מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

ריחות לא נעימים עקב אי פינוי זבל

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2018 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

אכן, הייתה רטיבות בחלקם התחתון של קירות הקומה התחתונה בדירה וריחות לא נעימים, אך לא דובר במצב שבו לא ניתן לשהות בדירה, לרבות בקומה התחתונה.
התמונות מציגות מצב שלא היה בדירה בעת עזיבתה אותה ובקבלה נספח יא לתצהיר דרור, לא ניתן ליתר אמון, הן הואיל ומדובר בעבודה שבוצעה על ידי אותו גורם שביצע את העבודה בקומה התחתונה של הבניין, והן הואיל והוצאות פינוי אשפה, שלטענת דרור נכללו בסכום ששולם לגורם זה, אינן מצוינות על גבי הקבלה.
לסיכום, נטען, כי הנתבעת, יחד עם ילדיה, גרה במשך תקופה ממושכת בדירה שאינה ראויה למגורים, וזאת תוך כדי שחוותה הליך גירושין קשה, ואילו דרור מצידו, ניצל מצוקה זו, והחתים אותה על הסכם הפחתה בלתי הוגן, שאינו משקף את הירידה האמתית ברמת החיים שנגרמה עקב התקלות בדירה, ולאחר מכן, פעל להגיש נגדה תביעה קנטרנית זו. בסיכומי התשובה מטעמה, טענה התובעת כי אין מקום לדחיית התביעה בשל אי התייצבות התובעת וזאת נוכח גילה המופלג ומשאין למעשה חולק כי התובעת אינה מכירה את העובדות הרלבנטיות, כך שגם לא יכולה הייתה להצהיר עליהן, או להחקר עליהן.
...
סיכומו של דבר, על הנתבעת לשלם לתובעת סך של 10,869 ₪.
דין טענות אלה להידחות.
סיכומו של דבר, התביעה מתקבלת במובן זה שהנתבעת תשלם לתובעת, בתוך 30 ימים, סך של 10,869 ש"ח. סכום זה יישא ריבית והצמדה כדין ממועד הגשת כתב התביעה המתוקן ועד לתשלום בפועל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2018 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בחוות דעתו כותב המהנדס ברגינר בעצמו: "8.10.3. יושם דגש שפרט 2.60 לתת"ב כלל לא דן במקרה האם ריחות המוצאים דרך מערכת איוור מלאכותית הנם נעימים או לא נעימים.
9.6 סביב כל מערכת שפולטת ריחות (כגון מערכת ביוב, או מערכת אשפה, או מערכת נידוף) יש לשמור על רדיוס מינימאלי ללא פתחים/חלונות או כד').
בעדותו מספר גל סאטל יו"ר אנטרופי: "ת: אחת מהאפשרויות שלנו הייתה להתלונן לעירייה. התלוננו לעירייה מספר פעמים ביקשנו שיביאו פקח לבחון את הריח אמרנו להם שהם חייבים להגיע בשעות מסוימות כי אם מגיעים בבוקר אין ריח בבוקר, יש שאריות של ריח. זה לא ריח, לבן אדם רגיל מהישוב הוא היה נגעל מהשאריות עצמן מספיק אבל זה לא מספיק בשביל להתלונן על המיטרד בפני הערייה ביקשנו שיגיעו בצהריים או בערב יום אחד בהיר היתקשרה המזכירה אמרה שהגיע לפה איזה שהוא מפקח ממש בשמונה, תשע בבוקר עשה סיבוב של כמה דקות במשרד זה מה שהיא אמרה לא הייתי שם, הריח ויצא ואחרי זה קבלתי שאין מיטרד ריח זה הייתה, הערייה לא התייחסה, לא התייחסה באופן רציני למיטרד הזה." (עמ' 174-173) איזה ריח יכול היה הפקח להריח ב-9-8 בבוקר כאשר המסעדה פועלת רק מהשעה 12:00 בצהריים?? העובדה שבשעה 08:00 – 09:00 הוא לא הריח דבר מלמדת על כך, שמקור הריח הוא מהמסעדה ולא משום מקור אחר.
אומנם מאז 2011, עת התקבלה מסת תלונות הדיירים על הריחות החריפים הנפלטים מהמסעדה, פעלה "אסיה" כדי לבנות ארובה באחד הפירים, ואף דיווחה על כך לבית המשפט בתביעת הפינוי אשר הגישה "רבד" נגדה, אולם פעולותיה אלו, בנוסף לרכישה והתקנה של מנדפים נוספים ומשוכללים, נעשו משום רצונה להמשיך ולהפעיל את המסעדה, בה כבר השקיעה כסף רב. אין לראות בפעולות אלו הכרה כלשהיא של "אסיה" בחבות שהייתה עליה, לבנות את הארובה.
...
ב"כ הצדדים: אנו מקבלים את המלצת בית המשפט כי הנתבעת תפנה את הנכס נשוא התביעה עד ולא יאוחר מיום 2.3.14.
מכאן שדין התביעות ההדדיות להידחות וכך אני עושה.
סוף דבר אני דוחה את התביעות ההדדיות ללא צו להוצאות.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2013 בשלום אשדוד נפסק כדקלמן:

הצדדים התובעת הנה חברה המיתמחה בהתקנת מיתקני אשפה ביתיים בבתים רבי קומות המשמשים לפינוי אשפה בדרך של השלכת שקיות האשפה הביתית מפתח מיוחד המצוי בחדרון בכל קומה דרך פיר המובילות ישירות לחדר האשפה בתחתית הבניין (להלן: "שוט האשפה").
הנתבעת הוסיפה וטענה שדרישותיה לתקן הליקויים בשוט האשפה לא נענו שכן לאור הליקויים נגרמו ריחות לא נעימים שנדפו בתדירות מרובה ובלתי סבירה וכתוצאה מכך היו תלונות רבות מצד דיירי הבניין.
לגירסתה, מבירור שנערך מול נציגת חברת אקספרס, הגברת איריס אשר חתומה על אישור המסירה, הסתבר שהמערכת לא פעלה כלל בעת ביצוע הבדיקה והתובעת הורתה לסגור את דלתות האשפה של התקן על מנת שלא יהא בו שימוש ולכן לא הושלמה המסירה.
...
משלא עשתה כן, המדובר בחזקה הפועלת לרעתה ואני קובעת שלא הוצגה בפניי כל ראייה המעידה על ליקויים בעבודה שבוצעה על ידי התובעת.
לפיכך, דין טענת הקיזוז שנטענה בתצהיר הנתבעת להידחות בהיעדר כל ראייה לליקויים כלשהם בשוט האשפה.
סוף דבר אשר על כן ולנוכח האמור לעיל, אני קובעת שדין התביעה להתקבל במלואה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום עכו נפסק כדקלמן:

ובהמשך (פ' עמ' 16 ש' 26-34 ועמ' 17 ש' 1-6) הוסיף הנתבע: "ת. אני אסביר לך שהמקום הזה איפה שהפחים אך ורק המקום הזה מתאים, יש עמוד חשמל ויש פינה שלא שימושית לשום דבר ושייך למועצה, לא שלי ולא שלו. כל הפחים שנמצאים בכפר ראמה בכלל, כולם בחוץ על הכביש, אם זה מצד ימין או מצד שמאל, כל אחד בצד שלו. בצד שלי אין מקום חונים רכבים ובפינה ההיא בלבד ניתן לשים את הפח.
גם אם נניח שחרף קיומו של המכסה, מדי פעם נפלטים ריחות לא נעימים לחלל האויר בסמוך למקום שבו מוצב הפח, הרי שניתן להניח שמדובר בנזק שאינו חורג מתחום הנסבל (ראו: עדות הנתבע בביהמ"ש לפיה פח האשפה שלו אינו פולט ריח קשה ומטופל מבחינה הגיינית לא פחות מבית מגוריו, פ' עמ' 16 ש' 32-34).
...
" שקלול הראיות שהובאו בפני ביהמ"ש מוביל למסקנה כי עלה בידי התובע להוכיח ברמה הנדרשת כי הנתבע הציב פח אשפה המשמש אותו ואת בני משפחתו בצמוד לקיר תומך שהקימה המועצה בצד הכביש הפנימי בשכונה הסמוך לחצר ביתו של התובע, כאשר מיקום פח האשפה מצוי בשטח ציבורי מחוץ לגבולות המגרש שבו מצוי בית מגורי התובע.
במסגרת סיכומיו בע"פ טען ב"כ התובע לראשונה כי הצבת פח האשפה של הנתבע ברשות הרבים ולא בתוך תחומי מגרש הנתבע הינה בניגוד לתקנות התכנון ובניה (אצירת אשפה), תש"פ. בחנתי טענה זו ואני מחליטה לדחותה משלושה טעמים עיקריים: ראשית, טענה זו עלתה לראשונה במסגרת הסיכומים מבלי שהובא זכרה בכתב התביעה (כהפרת חובה חקוקה).
סיכום מכל האמור עולה, כי התובע לא הוכיח ברמה הנדרשת במשפט אזרחי, כי פח האשפה המוצב סמוך לחצר ביתו, המשמש את הנתבע ומשפחתו, מדיף ריחות קשים, באופן המהווה מטרד ליחיד, אשר גורם לתובע ומשפחתו להפרעה של ממש לשימוש סביר שזכאים הם לעשות במקרקעיהם, ומכאן שדין התביעה להידחות הן ביחס לצו המניעה הקבוע המבוקש והן ביחס לסעד הכספי.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2007 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

אי מתן שירותי ניהול ואחזקה ברמה גבוהה למבנה ומתקניו, אי פינוי זבל הגורם לריחות לא נעימים, בניגוד להתחייבותה של התובעת עפ"י הסכם הניהול.
בסעיף 69 לסיכומים נתבע קזוז נוסף של 15,000 ₪ בגין אי נקוי חלונות המסך שלוש פעמים, ועוד נאמר "אין מחלוקת" כי שוויו של כל נקיון הנו 5,000 ₪.
...
לטענת הנתבעים לא הוכיחה התובעת את סכום התביעה ולכן דינה של התביעה להידחות.
אני מחייב את הנתבעים, ביחד ולחוד, לשלם לתובעת סך של 63,173 ₪ בצירוף הפרישי הצמדה וריבית כחוק מיום הגשת התביעה, 31.10.06, ועד לתשלום המלא בפועל.
כמו כן אני מחייב את הנתבעים, ביחד ולחוד, לשלם לתובעת את הוצאות המשפט.
התנהלותם של הנתבעים, במיוחד לאור הסכם הפשרה מהתיק הקודם, הייתה הטרדה לשמה של התובעת כדי לנסות ולקבל הטבות בתשלום, כפי שהצליחו לקבל בהליך המשפטי הקודם במעטפת של טענות "משפטיות". אני מחייב את הנתבעים לשלם לתובעת, ביחד ולחוד, שכ"ט עו"ד בגין כל ההליכים בתיק בסך של 15,000 ₪ בתוספת מע"מ כחוק.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו