בנוסף, מייחס כתב האישום לעורר 1 בלבד עבירה של שבוש מהלכי משפט לפי סעיף 244 לחוק העונשין; עבירה נוספת של קשירת קשר לפשע לפי סעיף 499 לחוק העונשין; עבירה של שדול להצתה לפי סעיף 448(א) רישא יחד עם סעיף 30 יחד עם סעיף 34ד לחוק העונשין; עבירה של שדול לחבלה במזיד ברכב לפי סעיף 413ה יחד עם סעיף 30 יחד עם סעיף 34ד לחוק העונשין ועבירה של סחיטה באיומים לפי סעיף 428 רישא לחוק העונשין.
בהמשך, יצר העורר 1 קשר טלפוני עם מספר אנשים וניסה להשיג קבלה של חברת "כרומגן" בגין רכישת דוד שמש, אותה התכוון להעביר למישטרה על מנת ליצור מצג שוא לפיו רכש את הדוד הגנוב.
לבסוף, טענה המבקשת כי מסוכנותם של העוררים מתגברת נוכח עברם הפלילי, כאשר לעורר 1 רישום פלילי בגין עבירות של תקיפה ואיומים וחמש הרשעות קודמות ב-16 עבירות לרבות פריצה לרכב, גניבה מרכב, החזקת נכס החשוד כגנוב, סיכון חיי אדם בנתיב תחבורה, נהיגה בזמן פסילה, הפרת הוראה חוקית ועוד; לעורר 2 שש הרשעות קודמות ב-13 עבירות לרבות עבירות התפרצות, גניבה, החזקת נשק, סמים, קבלת נכסים שהושגו בפשע, שבוש מהלכי משפט ועוד; לעורר 3 רישום פלילי אחד ללא הרשעה בעבירות של פריצה לרכב וגניבה מרכב במספר מקרים שונים וכן הרשעה קודמת בעבירה של תקיפת עובד ציבור.
...
בנסיבות אלה, נוכח משקלם המצטבר של השיקולים דלעיל, הגעתי לכלל מסקנה כי אין מקום להתערב בהחלטתו של בית המשפט קמא ביחס לעורר 1.
בניגוד לטענתם, הרי שהמבחנים שנקבעו בעניין פרנקל אינם צריכים להתקיים באופן מצטבר על מנת שתקום עילת מעצר במקרה של עבירות רכוש:
"... עבירות רכוש המבוצעות באורח שיטתי, או בהיקף ניכר, או תוך התארגנות של מספר עבריינים, או תוך שימוש באמצעים מיוחדים ומתוחכמים, עלולות לפי מהותן ונסיבות ביצוען לסכן את ביטחון האדם ואת ביטחון הציבור."
ההדגשות שלי – י.ד.
סבורני כי בנסיבות המקרה שלפניי, מתקיים יותר מאחד מהמבחנים האמורים, באופן המקים עילת מעצר כנגד העוררים 2 ו-3, כפי שפירט בית המשפט קמא בהחלטתו.
יתר על כן, סבורני כי נוכח העובדה שהתבקשו תסקירי מעצר בעניינם של העוררים 2 ו- 3 זה מכבר וכי תסקירים אלו צפויים להתקבל ביום 22.12.08 ובאותו המועד אף צפוי להתקיים דיון בעניינם, כאשר המשיבה אינה מתנגדת לבחינתה של חלופת מעצר בעניינם, מייתרת את הצורך לבחון את שחרורם ממעצר בתנאים מגבילים על ידי בית משפט זה.
לאור כל האמור לעיל, הערר נדחה על כל חלקיו.