מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

קשר להצית רכב על רקע סכסוך כספי

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

בת"פ (חי') 57249-02-17 מ"י נ' סעדי (18.7.17), נדון עניינו של בחור צעיר כבן 20, ללא מעורבות פלילית קודמת, אשר הצית רכב תוך שימוש בדלק שרכש, על רקע קשר רומנטי שעלה על שרטון.
בת"פ (מרכז) 34866-01-20 מ"י נ' בן עמי (01.06.2021), הורשע הנאשם בהצתת מתקן בחצר גן הילדים בו עובדת המתלוננת, באמצעות מיכל בנזין בו הצטייד, על רקע סיכסוך כספי בין השניים.
...
בע"פ 2745/18 אבו שארב נ' מ"י (8.8.18), נדחה ערעורו של נאשם אשר הורשע, על פי הודאתו, בעבירת הצתה.
בשים לב לכל האמור לעיל, ותוך מתן משקל לערכים המוגנים שנפגעו, למידת הפגיעה בהם, לנסיבות הספציפיות הקשורות בביצוע העבירה, כפי שפורטו ונותחו בהרחבה, ולדוגמאות שהובאו מתוך הפסיקה, בשינויים ובהתאמות המתחייבים, אני סבור כי מתחם העונש ההולם למעשיו של הנאשם נע בין 16 ל-36 חודשי מאסר בפועל, לצד מאסר ע"ת וקנס.
בהקשר זה אין מנוס מלהזכיר כי לחובת הנאשם הרשעה קודמת משנת 2017 בעבירה של ניסיון החזקת סם שלא לשימוש עצמי, בעטיה נשא עונש 6 חודשי מאסר בעבודות שירות.
לפיכך אני גוזר על הנאשם את העונשים הבאים: 18 חודשי מאסר בפועל, מיום המעצר - 22.7.21.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

· בת"פ (מחוזי-מרכז) 776-01-20 מדינת ישראל נ' עוטר (14.09.21) הנאשם הורשע בהצתת כלי רכב על רקע סיכסוך כספי וגרימת נזק קל, ונקבע מיתחם ענישה הנע בין 14 ל-34 חודשי מאסר.
· בע"פ 8435/17 נפתלי נ' מדינת ישראל (7.04.19) מדובר היה בהצתה של רכב של מי שהנאשם חשד בו כי הוא קיים קשר רומנטי עם גרושתו, הצתה שגרמה לרכב נזק כבד.
...
מאחר והליכים אלו עניינם במעשים שביצע הנאשם בהיותו קטין, נקבעה אשמתו על פי הודאתו, ולאחר שבמסגרת הטיעונים לעונש הייתה הסכמה כי הוא יורשע גם בהם, ובשים לב לחומרתם ולמכלול העבירות, אני מרשיע אותו גם בעבירות שיוחסו לו בשלושת ההליכים הנוספים, שהם: · בת"פ 5069-06-21 בעבירת שבל"ר לפי סעיף 413ג' סיפא לחוק ועבירה של החזקת מכשירי פריצה לפי סעיף 409 לחוק.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

באשר למדיניות הענישה אוזכרו המקרים הבאים: - ע"פ 1846/13 עמאש נ' מדינת ישראל (1.12.2013); שם בית המשפט העליון לא התערב בעונשים בני 38 ו-27 חודשי מאסר בפועל שהוטלו על נאשמי שהורשעו לאחר ניהול נוכחות בעבירה של הצתה בצוותא ועבירות נוספות, בגין הצתת רכב על רקע סיכסוך על הבעלות ברכב, כשהרכב חנה בסמוך לבתי מגורים ונשרף כליל.
- ע"פ 907/14 רחמים נ' מדינת ישראל (18.11.2014), שם דובר בנאשם שהורשע על פי הודאתו בעבירת הצתה וקשירת קשר בגין ארוע במהלכו הצית את רכבה של קשישה יחד עם קטין על רקע הערה שהשמיע כלפי הנאשם כי לא יחנה את רכבו בסמוך לביתה.
ההצתה בוצעה על רקע קטטה בין הנאשם למתלונן במהלכו המתלונן חבל בנאשם בראשו כשבגין הארוע נזקק הנאשם לטפול רפואי בבה"ח. הרכב שהוצת היה בסמוך לבית מגורים ובלני גז ונגרמו לו נזקים כספיים משמעותיים.
...
בגין עבירת ההצתה נקבע מתחם עונש הולם הנע בין 10-36 חודשי מאסר בפועל, ובסופו של דבר הוטל על הנאשם עונש בן 18 חודשי מאסר ועל הנאשמת עונש בן 12 חודשי מאסר.
נקבע מתחם עונש הולם הנע בין 10 חודשים ל-3 שנות מאסר, ובסופו של דבר הוטלו על הנאשם 15 חודשים.
בסופו של דבר היות שהנאשם שלל נזקקות טיפולית, נמנע שירות המבחן מהמלצה טיפולית.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

באשר לעבירת מתן אמצעים לבצוע פשע, לדבריו סיפק חומר הצתה לחברו מבלי לדעת שבכוונתו להצית משאית, ומאז המקרה ניתק את הקשר עם אותו חבר ועורך מאמצים להיתרחק מחברה שולית.
בית המשפט (כב' השופט קובו) קבע מיתחם שנע בין 14-40 חודשי מאסר וגזר על הנאשם, בעל עבר פלילי, מאסר בן 20 חודשים; בת"פ (מח' מרכז) 32691-05-22 מדינת ישראל נ' כבהא, דנתי נאשם בגין הצתת רכב על רקע סיכסוך כספי ושיבוש מהלכי משפט למאסר בן 24 חודשים.
...
מדובר בכמות סם גדולה, מחולקת לשקיות המעידה על כוונת מסחר בה. אינני מקבלת את טענת הנאשם שיועדה רק לשימוש עצמי ודרך חלוקתה מזימה טענה זו. לפיכך מצאתי לקבוע כי מידת הפגיעה של כלל מעשי הנאשם בערכים המוגנים היא ברף הבינוני.
על כן, לאחר שבחנתי נסיבות מעשי הנאשם, מידת הפגיעה בערכים המוגנים והפסיקה הנוהגת, מצאתי לקבוע מתחם עונש כולל הנע בין 26-50 חודשי מאסר.
אשר על כן, אני גוזרת על הנאשם את העונשים הבאים: 9 חודשי מאסר בפועל שירוצו בדרך של עבודות שירות, במקום העבודה בית לשובע בכתובת צ'לנוב 18 תל אביב יפו.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2024 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

יפים לעניין זה הדברים שנאמרו בע"פ 7139/13 ‏‏טרפה צקול נ' מדינת ישראל (23.1.14): "עיון בפסיקתו של בית משפט זה מגלה כי רף הענישה הנוהג בעבירות הצתה אינו אחיד והוא קשור בקשר ישיר לנסיבות המקרה ולנסיבותיו האישיות של הנאשם". אשר לנסיבות הקשורות בבצוע העבירות, בעניינינו אין מדובר במעשים אשר בוצעו על רקע גחמה רגעית, אלא מעשים הנראים כפרי תיכנון מוקדם.
ראו למשל הדוגמאות שלהלן: בע"פ 6177/20 סלאמה נ' מדינת ישראל (22.4.21), נדון עניינו של מי שהורשע בהצתת רכבה של המתלוננת על רקע סיכסוך משפחתי באמצעות חומר בערה וגרם נזק למכסה המנוע ולגלגל הקידמי.
בית המשפט קבע מיתחם עונש הולם הנע בין 16 ל-40 חודשים מאסר בפועל, וגזר מאסר בפועל למשך 27 חודשים, מאסר על תנאי למשך 10 חודשים, הפעלת מאסר מותנה בן 3 חודשים שהוטל על הנאשם ומימוש ההיתחייבות כספית בסך 5,000 ₪.
...
לאחר שבחנתי את הערך החברתי שנפגע כתוצאה מביצוע העבירות במקרה שלפניי, את נסיבות ביצוע העבירות, וזאת בשים לב לכך שהנאשם נורה ונפצע באירוע, ואת מדיניות הענישה הנהוגה, הגעתי לכלל מסקנה, כי מתחם העונש ההולם את העבירה שלפני, נע בין 9 ל-30 חודשי מאסר בפועל.
לאור האמור לעיל, בשים לב להמלצת שירות המבחן, לעברו הפלילי הלא מכביד של הנאשם ובעיקר בשים לב לכך שהוא נפצע במהלך האירוע, שהה במעצר ובהמשך בתנאים מגבילים לתקופה ממושכת, על אף עברו הפלילי והצורך במתן דגש על שיקולי הרתעה, החלטתי להטיל עונש ברף התחתון של מתחם העונש ההולם, ולקבל את המלצת שירות המבחן כך שעונש זה ירוצה בעבודות שירות (ראו והשוו – ע"פ 1948/21 מוחמד סלאימה נ' מדינת ישראל (13.9.21).
אשר על כן, החלטתי לגזור על הנאשם עונש כדלקמן: 9 חודשי מאסר אשר ירוצו בעבודות שירות (מתקופה זו לא ינוכו ימי מעצרו) בבית העלמין בגבעת שאול החל מיום 27.6.24 או בכל מועד אחר שיקבע על ידי הממונה על עבודות השירות.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו