לאחר שלא הצליחה לעמוד בדרישות בוחן הכושר הגופני, טוענת המערערת כי מפקד המחלקה, **** סטוקלוב, הודיעה לה, ביום 7.8.2017, כי לא תמשיך לשרת בתפקיד לחימה, וכי היא תועבר לשירות בחמ"ל.
לדברי המערערת, הודעה זו פגעה בה קשות, עד כדי מצוקה רגשית אמיתית, מאחר שהיא הרגישה שהשקיעה את כל כולה בשירות הצבאי (סעיף 27 לנימוקי העירעור).
בנוסף, כפי שעולה מסיכומי המשיב, הועדה של האקדמיה האמריקאית לנוירולוגיה סקרה את כל המחקרים בנושא הקשר בין טרשת נפוצה לבין חבלה או דחק נפשי עד שנת 1999.
מכאן, שמדובר במצב בו מצד אחד ישנם ספרי נוירולוגיה ידועים מהם עולה כי דחק נפשי אינו גורם או מחמיר טרשת נפוצה, ומנגד שני מאמרים שצרף מומחה המערערת שאף בהם עולה מסקנה כי לא ניתן לקבוע באופן וודאי קשר בין דחק לגרימה ואף לא להחמרה של המחלה.
...
וגם רע"א 7484/18 פלוני נ' קצין התגמולים משרד הביטחון/ אגף השיקום, פורסם בנבו 14.11.2018 בו לא מצא בית המשפט העליון מקום להתערב בקביעתו של בית המשפט המחוזי מחוז מרכז – ע"ו 36276-01-18 פלוני נ' קת"ג, פורסם בנבו, 18.7.2018, אשר חזר על הקביעה כי אין אסכולה רפואית התומכת בקשר בין דחק נפשי לבין טרשת נפוצה.
מכל האמור לעיל עולה כי המערערת לא הצליחה להוכיח את טענותיה הנוגעות לשאלת הקשר הסיבתי בין הדחק הפיזי והנפשי לבין התפרצות מחלתה -הן העובדתית, הן רפואית והן משפטית.
אין מחלוקת, כי גם בהעדר אסכולה רפואית מוכרת ניתן להכיר במקרה קונקרטי כמקיים קשר סיבתי, אלא שעניינה של המערערת אינו עומד באמות המידה שנקבעו בפסיקה לעניין זה.
הפועל היוצא הוא כי דין הערעור להידחות, וכך אנו מורים.