מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

ראיות לכאורה במעצר עד תום ההליכים

בהליך ערר מ"ת (עמ"ת) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי נצרת נפסק כדקלמן:

בהקשר זה, כפי שקבע בית המשפט קמא גם ראיות נסיבתיות עשויות לבסס תשתית ראייתית לכאורה למעצרם עד תום ההליכים.
...
בהמשך שמר על זכות השתיקה ולא הגיב על הראיות שהוטחו בו. לאור האמור, אני דוחה את טענות העוררים 1 ו- 3 לגבי העדרן של ראיות לכאורה ביחס למעשים המיוחסים להם.
החלטת בית המשפט קמא כי הראיות הקיימות מצטרפות לכדי מארג המספיק בשלב זה כדי לבסס סיכוי סביר להוכחת אשמתם של העוררים מבוססת ואין סיבה להתערב בה. כך גם לא מצאתי לנכון להתערב במסקנה כי העבירות, אף שהן עבירות רכוש מקימות עילה למעצרם של העוררים.
בית המשפט קמא בחן אפשרות להורות על שחרור העוררים ושוכנע כי אין חלופה היכולה לאיין את תכלית המעצר, ואינני סבורה כי טעה במסקנתו זו. סוף דבר, הערר נדחה.

בהליך מעצר עד תום ההליכים (מ"ת) שהוגש בשנת 2022 בשלום קריית שמונה נפסק כדקלמן:

יובהר כי, גם ראיות נסיבתיות עשויות לבסס תשתית ראייתית לכאורה למעצרם עד תום ההליכים, כך קבע ביהמ"ש העליון: "הלכה היא כי גם ראיות נסיבתיות עשויות לבסס תשתית לכאורית למעצר עד תום ההליכים, מקום שבו הצטברותן מובילה למסקנה כי הנאשם ביצע לכאורה את המיוחס לו בכתב האישום וזאת גם אם כל אחת מהראיות הנסיבתיות העומדות נגדו אינה מקימה סיכוי סביר להרשעתו כאשר היא נבחנת לעצמה", (בש"פ 1069/16 מדינת ישראל נ' דרג'ה הגום (פורסם בנבו 11/02/16).
...
יובהר כי, גם ראיות נסיבתיות עשויות לבסס תשתית ראייתית לכאורה למעצרם עד תום ההליכים, כך קבע ביהמ"ש העליון: "הלכה היא כי גם ראיות נסיבתיות עשויות לבסס תשתית לכאורית למעצר עד תום ההליכים, מקום שבו הצטברותן מובילה למסקנה כי הנאשם ביצע לכאורה את המיוחס לו בכתב האישום וזאת גם אם כל אחת מהראיות הנסיבתיות העומדות נגדו אינה מקימה סיכוי סביר להרשעתו כאשר היא נבחנת לעצמה", (בש"פ 1069/16 מדינת ישראל נ' דרג'ה הגום (פורסם בנבו 11/02/16).
לאחר שבחנתי את חומר הראיות בצל הכללים האמורים, מצאתי כי קיימת נגד המשיב תשתית ראייתית לכאורית הקושרת אותו לעבירה המיוחסת לו. אפרט להלן את הנימוקים; בהתאם לפרפרזה של ידיעה 22000054 מיום 31.12.21 שעה 17:00: "מוחמד מחמוד הייב – המכונה חמודי אבו ג'ומעה מחזיק בביתו נשק מסוג אקדח וכן רימון ותחמושת. את כל הפרטים הוא מחזיק בבית ובסביבת הבית". בהמשך לאמור, בסמוך לשעה 22:10 הגיעו שוטרים לביתו של המשיב וערכו חיפוש בנוכחות דינא ותהאן ללא צו. אינני מקבלת את טענת ההגנה לפיה החיפוש לא היה כדין.
לאור כל האמור, מצאתי כי קיימות ראיות לכאורה הקושרות את המשיב לעבירה המיוחסת לו, ולא מצאתי כי קיים כרסום כטענת הסנגור.

בהליך מעצר עד תום ההליכים (מ"ת) שהוגש בשנת 2022 בשלום נצרת נפסק כדקלמן:

לאור האמור לעיל, כל שבפנינו הוא דו"ח ראשוני של טביעות אצבע המלמד על זהות ב- 12 נקודות על חלק אחד מהנשק שנתפס, תוך שהמשיב מכחיש בתוקף הכרות, נגיעה, זיקה או תפיסה של נשק זה (לעומת נשק מסוג אחר בתקופת השרות הצבאי), אך מנגד אין הוא מספק גרסה ברורה כיצד הגיעו טביעות האצבע שלו לנשק או לחלק הרלוואנטי הימנו, דבר המהוה ראיה לכאורה למעצרו עד תום ההליכים המשפטיים נגדו.
...
לאור האמור לעיל, כל שבפנינו הוא דו"ח ראשוני של טביעות אצבע המלמד על זהות ב- 12 נקודות על חלק אחד מהנשק שנתפס, תוך שהמשיב מכחיש בתוקף היכרות, נגיעה, זיקה או תפיסה של נשק זה (לעומת נשק מסוג אחר בתקופת השירות הצבאי), אך מנגד אין הוא מספק גרסה ברורה כיצד הגיעו טביעות האצבע שלו לנשק או לחלק הרלוונטי הימנו, דבר המהווה ראיה לכאורה למעצרו עד תום ההליכים המשפטיים נגדו.
זאת, משאין בפיו כל הסבר להימצאות טביעת האצבע על אחד מחלקי הנשק המתכתי, אלא מכחיש מכל וכל מעורבות בעבירה המיוחסת לו, ומכאן מתחייבת המסקנה, שהראיה בדבר ממצאי חוות דעת טביעת אצבע ראשונית, מהווה ראיה לכאורה בתיק זה (לעניין זה ראו והשוו עמ"ת (חי') 31449-05-14 מדינת ישראל נ' חאמד חסן (20.5.14)).
סוף דבר - קביעתי היא כי קיימות ראיות לכאורה להוכחת האישומים המיוחסים למשיב.

בהליך בש"פ (בש"פ) שהוגש בשנת 2022 בעליון נפסק כדקלמן:

סעיף 21(ב) לחוק המעצרים מורנו, כי אין לעצור נאשם עד לתום ההליכים המשפטיים נגדו, אלא אם ישנן ראיות לכאורה להוכחת אשמתו בעבירות שמיוחסות לו, ואם אין בנמצא חלופת מעצר הולמת שבכוחה לאיין את המסוכנות שנשקפת ממנו (בש"פ 9487/17 מדינת ישראל נ' עסאלה, פסקה 13 (7.12.2017)).
...
בנוסף, המשיבה טענה כי ביחס לאחד מהטלפונים שממנו בוצעו השיחות בקשר לעסקה (טלפון המסתיים בספרות 3091), נמסרה הכחשה רפה מצדו של יאסר בנוגע להיכרותו עם המספר האמור; דהיינו, ניתן לקשור אותו לטלפון זה. עוד עמדה המשיבה על כך, שתוכן השיחות מתיישב עם השתלשלות האירועים שאירעה בפועל ומכאן גם עם מעורבותו של יאסר במעשים שמיוחסים לו. דיון והכרעה לאחר שעיינתי בכתב האישום, בהחלטת בית המשפט המחוזי, בערר, וכן שמעתי את הצדדים בדיון שנערך לפני, הגעתי למסקנה כי יש לקבל את הערר במובן זה שהדיון יוחזר לבית המשפט המחוזי, לצורך הזמנת תסקיר בעניינו של יאסר ובחינת חלופת מעצר.
סבורני, כי אין באמירות מהוססות ולא נהירות אלה כדי לקשור את הטלפון האמור ליאסר ברף הראייתי שנדרש על פי המשפט הפלילי.
משאלו הם פנים הדברים, ומבלי לגבש מסקנות נחרצות לגבי טיבן של הראיות בתיק ומקומן בהליך העיקרי, אני סבור כי עוצמתן של הראיות לכאורה אינה גבוהה במידה כזו, שיש להימנע מלבחון את האפשרות לשחרר את יאסר לחלופת מעצר.
הערר מתקבל, אפוא.

בהליך מעצר עד תום ההליכים (מ"ת) שהוגש בשנת 2023 בשלום באר שבע נפסק כדקלמן:

מדובר במי שלחובתו 7 הרשעות קודמות, ולאחר שניתנה הסכמה לקיומן של ראיות לכאורה נעצר עד לתום ההליכים, וזאת בהיעדר חלופה מתאימה.
...
לאור האמור ביקשה מבית המשפט להתרשם מהערבים שבידה, וביקשה להעתר לבקשה ולהתיר יציאתו של המבקש לפגוש את הוולד תוך הרחקה מהיישוב רהט, ובכל תנאי שייקבע.
אכן האפשרות כי מי שמצוי במעצר לצאת לחופשה יכולה להתקיים באופן עקרוני בשני מסלולים, המנהלי והפלילי, הפסיקה חזרה וקבעה כי יציאתו של מי שהוא בגדר עצור לחופשה היא נדירה, אם כי במקרים חריגים ניתן להיעתר לבקשה כזו "ככל, הנטייה היא שלא להיעתר לבקשות המוגשת בגדרי המסלול הפלילי. זאת נוכח הוראת סעיף 7 לפקודת החופשות, הקובע כי עצורים אינם זכאים לצאת לחופשה לרבות מטעמים מיוחדים בתקופת מעצרם, שכן חופשה ממעצר אינה עולה בקנה אחד עם תכלית המעצר ועם עילותיו". כמפורט לעיל, כתב האישום מייחס למבקש עבירת אלימות חמורה, לצד חבלה במזיד ברכב, עבירות שבוצעו על ידי מספר מעורבים בצורה מאורגנת, אלימה וברוטלית ובאמצעות כלי תקיפה כאשר המשיבים רעולי פנים ומבצעים את המיוחס להם לכאורה באור יום בטבורה של עיר, כלפי בן משפחתו של המבקש, והכל על רקע סכסוך פעיל ומתמשך.
לאור כל האמור, בקשת המבקש לאשר יציאתו לחופשה לצורך פגישת בנו הנולד - נדחית.
ביחס לבקשה החלופית להתיר יציאתו של המבקש בליווי שב"ס, הרי שבית המשפט מצא להפנות לעמ"ת 3188-06-23, שם כב' השופט י.פרסקי, ס. הנשיא, הפך החלטתו של בית המשפט השלום אשר ראה לנכון להתיר יציאתו של עצור בליווי, תוך שציין כי "מצאתי קושי בכך שבית המשפט השלום נתן הוראה מבצעית, כאשר לבית המשפט אין את כל התמונה ואין את כל ההיכרות עם שיקולי שב"ס, וכאמור, את מלוא השיקולים המבצעיים, כמו גם מלוא השיקולים בדבר הסיכונים האפשריים, הן לצוות הליווי והן למשיב עצמו.. נסיבות ענייננו אינן מצדיקות הוראה על הוצאה בליווי..". בנסיבות אלו, בהינתן הסיכון הנשקף מן המבקש, לצד חומרת המעשים והשיקולים הרבים בדבר הסיכונים האפשריים בליווי עצור לצד העלויות הכלכליות, כמו גם העולה מעמדת שב"ס בדבר הסיכון הכרוך ביציאה מסוג זה לצוות הליווי ועמדת שב"ס בכללותה, ובשים לב להחלטה של כב' השופט פרסקי – הרי שאין מקום להתיר יציאתו של המבקש בליווי שב"ס. לאור כל האמור הבקשה נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו