה.
תביעה בטענות מעין-קנייניות, שכל תכליתה הוא לנסות ולכפות על עמידר מכירת זכויות בתנאים מיטיבים, בעייתית גם באספקלריה של תקנה 4 לתקסד"א, לפיה: "לא יעשה בעל דין או בא כוחו שימוש לרעה בהליכי משפט ובכלל זאת פעולה בהליך שמטרתה או תוצאתה לשבשו, להשהותו או להטריד בעל דין, לרבות פעולה בלתי מידתית לאופי הדיון, לעלותו או למורכבותו". משכך, התביעה - נדחית; הוצאות הנתבעות 1 ו –3 בסך 20,000 ₪ וכן הוצאות הנתבעת 2 באותו סכום, על התובעים – ביחד ולחוד.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2023 בעליון נפסק כדקלמן:

מטעם זה "מחסן שבמרתף בית משותף שהועידוהו לשמש את אחת מדירות הבית, לא יוכל להרשם כדירה נפרדת. הכוונה שהוא יהיה נספח לדירה מונעת את האפשרות לראותו כיחידה שלמה ונפרדת" (ויסמן, בעמ' 390; וראו גם ע"א 118/78 גוב ארי חברה לבנין ולהשקעות נ' כהן, פ"ד לג(1) 805, 811 (1979) (להלן: עניין גוב ארי); דויטש, בעמ' 662-661; זמיר, בעמ' 229-222).
כך משני טעמים: ראשית, מאחר שרמ"י לא צורפה כלל להליך דנן, וממילא אין לפנינו כל ראיה המלמדת כי תהיה נכונה לתת הסכמתה להוציא חוזה חכירה נפרד ביחס למחסנים; שנית, מאחר שאם תתאפשר החכרה שכזו, היא עלולה, כל עוד לא ניתן לרשום את המחסנים כ"דירה" נפרדת, למנוע בעתיד את רישום הבית כבית משותף, וזאת לאור הכלל שהובהר לעיל לפיו כל רכיביו של הבית המשותף חייבים להמצא בבעלות כלל בעלי הדירות (כרכוש משותף), או בבעלות נפרדת של הדיירים (כדירות וכהצמדות לדירות).
...
במסגרת הוראות אלה נקבעה בסעיף 77ב לחוק תחולה חלקית של ההוראות בעניין בתים משותפים על בית בלתי רשום (התחקות אחר ההיסטוריה החקיקתית של פרק ו'1 לחוק המקרקעין מלמדת שתכליתו המקורית הייתה לחול על בתים "שלא ניתן לרשמם כבית משותף בנסיבות שאין לבעלי דירות הבית שליטה עליהן". עם זאת, בסופו של דבר, הכנסת לא סייגה את תחולתו של פרק זה, ועל כן הוא חל על כל בית שאינו רשום כבית משותף.
המסקנה המתבקשת מהדיון עד לשלב זה היא שהסעד ההצהרתי המרכזי אותו ביקש המערער – הצהרה כי זכויות החכירה במחסנים שייכות לו, וכי על החברה לכבדן – איננו אפשרי.
בנסיבות אלה, ומשמצאנו כי ממספר טעמים אין עלינו להיזקק לפתרון הדחוק של חכירת משנה במקרה דנן – בצדק נדחתה תביעתו.
סוף דבר: דין הערעור להידחות.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

מטעם זה "מחסן שבמרתף בית משותף שהועידוהו לשמש את אחת מדירות הבית, לא יוכל להרשם כדירה נפרדת. הכוונה שהוא יהיה נספח לדירה מונעת את האפשרות לראותו כיחידה שלמה ונפרדת" (ויסמן, בעמ' 390; וראו גם ע"א 118/78 גוב ארי חברה לבנין ולהשקעות נ' כהן, פ"ד לג(1) 805, 811 (1979) (להלן: עניין גוב ארי); דויטש, בעמ' 662-661; זמיר, בעמ' 229-222 , וכן עניין וידר פסקה 10).
אשר לבקשה "להורות לכונס לרשום את הבית המשותף בהתאם לתשריט שצורף לחוזה עמית" – אין מקום לבקשה זו במסגרת הליך זה שעניינו בזכויות קנייניות.
...
טענות התובעים בכתב התשובה התובעים חוזרים על טענותיהם, ומדגישים כי בהיתר הבנייה המקורי של הבניין (רשיון 5342 מיום 25.5.81) היה כלול חדר הסקה בגודל 7.18 מ"ר. בהיתר מיום 13.12.1981 אושרה הפיכת שטח של חדר אשפה וחדר גז למחסן, באופן שהשטח שהוסב למחסן לא עלה על 10 מ"ר. בשנת 2009, נדחתה בבקשה לשינוי ייעוד שהגיש בן אמיתי להסבת מחסן+הסקה למגורים, מהנימוק ששטח למגורים צריך להיות לפחות 14 מ"ר, ואילו השטח בפועל הוא 11.67 מ"ר. הכרעה לאחר עיון, ותוך שנתתי דעתי לכל אחת ואחת מטענות התובעים, מצאתי כי דין התביעה להידחות.
אשר לבקשה "לקבוע את פסלותו של הסכם הפשרה עם בן אמיתי, לבטלו... ולהשיב את השטח לרכוש המשותף ולו כפירוק שיתוף"- מהנימוקים שפורטו לעיל, הבקשה נדחית.
אשר על כן, דין התביעה להידחות.
יש לקוות כי הצדדים יתעשתו וישכילו להגיע להסכמה לטובת כל אחד מהם ויבוא השלום לשכון בבניין זה. סוף דבר התביעה נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בפועל, לאחר שמר טוטיאן בנה את המחסן במרתף, לא עלה בידו לקבל היתר בנייה (בדיעבד) לבנייתו, והוא לא הצליח להשלים את רישום השטח כיחידה נפרדת המשמשת כמחסן, בבית המשותף.
...
אין בידי לקבל אף את טענת הנתבע בדבר העדר היריבות, שכן שעה שהנתבע מחזיק בשטח המצוי בבעלות התובעים, מובן שקיימת יריבות בין הצדדים.
סוף דבר התביעה מתקבלת.
הנתבע ישלם לתובעים הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד בסך כולל של 30,000 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו