לטענת התובעת היא פעלה כדין שעה שהסתפקה בהודעת המחזיק בלווי הזכ"ד על מנת לעדכן את הנתבע כמחזיק בנכס לתקופת החוב;
ב"כ התובעת הפניתה, בין היתר, לפסה"ד בר"מ 867/06, מנהלת הארנונה בעירית חיפה נ' דור אנרגיה (1988) בע"מ [פורסם בנבו – 17.07.08] (להלן: "פס"ד דור אנרגיה"), שם נקבע כי -
".... נטל ההודעה בכתב המוטל על המחזיק המקורי להודיע על חדילת החזקתו בנכס או על העברת החזקה בנכס לאחר כתנאי לפקיעת חבותו בארנונה בעתיד, אינו נטל כבד לנשיאה מצד אחד; מצד שני – נטל זה נועד לפטור את הרשות מבצוע מעקב משלה אחר מצב החזקה בכלל הנכסים של הרשות המקומית לצורך איתור המחזיקים בפועל בנכסים. פטור זה נועד להגשים אינטרס צבורי הכרוך בהקלת הגבייה של ארנונה המשרתת את צורכי הכלל, ולחסוך כספי ציבור הנדרשים לצורך ניהול מערך מעקב אחר השינויים בזהות המחזיקים בנכסים בתחומי הרשות המקומית."
כן טענה התובעת כי הנתבע ידע כי היה רשום כמחזיק בנכס, ולראיה הציגה מכתב הממוען אל הנתבע, ממנו משתמע כי הנתבע ביקש וקיבל פטור מארנונה למשך החודשיים הראשונים, לחודשים פברואר – מרץ 2008, לאחר שפקח מטעם התובעת בדק את הנכס ומצא כי אינו ראוי לשימוש.
ועוד, ברשימת הפגמים שנפלו בזכ"ד עליו הסתמכה התובעת, נראה כי שמו של המשכיר, הבעלים של הנכס, מופיע ללא מספר מזהה ואינו תואם לשם המופיע ברשומי הערייה: בזכרון הדברים מופיע השם "אחים גרשון את שכטר", ואילו ברשומי הערייה (ראה גיליון נכסים לצורך הטלת ארנונה שצורף לתצהיר התובעת) נרשם הבעלים תחת השם "בן ציון ועקיבא גרשון + שכטר פנחס", כך במקור.
...
סיכומו של דבר –
על התובעת היה לשים ליבה לפגמים שנפלו בזכ"ד כפי שהוצג לה עם הודעת המחזיק היוצא, ולו הייתה עושה כן, הרי שהיה עליה לסרב מלכתחילה לרשום את הנתבע כמחזיק בנכס, מבלי שתדרוש וידוא של נכונות הדברים.
בעניין זה אני סבור כי לא רק שהתובעת לא הראתה כי פעלה באופן סביר, אלא שהשיהוי בו נקטה חוטא לאופן שבו מצופה מרשות מקומית להתנהל בכלל, ועם כספי ציבור בפרט.
משכך, שעה שצבר האירועים מלמד כי היה על התובעת לבדוק ולוודא בהזדמנויות שונות את זהות המחזיק בנכס, בין אם במעמד קבלת ההודעה על שינוי המחזיק ואם לאחר מכן במהלך תקופת ההחזקה בנכס, וכי התובעת לא הראתה כי בין הנתבע לנכס קיימת כל זיקה אמתית, למעט השערתה לגבי הקשר הנטען בין הנתבע לחברה שבבעלות אחותו, הגעתי לכלל מסקנה כי דין תביעה זו להידחות.