מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

רישום בית כנסת כישות נפרדת בבית משותף

בהליך חדלות פירעון תאגיד (חדל"ת) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בית המשפט המחוזי בתל אביב - יפו חדל"ת 64635-06-21 א.מ.י יזום פרוייקטים משותפים בע"מ ואח' נ' ממונה על חידלות פרעון – מחוז תל אביב ואח' בפני כבוד השופטת איריס לושי-עבודי בעיניין: ובעניין: ובעניין: ובעניין: ובעניין: ובעניין: ובעניין: ובעניין: ובעניין: חוק חידלות פרעון ושקום כלכלי, התשע"ח-2018 תקנות חידלות פרעון ושקום כלכלי, התשע"ט-2019 1. א.מ.י יזום פרוייקטים משותפים בע"מ 2. גולדנפלייס בע"מ 3. א.ו. נכסי יוקרה בע"מ 4. נ.צ. החברה הישראלית להשקעות ופיתוח בכרם התימנים בע"מ 5. הקונגרס 1 תל אביב בע"מ 6. מ.א.מ. אלמוגים בע"מ 7. אידלסון על המים בע"מ 8. איילון על הקורא הסיטי בע"מ 9. א.מ.י. לוינסקי נכסים בע"מ 10. ר.י. עדן נכסים בע"מ 11. סוף על המים בע"מ 12. ארלינג'ר על הסיטי בע"מ 13. א.מ.י אלון יזמות בניה וחיזוק מבנים תמ"א 38 בע"מ 14. רובע 6 אילת בע"מ החברות בקבוצת ביקוב 15. הגב' ויקטוריה ביקוב על-ידי באי-כוחן עוה"ד עמית לדרמן ודורית קרני בעלת השליטה 1. הס על הים בע"מ 2. הגדוד העברי על הסיטי בע"מ 3. נחלת יהודה על איילון בע"מ 4. ארלינג'ר על איילון בע"מ 5. בית כיכר השעון בע"מ החברות הנוספות 1. שולה ודב ורבין 2. מר אביב שמר 3. מר מני רחמני 4. מר שי טנר על-ידי באי-כוחם עוה"ד אשר אנגלמן וסמיון קידר הנושים המובטחים הגב' גפן כרמית ברוקר על-ידי באי כוחה עוה"ד אמנון מרכוס ואביתר בינו ברוקר בנק הפועלים בע"מ על-ידי בא-כוחו עו"ד גיל דן בנק הפועלים הגב' שרה פולצ'ק ו-51 נושים נוספים על-ידי באי-כוחם עוה"ד אורי בן יוחנה ובועז חי לוי הנושים במעמד נשייה בדין רגיל הגב' יהודית גפן על-ידי באי-כוחה עוה"ד תם ליפשיץ ואבי אסיאו הממונה על הליכי חידלות פרעון ושקום כלכלי על-ידי באי כוחו עוה"ד נחמה אבן – ספיר ויוסי מססה הממונה החלטה
בנוסף נטען כי לאור אופי פעילות החברות בקבוצת ביקוב, ההלוואות שבין החברות ורשת החברות המסועפת בתוכה עברו סכומי עתק עד כדי טישטוש עיקרון האישיות המשפטית הנפרדת, הרי שיש לראות בכלל החברות כישות כלכלית אחת וכך גם יש לנהוג בעיניין נכסי הקבוצה וחובותיה שאינם ניתנים להפרדה.
מאחר ובין תנאים אלו לא נידרש להוכיח קיומו של קשר סיבתי בין אופן יצירת החובות לבין נגיף הקורונה והמגבלות שהוטלו בעקבותיו, אזי שאין מקום להוסיף תנאי זה. באשר לצורך בהוספת דוח שנתי לשנת 2019 צוין כי תנאי זה דרוש על מנת שבית-המשפט והנושים יוכלו להעריך את הסכויים לגיבוש הסדר חוב בלבד; שנית, מהפרוטוקולים של ועדת חוקה, חוק ומשפט בכנסת אשר דנה בהצעת החוק לתיקון מס' 4, מתוכנם ניתן ללמוד כי חברי הועדה שללו את הצורך להגביל את תחולת התיקון על חייבים שנקלעו לקשיים כלכליים בשל נגיף הקורונה, וזאת בין היתר בשים לב לצורך במתן החלטה מהירה בעת כניסת החייבים להליך, תחת קיום דון בשאלת תרומת הנגיף על יצירת החובות ומה מידתה של התרומה ליצירת החובות.
(ו) כדי להבטיח שהתאגיד עומד בתנאי ההחלטה על עיכוב הליכים, יפנה מנהל ההסדר למי שמופקד על רישום נכסים בפנקס המתנהל לפי דין כדי לרשום בפנקס הערה כי התאגיד בעיכוב הליכים, והוא יעשה כן. (ז) מנהל ההסדר רשאי לפנות לבית המשפט בבקשה למתן הוראות בקשר להפעלת סמכויותיו.
...
בענייננו, ולאור ההבדלים שפורטו לעיל בין תפקידו של הנאמן לזה של מנהל ההסדר, אני סבורה כי הענקת סמכויות חקירה למנהלת ההסדר שממונה בהתאם להוראות תיקון מס' 4, אף אם בהסכמת כלל הצדדים (למעט הממונה), בדומה לסמכויות המוענקות לנאמן במסגרת צו לפתיחת הליכים, תוביל לטשטוש בלתי רצוי של הגבולות בין חלק ב' לבין חלק י' ותיקון מס' 4 לחוק, בניגוד לכוונת המחוקק ואין להתיר זאת.
סוף דבר לאור האמור לעיל, דין הבקשה להתקבל.
אני מורה על מינויה של עו"ד אלונה בומגרטן כמנהלת ההסדר בהתאם להוראות סעיפים 319יג ו-326 לחוק וזאת בכפוף להפקדת התחייבות עצמית בסף 250,000 ₪ ותצהיר ניגוד עניינים (להלן: "מנהלת ההסדר").

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2016 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

11) היחס בין שני התנאים האמורים הוא יחס של מקבילית הכוחות, ככל שבית המשפט יתרשם כי סכוייו של מבקש הסעד לזכות בתביעתו גבוהים, יקל עימו בדרישת מאזן הנוחות ולהיפך, "עם זאת, על המבקש לעמוד ברף מינימלי, בנוגע לכל אחד מן התנאים בנפרד, שאם לא כן, לא יהיה מקום למתן סעד זמני" [רע"א 3533/09 נציגות הבית המשותף נ' ירון עיון, מיום 1.9.09; רע"א 2826/06 שלמה אליהו אחזקות בע"מ נ' ישעיהו לנדאו אחזקות (1993) בע"מ, מיום 6.6.06].
12) אשר לסכויי התביעה: ממכלול החומר שהונח לפני בית המשפט, עולה לכאורה כי המבקש הוא הקדש דתי שהוקם כדין והוא רשום כבעל הזכויות הקנייניות בנכס מושא הבקשה, לצורך זה צירף המבקש שטר הקדש [נספח 1 לתשובת המבקש מיום 23.11.15], צו מיום 24.2.08 של בית הדין הרבני האיזורי [נספח 2 לתשובת המבקש מיום 23.11.15] וכן העתק רישום מפנקס הזכויות בלישכת רישום המקרקעין בירושלים [נספח 1 לכתב הבקשה למתן צו מניעה זמני].
על כן, בהיותו כך, בשונה מהקדש צבורי, סבורני כי ההקדש דנן שהוקם בהתאם לסעיף 53(3) לדבר המלך במועצה על ארץ ישראל 1922 עד 1947, הוא בעל ישות משפטית נפרדת, יכול לתבוע ולהיתבע [ראו והשוו: לעניין הקדש צבורי ראו רע"א 46/94 אילה זק אברמוב נ' ההמונה על מירשם המקרקעין, פ"ד נ(2) 202; לעניין הקדש דתי ראו ע"א 2364/04 יאלי הרן נ' הקדש קרן המנוח יצחק גבריאלוביץ ז"ל, מיום 25.5.10].
ברי כי ככל שתתבהרנה הפלוגתאות בהמשך - הפלוגתאות שבבית הדין הרבני האיזורי מחד גיסא, ביחס לאלו שלפני בית משפט השלום מאידך גיסא - או שמא תנתנה החלטות או תהנה התפתחויות בבית הדין שיהיה בהן להשפיע על ההליך דנן, ברי כי על הצדדים להביא החלטות אלו לידיעת בית המשפט במסגרת הליך זה ולא מן הנמנע בנסיבות אלו, וככל שיידרש הדבר, כי תיעשה בחינה ושקילה מחודשת למכלול הפלוגתאות וטיעוני הצדדים שבהליך זה. 19) אשר לטענת המשיבים לפיה משמדובר בנידון דנן במקום קדוש, בית כנסת, כי אז אין סמכות עניינית לבית משפט זה לידון בהליך וזאת בהנתן סימן 2 בדבר המלך במועצה על ארץ ישראל (המקומות הקדושים), 1924.
...
2) לאחר שנתתי את דעתי לטיעוני הצדדים, ולאחר שערכתי את מכלול האיזונים הנדרשים בכגון-דא, נחה דעתי כי דין הבקשה להתקבל באופן חלקי וכפי שיפורט בהמשך, הכל כפי שיוטעם להלן, תוך שמובהר כי כל הקביעות בהחלטה דידן הנן קביעות לכאורה בלבד ומתבססות על החומר שהונח לפני בית המשפט בשלב זה. ברי כי בית המשפט אינו כבול לקביעות אלו וכי יכול להגיע למסקנות אחרות ולקבוע ממצאים אחרים, בהמשך, לאחר הנחת הראיות המלאות של הצדדים לפניו, ולאחר שמיעת עדיהם וסיכומיהם.
20) אשר לטענת המשיבים לפיה בית משפט השלום בירושלים דחה בקשה שהגיש מנהל העבודה נגד המשיב 1 לפי חוק מניעת הטרדה מאיימת, לאחר שנתתי את דעתי לטיעוני הצדדים בנדון דנן, סבורני כי אין באמור מזור למשיבים, משכן בהליך דנן הונחו ראיות לכאורה לפיהן המשיבים הפריעו לעובדים ולהמשך עבודות הבניה המבוצעות בנכס וכן כעולה מטיעוני המבקש [סעיף 8 בתגובתו מיום 23.11.15], בית המשפט דחה את הבקשה בהליך האמור בשל אופיו האזרחי של הסכסוך ומשלא נמצא פוטנציאל לסכנה מהמשיב 1.
נדחית בזאת עתירת המבקש למתן איסור גורף על כניסת המשיבים לנכס, וגם נדחית בזאת עתירתו החלופית להגבלת דרך הכניסה או שעות הכניסה שלהם לנכס (לבית המדרש), תוך שמובהר למען הסר ספק כי למעט הרישא דלעיל, כל מה שמותר ליתר המתפללים ומבקרי הנכס לעניין זה, יהיה מותר גם למשיבים, ולהפך.
24) מתוקף סמכותי לפי תקנה 364 בתקנות סדר הדין האזרחי, אני מורה על המבקש להפקיד בקופת בית המשפט סך של 10,000 ₪ להבטחת פיצוי המשיבים על כל נזק שייגרם להם כתוצאה ממתן הצו, אם יבוטל או יפקע הצו, ייקבע שלא היה מקום לבקשתו או תיפסק התובענה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2018 בשלום נצרת נפסק כדקלמן:

הוסיפו התובעים בסיכומיהם וטענו, כי היות והתלמידים מגיל 3-18 זכאים לחינוך חינם על פי חוק לימוד חובה, "תשלומי ההורים" מהוים חריג לחוק זה וחיובם נעשה מכח סעיף 6(ד) סיפא לחוק הנ"ל שלפיו "רשות החינוך המקומית רשאית לגבות תשלומים והחזר הוצאות באישור שר החינוך וועדת החינוך של הכנסת". כמו כן טענו התובעים, כי על פי חוזר המנכ"ל "ארגון ומינהל", תשלומי החובה היחידים המותרים הם עבור ביטוח תאונות אישיות ובריאות השן ויתר התשלומים הם בגדר תשלומי רשות בלבד וככאלה אין לחייב את ההורים בתשלומם, אם אינם מעוניינים בקבלת השרות.
עוד נטען, כי היה על הנתבעת 3, בהיותה הבעלים במשותף עם הנתבע 1 לפקח ביחד על בית הספר "היסודי" ולמנוע את הגבייה הבלתי חוקית.
כמו כן, טוענת הנתבעת 2 להיעדר סמכות עניינית באשר לשאלת חוקיות תשלומי ההורים, וכי עניין זה מסור לסמכותו של בית המשפט לעניינים מינהליים ו/או לבג"ץ. הנתבעת 2 ציינה, כי הנה עמותה רשומה ומהוה אישיות משפטית נפרדת שחרטה על דגלה לקדם את החינוך, תוך השענות על השקפה הוליסטית ייחודית כאשר בית הספר לעומתה אינו מהוה יישות משפטית ולשניהם ישנו מערך ניהול כספים נפרד ועצמאי.
אותם הורים, כדוגמת התובעת 7, בחרה מרצון חופשי, תוך הבנת ההבדלים בין בית ספר "מאסאר" לבין בית ספר "מי זיאדה" או כל בית ספר רגיל אחר, לרשום את ילדיה לבית ספר "מאסאר". במהלך חקירתה הנגדית, התובעת 7 אישרה, כי היא הייתה ממייסדי העמותה ובית הספר (עמ' 4 לפרוטוקול, ש' 19-21) ועולה מעדותה, כי בית הספר הוקם כדי להעניק לתלמידים מעבר לשירותים הניתנים במסגרת החינוך הרגילה, והיא העידה בהקשר זה כדלקמן: "ש. תאשרי לי בתור מייסדת עם חזון של עמותת מאסאר, שרצית לתקן את חוזרי המנכ"ל של משרד החינוך.
...
חוזרי המנכ"ל מהווים הנחיה מנהלית ומטרתם להתוות מדיניות משרד החינוך בעניין יישומו של חוק לימוד חובה וחוזרי המנכ"ל השונים, ונועדו על מנת לקדם ערך השוויון בחינוך, כאשר סבורני כי ערך זה לא נפגע בנסיבות ענייננו מאחר ועסקינן בבית ספר וולונטארי שלא נכפה על התובעים.
לאור המפורט לעיל דין טענות התובעים ביחס להפרת חובות חקוקות, נגד משרד החינוך והעירייה, להידחות.
סוף דבר לאור המקובץ לעיל, הנני מורה על דחיית התביעה ומחייבת את התובעים בהוצאות הנתבעים בסך של 7,000 ₪ כולל מע"מ לכל נתבע.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

הזכויות הנטענות בחלקה 25 תת חלקה 7, החלקים ברכוש המשותף הצמודים לה וכן השטח שיועד לשירותים שהוצמד למקרקעי בית הכנסת במשותף עם תת חלקה 10 בשטח של 7.84 מ"ר- ייקראו להלן "הנכס מושא התביעה ". על פי נספח 1 לתצהירו של שלי מלכה המצהיר מטעם התובעת – העתק רישום מפנקס בתי משותפים-הרי שבקומת הקרקע בתת חלקה 7 יושב בית כנסת, שאליו הוצמד שטח – "שירותים" בשטח של 7.83 מ"ר, שהוצמד לתת חלקה זו ביחד עם תת חלקה 10.
לחייב את הנתבעים או מי מהם בדמי שימוש ראוי בעבוד שימוש שלא כדין בשטח עליו היו השירותים החל משנת 2013 בסכום העומד על הסך של 130,000 ₪ לחייב את הנתבעים בדמי שימוש ראויים בעבוד התעשרותם מהשמוש שלא כדין ברכוש המשותף – החצר החל משנת 2013 בסכום העומד על הסך של 100 אש"ח. לחייב את הנתבעים בפצוי בגין עוגמת הנפש שנגרמה לתובעת ולמתפללי בית הכנסת שאינם יכולים להנות ממבנה בית הכנסת ומהרכוש המשותף ובפרט נוכח הריסת מבנה השירותים של בית הכנסת וחסימת הגישה של בית הכנסת לחצר המשותפת בסכום של 100 אש"ח. טענות ההגנה של הנתבעים הנתבע 13 נאור **** הגיש כתב הגנתו בנפרד מהנתבעים האחרים.
לטענתו התובעת היא עמותה שנוסדה בסוף חודש דצמבר 2016 – טענה זו לא נסתרה על ידי התובעת לרבות לא בכתב התשובה שלה ואמור מעתה – התובעת היתאגדה כעמותה רשומה והפכה לישות משפטית רק מדצמבר 2016.
אשר לחצר המשותפת טענו כי השקיעו עמל רב וממון והשמישו את החצר הפנימית לרווחת בעלי זכויות הקניין בבית המשותף וכיום , עובר לפעולות השימור והשיפוצים שביצעו הנתבעים "גם לא ניתן היה לעשות שימוש בחצר הפנימית לאור מצבה". לשיטתם מדובר בחצר פנימית פרטית של הבית המשותף ולפיכך אין לאפשר שימוש לבאי בית הכנסת בחצר פנימית זו – זאת בהיתעלם כליל מהעובדה שמדובר בחצר של בית משותף שהתובעת היא אחת מחזיקות הנכסים בבית המשותף.
...
בד בבד , נחה דעתי כי מבנה השירותים היה מבנה ישן מט ליפול שלא היה מחובר לרשת ביוב ובוודאי שלא עמד בדרישות הגייניות בסיסיות כמקובל היום .אשר על כן דוחה הבקשה לצוות על מי מהנתבעים לפעול להקמת מבנה השירותים בחצר הבית המשותף .
אשר על כן אני מורה לנתבעים ביחד ולחוד לפתוח גישה מסודרת מבית הכנסת לחצר המשותפת ולבנות המדרגות בדיוק באותו המקום בו היה המעבר לחצר המשותפת באמצעות מדרגות טרם שנהרס בתהליך שיפוץ הבניין ובכפוף לקיום כל דרישות הדין והפעולות התכנוניות הדרשות על פי דין .
אציין כי סכומי הפיצוי שנקבעו מעלה נקבעו בהסתמך על חוות דעת השמאי מטעם התובעת – מאיר פרץ, צורפה לתצהירי התובעת ואשר לא נסתרה, גם לא על ידי חוות דעת נגדית מטעם מי מהנתבעים והיא מקובלת עלי.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

בית משפט השלום בירושליםכבוד השופטת הבכירה מרים קסלסי ת"א 8900-06-18 פלונים נ' אביטן ואח' תובעים 1. פלונית 2. אלמונית 3. פלוני ע"י עו"ד שמעון דיסקין נתבעים 1. מימון אביטן 2. לאה שרה אביטן 3. סלומון אביטן 4. בית הכנסת ובית המדרש על שם הצדיק רבינו יחיא לכדר ע"י עו"ד יוסי רובין 5. עירית ירושלים ע"י עו"ד פיני ויקסלבוים 6. רמי לוי ע"י עו"ד ליאת גינדי בר פסק דין
ברוב הפעמים סייע במתן עזרה רפואית וכן ייעץ להם "ייעוץ של אזרח לפנות לגורמים שאמורים לטפל במצבים האלה ולמנוע אותם" חלק מהאירועים תועדו אצלו ברשום ובהתאם העיד: "בחלק מהמקרים האלה ולגמרי באקראי, הייתי עד לדברים שאני קורא להם פגיעה, היתעללות, ניסיון לערער את המצב הנפשי, את היכולות וכל דבר שאפשר לעשות, בלי להגזים, למערכת פגיעות מכוונות לצד הנפשי ובעיקר ואולי לצד הגופני". (פרו' עמ' 5 ש' 27-30) .
כאמור, לא מדובר במקרקעין שכנים כי אם בשותפים למקרקעין (מבנה מיוחד של קוטג'ים טוריים, 16 יחידות דיור המחוברים זה לזה ונחשבים לבית משותף), שהחובה לנהוג כלפיהם בתום לב גדולה יותר.
טענת העיריה לפיה אין יריבות כלפיה כי אם כלפי הועדה המקומית לתיכנון ובניה, אומר כי נכון הדבר שמדובר בשתי ישויות נפרדות כאמור בע"א 324/82 עריית בני-ברק נ' רוטברד, (1991), ברם הטענות המופנות כלפי העיריה הן בעילת רשלנות באכיפת החוק ומניעת עבירות בניה.
...
סיכום ביניים קבעתי כי נתבעים 1-4 אחראים לנזקי התובעים, ואילו התביעה נגד העיריה ורמי לוי (נתבעים 4 ו-5) נדחות.
נוכח כל האמור, אני דוחה ראש נזק זה בהעדר ראיות מספקות.
סוף דבר אני מחייבת את נתבעים 1-4 ביחד ולחוד בנזקי התובעים, ומחייבת אותם לשלם את הסכומים הבאים: לתובעת 1 – 74,000 ₪ , לתובעת 2 – 107,000 ₪ , לתובע 3 – 15,000 ש"ח. בנוסף, אני מחייבת את נתבעים 1-4 ביחד ולחוד בהוצאות משפט התובעים ביחד ולחוד, בסך כולל של 25,000 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו