מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

קשירת קשר לעוון שתי עבירות לפי סעיף 499(א)(2) לחוק העונשין

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2016 בשלום רמלה נפסק כדקלמן:

כתב האישום כנגד הנאשם (להלן: הנאשם) ונאשם נוסף בשם אשר בזרי (להלן: בזרי), הוגש כתב אישום אשר מייחס להם את ביצוען של שתי עבירות: קשירת קשר לבצוע עוון לפי סעיף 499(א)(2) לחוק העונשין התשל"ז – 1977 (להלן: חוק העונשין) וכן ניסיון לקבלת דבר במירמה לפי סעיפים 25 ו- 415 רישא לחוק העונשין.
...
מקובלת עלי טענת המאשימה, שמידת מעורבותו של הנאשם בביצוען של העבירות נשוא כתב האישום, היא מאוד דומה למידת המעורבות של אבי.
טענה זו דינה להידחות.
לסיכום, כפי שלא מצאתי בסיס להחמיר עם הנאשם ביחס לעונש שהוטל על אבי, גם לא מצאתי בסיס להקל עם הנאשם ביחס לעונש שהוטל על אבי.

בהליך בש"פ (בש"פ) שהוגש בשנת 2014 בעליון נפסק כדקלמן:

רקע והליכים קודמים ביום 19.5.14 הוגש נגד העורר ושלושה אחרים כתב אישום המייחס לעורר, בחמישה אישומים נפרדים, את העבירות הבאות: קשירת קשר לעוון, שתי עבירות לפי סעיף 499(א)(2) לחוק העונשין, התשל"ז-1977 (להלן החוק); ארגון משחקים אסורים, עבירות רבות לפי סעיף 225 לחוק; החזקה וניהול מקום משחקים אסורים, עבירות רבות לפי סעיף 228 רישא לחוק; הלבנת הון, עבירות רבות לפי סעיף 3(א) לחוק איסור הלבנת הון, התש"ס-2000; מירמה ותחבולה, עבירות רבות לפי סעיף 220(5) לפקודת מס הכנסה [נוסח חדש]; מירמה ותחבולה, עבירות רבות לפי סעיף 117(ב)(8) לחוק מס ערך מוסף, התשל"ה-1975; סחיטה בכוח, עבירה לפי סעיף 427(א) רישא לחוק; סחיטה באיומים, עבירה לפי סעיף 428 לחוק; מעשה פזיזות ורשלנות, עבירה לפי סעיף 338(א)(1) לחוק; נהיגה בפסילה וללא רישיון הריגה, סעיף 67 לפקודת התעבורה [נוסח חדש] (פקודת התעבורה).
...
אכן לעתים גם הזמנת תסקיר אינה במקומה נוכח הנסיבות של העושה והמעשה (ראו לאחרונה בש"פ 5001/14 שפרנוביץ נ' מדינת ישראל (24.7.14)) אך במקרה דנא עדיין סבורני כי ראוי שתהיה תמונה כוללת, עם כל הספקות הקשים.

בהליך צו אחר (צ"א) שהוגש בשנת 2015 בהמחוזי באר שבע נפסק כדקלמן:

לאחר שמיעת הראיות, זוכה הנאשם מהעברות שיוחסו לו באישומים הראשון והשני והורשע בעבירה של קשירת קשר לעוון, לפי סעיף 499(א)(2) לחוק העונשין ובעבירה של ניסיון להפרעה לעובד ציבור, לפי סעיפים 288א'(1) ו- 25 לחוק העונשין, בהקשר לאישום השלישי.
...
נוכח כל האמור, אני גוזר על הנאשם את העונשים הבאים - 5 חודשי מאסר בפועל, בניכוי תקופת מעצרו.
בהתחשב בכך שנגזרו על הנאשם 5 חודשי מאסר בפועל בעוד הוא היה עצור תקופה של כ- 7 חודשים; בכך שמאז שוחרר הנאשם ממעצר, מזה למעלה מחודשיים, הוא נמצא ב"מעצר בית" בישראל, הוא מנוע מלחזור לעזה והוא איננו יכול לעבוד או לטפל בעסקיו; ובכך שכבלי המתכת שהנאשם ניסה להכניס לעזה הוחרמו לטובת המדינה; הרי שבחשבון העונש הכולל שספג הנאשם על מעשיו ובפרט בהיבט הנזק הכלכלי שנגרם לו כתוצאה מהסתבכותו בפרשה זו, נראה לי שאין מקום להוסיף ולהטיל עליו גם קנס.
<#4#> החלטה לאחר מתן הכרעת הדין המזכה את הנאשם מעיקר העבירות שיוחסו לו, ביקש הסניגור לשנות את תנאי השחרור של הנאשם, כך שהצו האוסר עליו לצאת מישראל יבוטל, ובית המשפט נעתר לבקשתו.

בהליך ערעור פלילי גזר דין (עפ"ג) שהוגש בשנת 2013 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

השופט א' קיסרי: לפנינו ערעור על פסק דינו של בית משפט השלום בחיפה (כב' סגנית הנשיא השופטת אורית קנטור) מיום 25.2.13 בת"פ 11856-06-09 שבו הורשע המערער, לאחר שמיעת ראיות, בעבירות של קשירת קשר לעוון – שתי עבירות לפי סעיף 499(א)(2) לחוק העונשין, התשל"ז–1977; סיוע להתחזות לאחר – עבירות לפי סעיף 441 +29+31 לחוק העונשין; שימוש במסמך מזויף – שתי עבירות לפי סעיף 420 לחוק העונשין וניסיון לקבלת דבר במירמה – עבירה לפי סעיף 415+25+29 לחוק העונשין.
...
בית משפט קמא נימק כנדרש את ההבחנה שהבחין בין המעורבים ולא מצאתי נימוק להתערב בה. סוף דבר, אני מציע לדחות את הערעור.
בהתאם גם סבור אני כי העונש שגזר בית משפט קמא הוא עונש מקל, לטעמי אף יתר על המידה.
אשר על כן, ומהטעמים שפורטו בהרחבה ע"י חברי, דין הערעור להדחות.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2022 בשלום ראשון לציון נפסק כדקלמן:

רקע ועובדות כתב האישום המתוקן נאשמות 1-4 הורשעו על פי הודאתן, במסגרת הסדרים דיוניים שכללו את תיקון כתבי האישום נגדן בעבירות כדלקמן: נאשמת 1: קשירת קשר לעוון, שתי עבירות לפי סעיף 499(א)(2) לחוק העונשין, התשל"ז-1977 (להלן: החוק); סיוע להפרת הוראות חוק הכניסה בצוותא, חמש עבירות לפי סעיפים 12(4) ו-7 לחוק הכניסה לישראל, תשי"ב-1952 (להלן: חוק הכניסה לישראל) וסעיפים 31 ו-29(א) לחוק; סיוע להפרת הוראות חוק הכניסה, לפי סעיפים 12(4) ו-7 לחוק הכניסה לישראל וסעיף 31 לחוק; סיוע לקבלת דבר במירמה בצוותא, שתי עבירות לפי סעיפים 415 רישא, 31 ו-29(א) לחוק; סיוע לקבלת דבר במירמה, לפי סעיפים 415 רישא ו-31 לחוק; ניסיון להפרת הוראות חוק הכניסה, לפי סעיף 12(4) לחוק הכניסה לישראל וסעיף 25 לחוק; קבלת דבר במירמה, לפי סעיף 415 רישא לחוק.
...
בנסיבות אלו, והגם שמדובר בהליך המצוי עדיין בשלביו הראשונים, הגעתי לכלל מסקנה שלפיה יש סיכוי של ממש שנאשמת 1 תשתקם, באופן המצדיק חריגה ממתחם העונש ההולם בהתאם לשיקולי השיקום.
מהאמור עולה שהגם שבתחילת הדרך אופיין ההליך הטיפולי בקשיים, הרי שבסופו של דבר נרתמה הנאשמת לטיפול ועברה תהליך עמוק במשך כשנה, שנשא פרי.
אשר על כן, אני גוזר על הנאשמות את עונשים הבאים: על כל אחת מהנאשמות 1 ו-2: צו של"צ בהיקף של 400 שעות, על פי תכנית שתוכן על ידי שירות המבחן ותועבר לאישור בית המשפט בתוך 30 יום.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו