הנאשם הועמד לדין בגין עבירה של נהיגה בשיכרות, בכך שבדגימה של אוויר נשוף שלו נמצא רכוז של 400 מקרוגרם אלכוהול בליטר אוויר, העולה על כמות האלכוהול המותרת, בנגוד לסעיף 62(3) לפקודת התעבורה [נוסח חדש], התשכ"א-1961 (להלן-פקודת התעבורה), ותקנה 169ב' לתקנות התעבורה, התשכ"א-1961 (להלן-תקנות התעבורה).
ההגנה טענה כי אין להשיב לאשמה היות והתוצאות שהפיק מכשיר הינשוף אינן עומדות בדרישה על פי תקנה 169ז'(ב) לתקנות התעבורה בה נקבע "תבוצע בדיקה כפולה (duplicate) לפחות של רכוז אלכוהול בדוגמת האוויר הנשוף של נבדק, ובילבד שמקדם השונות (coefficient of variation) של תוצאות בדיקה זו לא יעלה על 10 אחוזים למאה."
לטענתה יש לבחון את תוצאות הבדיקה אף באופן צולב, ובדיקה כזו תעלה כי ההפרש שבין מדידתו בנשיפה הראשונה של חיישן אינפרא אדוםIR1 – 445 מקרוגרם אלכוהול לבין מדידתו בנשיפה השנייה של חיישן האלקטרו כימי – EC2 - 400 מקרוגרם אלכוהול, עולה על 10%, ועומד על 11.25ֵֵ%.
"
ב- רע"פ 3828/11 גו'לייט אבוהרון .נ. מדינת ישראל, פסק כבוד השופט רובינשטיין כי : "בדיקת מאפיינים והתרשמות השוטרים, משקפים מבחנים אובייקטיבים וסובייקטיביים לבחינת שכרותו של אדם . אמנם אין מדובר במימצא מדעי, אך בית משפט זה עמד לא פעם על כך, שלשם בחינת שכרותו של אדם ניתן להתבסס על מבחנים אלה".
הטענה כי אין להשיב לאשמה תיתקבל אם אין בראיות התביעה אפילו "הוכחה לכאורה". משמעות המושג "ראיות לכאורה" בהקשר זה שונה ממשמעות מושג זה לצורך מעצר או פסילה עד לתום ההליכים.
...
בגופו של הנאשם דנן נמדד ריכוז של 400 מיקרוגרם אלכוהול, ומכאן שגם אם תאומץ במלואה המלצתו של פרופ' גרושקא, יש להגיע למסקנה כי הנאשם נהג בהיותו שיכור.
בנסיבות אלה אני סבורה כי ניתן להסתפק בכך שהתוצאה הסופית של הבדיקה היא התוצאה הנמוכה ביותר מבין כל ארבעת המדידות שבוצעו על ידי שני החיישנים, היינו ריכוז של 400 מיקרוגרם אלכוהול בליטר אויר נשוף.
אני דוחה את טענתה של ההגנה כי המכשיר אינו מבצע בדיקת אויר חופשי מאלכוהול, ולעניין זה אפנה לעמ' 12, ו- 26 של חוברת ההפעלה שצורפה על ידי ההגנה.
לאחר כל האמור לעיל, אדחה את הבקשה כי אין להשיב לאשמה.