בדחותו את העירעור הטעים בית המשפט העליון, כי העונש הוא מקל, וכי "העובדה כי מזימתו של המערער סוכלה ובעקבות כך נימנעו ממנו פירותיה לא תוכל לשמש יסד להקל עימו".
בעיניין בן שיטרית נגד מדינת ישראל (29.4.2008), שאליו היפנתה התביעה, המערער הורשע בעבירות של יבוא סם מסוכן, החזקת סם שלא לצריכה עצמית, קשירת קשר לבצוע פשע, שימוש במסמך מזויף והתחזות.
...
בדומה, יש לדחות את בקשת הסנגור הנסמכת על סעיף 11 לחוק העונשין, לנכות את התקופה שבה שהה הנאשם במעצר בבלגיה בגין מעורבותו בעבירות שבוצעו שם.
סעיף 11 לחוק העונשין קובע: "נשא אדם עונש בחוץ לארץ על עבירה, או היה נתון שם במעצר בגללה, ינוכה העונש או תקופת המעצר מן העונש שעליו לשאת בישראל בשל אותה עבירה".
את הדגש בענייננו יש לשים על התיבה "בשל אותה עבירה". אין חולק כי הנאשם היה עצור בבלגיה בגין עבירה שעניינה סם מסוכן מסוג חשיש (שאין בינה לבין אישום 11) וכן בגין עבירה של "חברות בארגון פשיעה" (עבירה שקיימת על פי החוק בבלגיה).
10.7 לסיכום עונשו של נאשם 17
לאור כל האמור לעיל ולעונשים שיש לגזור על הנאשם בהתאם למתחמי הענישה שנקבעו ומיקומו בתוכם, חלקם בחופף וחלקם במצטבר, אנו גוזרים על נאשם 17, יעקב בן שטרית,
מאסר בפועל למשך 10 שנים.
סוף דבר
לסיום, אנו מבקשים להביע את תנחומינו לבני משפחות הקורבנות.