מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

קצבת שאירים לאשתו או ידועה בציבור

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2019 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

"אישתו" מוגדרת בסעיף 1 לחוק, "לרבות הידועה בציבור כאישתו והיא גרה עמו". אשר לתכליתו של חוק הביטוח הלאומי בפרק ביטוח שאירים נפסק: "תכליתו של חוק הביטוח הלאומי הוא להעניק לאלמנה קצבת שאירים על מנת לשמר את רמת חייה של האלמנה פחות או יותר כפי שהיו לפני פטירת בן הזוג" (ר' עב"ל 1169/01 אורה אביטל נ' המוסד לביטוח לאומי לאומי).
נמצאנו למדים מהתכלית הסובייקטיבית של ההוראה, שגמלת השאירים מכוונת לתא משפחתי מסוים, והוא זה של זוגות נשואים או הידועים בציבור המנהלים קשר של זוג נשוי.
...
מכאן שצודק הנתבע בטענתו שהתובעת אינה עונה על התנאים הקבועים בחוק לקבלת הקצבה, ועל כן אין מנוס מלדחות את תביעתה.
ערים אנו לטענת התובעת שמדובר במקרה חריג ויוצא דופן בו גרושה נסמכת על שולחן בעלה לשעבר מיום שנישאו אולם, ראשית אין בידנו נתונים על מנת לאשש טענתה זו וממילא אין בידינו לקבל את תביעתה משהחוק בעניין זה ברור וחד הוא.
סוף דבר – התביעה נדחית.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

אולם, דיקדוק בחומר הראייתי בתיק מוביל אותנו בכל זוית סבירה אפשרית לכך שהתובעת לא הייתה אישתו או ידועה בציבור כאישתו של המנוח מספיק זמן כדי לזכות בגימלת שאירים כאלמנה לפי החוק.
...
לבד מזאת, לא שוכנענו כלל שבין הצדדים התקיימה מערכת יחסים העולה כדי קיום משק בית משותף עובר לנישואיהם.
עדות זו לא באה לידי ביטוי בתצהירה (עמ' 5, ש' 18-20 לפרוטוקול), ולא הוכחה במסמכים, מכל מקום, גם אם נקבלה, בשילוב עם טענת התובעת כי רכשה עם המנוח דירה בבלארוס לאחר שנישאו, המסקנה העולה הינה כי השיתוף הכלכלי נוצר בין בני הזוג רק בתקופת נישואיהם ולמצער בתקופה בה שהה המנוח בבלארוס לא קודם לכן, ומכאן שהתובעת והמנוח לא קיימו משק בית משותף ולא היו ידועים בציבור במשך שנה עובר לפטירה.
סוף דבר התביעה נדחית.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

תביעתה של התובעת לקיצבת שאירים נדחתה במכתב הנתבע מיום 28.3.2018 מן הטעם כי בשעת הפטירה לא הייתה אישתו או הידועה בציבור של המנוח המתגוררת עימו.
...
אנו מקבלים אפוא כנכונה את עדותה של התובעת, לפיה המנוח לן אצלה ככל שניתן, במגבלות הצורך של הטיפול בילדיו, תוך שלעיתים אף ביקש את עזרת הסבתא, כדי שיוכל להתפנות מהטיפול בביתו וללון אצל התובעת (נציין כי מהעדויות עלה ששני ילדיו אשר גרו עם אימם שמרו על אורח חיים חרדי והבת שמרה על אורח חיים דתי, נסיבות אשר יש בהן כדי להקשות עוד יותר על האפשרות לחלוק עימם את חיי הזוגיות שלו).
סוף דבר לתובעת ולמנוח אמנם לא היה רכוש משותף והמנוח הוריש את כל רכושו לילדיו, אך בשלוש השנים האחרונות לחייו חיו התובעת והמנוח כבני זוג לכל דבר ועניין וניהלו חיי זוגיות ושיתוף מלאים.
לפיכך, אנו מקבלים את התביעה ומורים לנתבע לשלם לתובעת קצבת שאירים כידועה בציבור של המנוח, על פי כל דין.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

הנתבע דחה את התביעה בנימוק כי בשעת פטירתו של המנוח התובעת, לא היתה אישתו או ידועה בציבור כאישתו המתגוררת עימו.
התשתית המשפטית  בסעיף 238 לחוק הביטוח הלאומי, סעיף ההגדרות בפרק "ביטוח זקנה וביטוח שאירים", נקבע כי "אלמנה" היא: "מי שהיתה אישתו של המבוטח בשעת פטירתו". "אישתו" – על פי סעיף 1 לחוק הביטוח הלאומי היא: "לרבות הידועה בציבור כאישתו והיא גרה עמו". מכאן, ניתן להכיר בידועה בציבור כ"אלמנה" לצורך ביטוח שאירים, בהתקיים שני תנאים: האחד – כי בשעת פטירתו של מבוטח היא הייתה ידועה בציבור כאישתו; השני – כי היא גרה עימו בשעת פטירתו.
דיון והכרעה לאחר ששמענו את כלל העדים ועיינו בכלל הראיות בתיק לא שוכנענו כי התובעת הרימה את הנטל להוכיח כי לאחר הגירושים הפכה היא לידועה בציבור של המנוח ומשכך היא זכאית לקיצבת שאירים וזאת מהנימוקים שיפורטו: ערים אנו לכך שהתובעת וילדיה העידו כי לאחר הגירושים התובעת והמנוח חיו ביחד באותו חדר וניהלו חיים משותפים.
...
חמישית, ערים אנו לכך כי התובעת הציגה במסגרת המסמכים שהגישה ביום 23.5.19 מסמך רפואי בנוגע אליה שעליו נכתבה הערה:" הנ"ל התגוררה עם ברדע חיים ז"ל וטיפלה בו יפה מאוד עד יום מותו ( עד 6/18) כאשר בשנתיים האחרונות סבל מסרטן לבלב מפושט". לא שוכנענו כי יש באמור משום אינדיקציה לנכונות הדברים, שעה שמדובר במסמך הנוגע לתובעת ולא מן הנמנע כי ההערה נמסרה על ידי התובעת ולא על ידי אדם אחר.
לאור המפורט לעיל, לא שוכנענו כי עלה בידי התובעת להוכיח כי מערכת היחסים בינה לבין המנוח כללה קשר זוגי וניהול משק בית משותף ומגורים יחדיו לאחר הגירושים לרבות במועד סמוך לפטירתו המנוח.
התביעה נדחית.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

תביעתה של התובעת לקיצבת שאירים נדחתה מן הנימוק כי בשעת פטירתו של המנוח התובעת "לא הייתה אישתו או הידועה בציבור המתגוררת עמו". טענות הצדדים טענות התובעת לטענת התובעת היא הכירה את המנוח בשנת 2016 ומחודש מאי באותה שנה החלו לצאת כזוג לכל דבר ועניין.
...
תמיכה נוספת בגרסתה של התובעת לגבי המגורים המשותפים מצאנו בעדותה של אימה שגם היא עשתה עלינו רושם מהימן.
] בנוסף, מצאנו תימוכין לגרסתה של התובעת גם מגב' תלמיד, שכנתם של בני הזוג, שהעידה עדות מהימנה, סדורה ומשכנעת.
איננו מקבלים את עמדתו של הנתבע לפיה העובדה כי המנוח ביקש מהתובעת לבצע בדיקת פוליגרף להוכחת נאמנותה תיזקף לחובתה.
סוף דבר נוכח כל האמור, הננו קובעים כי התובעת והמנוח היו ידועים בציבור כבני זוג והתגוררו יחדיו לכל הפחות מתחילת שנת 2019 ועד לפטירתו של המנוח בחודש אפריל 2021.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו