מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

רישום הסכם שיתוף במקרקעין

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2023 בעליון נפסק כדקלמן:

בהמשך לכך נטען כי על אף שההסכם לא בוטל ועודנו עומד בתוקפו, הפרו הדיירים את התחייבויותיהם על פיו באופן חד צדדי, ומנעו את השלמת רישום הזכויות בפנקסי המקרקעין; זאת, בעוד שהזכויות בגג ובמרתף נמכרו לקסירר בחלוף ארבע שנים ממועד כריתת הסכם השתוף, תוך הסתמכות על האמור בו. תוצאת פסק הדין, כנטען, יוצרת "לימבו" רשומי וקנייני – זכויות קנייניות רשומות, אשר נמכרו בתום לב ובתמורה, שלא ניתן לעשות עימן דבר.
...
בית המשפט מצא כי "התמונה הראייתית מראה שככל הנראה שכן"; אך גם אם אין במקום מקלט – הייתה מוטלת חובה על הקבלנים להקים מקלט, הן לפי היתר הבניה והן לפי חוק ההתגוננות האזרחית בנוסחו לפני התיקון משנת 1969.
בית המשפט הגיע למסקנה זו גם מזווית אחרת – על בסיס שיקול הדעת שיש לבית המשפט בבואו ליתן את הסעדים המבוקשים בתובענה, הכפופים לדרישות צדק; וכך קבע: "התובע עותר לסעד של מינוי כונס נכסים, אך סעד זה מותנה בהתרשמות של בית המשפט מכך שצודק לעשות כן (ראו למשל תקנה 388 לתקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד-1984). לחילופין, עותר התובע למתן סעד של אכיפה כנגד הדיירים, אך גם סעד זה כפוף לדרישות הצדק (ראו בסעיף 3(4) לחוק החוזים (תרופות בשל הפרת חוזה), התש"ל-1970). ואפילו צווי עשה באופן כללי כפופים הם לשיקול דעת שיפוטי (ראו את האמור בסעיף 75 לחוק בתי המשפט [נוסח משולב], התשמ"ד-1984 וכן את הרקע ההיסטורי לגיבושם של צווי העשה, שהורתם בדיני היושר של המשפט המקובל (ראו אצל ד"ר יואל זוסמן סדרי הדין האזרחי 571 (מהדורה שביעית בעריכת ד"ר שלמה לוין; 1995)). כל אלה מונעים ממני את האפשרות להעניק את הסעדים המבוקשים שעה שזו תמונת הדברים ביחס למקלט ולמחסן. עניין זה טעון ליבון נוסף." (פסקה 43 לפסק הדין החלקי; ההדגשה הוספה – י' כ').
אוסיף כי מקובלת עליי מסקנת חברי השופט י' כשר (פסקה 54 לפסק דינו), כי פסק הדין החלקי, הוא אמנם פסק דין לעניין המרתף, אולם "החלטה אחרת" לעניין הגג, משטרם הושלם הדיון בסעד האופרטיבי הנובע מממצאי בית המשפט.
בבחינת מעבר לדרוש, מקובלת עליי גם מסקנתו כי לנוכח הטעות העובדתית שנפלה בפסק הדין החלקי, ניתנה הסכמת הצדדים לתיקונו, ככל שנדרש.
סוף דבר: אם תישמע דעתי, נדחה את הערעור על כל חלקיו, וקסירר יישא בהוצאות הדיירים, המשיבים 11-1, בסך של 50,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

כלומר, מקום שרוכש מקרקעין מתקשר בהסכם לרכישתם, ולפי המצב בשטח מי מהשותפים עושה שימוש ייחודי ברכוש משותף, מוטל נטל לבדוק אם יש בנמצא הסכם שתוף המעגן זכות זו גם אם ההסכם לא נרשם.
...
את טענת הנתבעת לחוסר סמכות אין בידי לקבל.
יש לקוות שלא תידרש התדיינות נוספת בסוגיה זו. סוף דבר מכל המקובץ לעיל, דין התביעה להתקבל.
על רקע המכלול, ראיתי להעמיד את שכר הטרחה שתשלם הנתבעת לתובעים על סך של 40,000 ש"ח. הנתבעת תשלם סכום זה תוך 30 יום שאם לא כן יישא ריבית פיגורים לפי סעיף 5(ב) לחוק פסיקת ריבית והצמדה, התשכ"א-1961 מיום פסק הדין ועד התשלום בפועל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום עפולה נפסק כדקלמן:

בהמשך טענו התובעים כי מאחר ועו"ד מוזר ידע על תוספת המחיר בסך 310,000 ₪ שהם שילמו עבור המקרקעין בגין רישום הסכם השתוף, היה עליו לדעת כי הפרת התחייבותו תיגרום לנזק זה בסך של 310,000 ₪ ולכן עליו לשאת בו. התובעים טענו כי מטעמי יעילות הם אינם מבקשים להגדיל את סכום התביעה הכולל - 320,000 ₪ - ומותירים לשיקול דעתו של בית המשפט את אופן חלוקת החיוב בין המוכרת לעו"ד מוזר.
...
התביעה שכנגד נדחית במלואה.
התביעה העיקרית נגד נתבע מס' 2 נדחית במלואה.
התובעים ישלמו לנתבע מס' 2 הוצאות משפט בסך כולל של 6,500 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

כוחה הנורמאטיבי של הסכמה כזו מוסדר בסעיף 29(א) לחוק המקרקעין הקובע: "הסכם בין השותפים בדבר ניהול המקרקעין המשותפים והשמוש בהם ובדבר זכויותיהם וחובותיהם בכל הנוגע למקרקעין (להלן – הסכם שתוף) ניתן לרישום, ומשנרשם, כוחו יפה גם כלפי אדם שנעשה שותף לאחר מכן וכל אחד אחר". סעיף 29(א) לחוק אף הוא אינו חל על בית משותף ועל בית שראוי להרשם כבית משותף (עליהם חל תקנון).
...
איני סבור שמדובר במסקנה מתבקשת.
הערה טרם חתימה אף שהתובענה מתקבלת ונקבע שדיירי הבית רשאים לעשות שימוש סביר ברכוש המשותף בהיעדר הסכם שיתוף המחלק את השימוש בו להחזקה ייחודית, ספק אם יש בכך כדי להביא את המחלוקות לקצן.
סוף דבר מכל המקובץ לעיל, דין התובענה להתקבל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2022 בשלום רחובות נפסק כדקלמן:

לסיכום, לא מצאתי להטיל דופי כלשהוא במהימנות התובעת, בניקיון כפיה ובתום ליבה בעיניין היתנהלותה מול עריית רחובות, עובר לגיבוש הסכם השתוף בכתב מיום 30.12.18, אשר נרשם בספרי המקרקעין והוביל לכך שכל שותף קיבל חלק מסוים ומוגדר במקרקעין.
...
עוד טוענת התובעת, כי לא ניצלה את יתר השותפים במקרקעין, אשר היו מיוצגים על ידי עורכת דין המתמחה בדיני מקרקעין, וערכו בדיקות במשך כחודש, בטרם הגיעו למסקנה המתבקשת, כי מדובר בחובות משותפים של כלל השותפים במקרקעין, שהצטברו לאורך שנים רבות.
לסיכום, לא מצאתי להטיל דופי כלשהו במהימנות התובעת, בניקיון כפיה ובתום ליבה בעניין התנהלותה מול עיריית רחובות, עובר לגיבוש הסכם השיתוף בכתב מיום 30.12.18, אשר נרשם בספרי המקרקעין והוביל לכך שכל שותף קיבל חלק מסוים ומוגדר במקרקעין.
על יסוד כל האמור לעיל, אני מחייבת את הנתבע לשלם לתובעת את חלקו בחוב ההיסטורי במקרקעין בסכום של 36,766 ₪ בתוספת הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום 5.7.19 ועד למועד התשלום המלא בפועל.
תוצאת הדברים היא, כי אני מקבלת את התביעה ברובה ומחייבת את הנתבע לשלם לתובעת סכום של 40,382 ₪, בתוספת הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום 5.7.19 ועד למועד התשלום המלא בפועל.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו