מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

קצבת ילד נכה בגין פעולת אכילה

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2019 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

הועדה לא מילאה אחר הוראת סעיף 2(ב) לפסק הדין המחזיר ולא נימקה החלטתה באופן ספציפי לגבי מצב המערערת והסבירה באופן כללי, כי "ילדים יכולים לשבת ולאכול באופן עצמאי ולעומת זאת מתקשים לבצע פעולות הלבשה." קביעה זו נכונה ביחס לילדים רגילים או לילדים עם ליקויים שונים מאלה של המערערת הסובלת גם ממוגבלות שכלית, במיוחד עת הועדה קובעת שהמערערת אינה יודעת לרחוץ ידיים ופנים ולא ברור כיצד מתיישבת קביעה זו עם הקביעה לגבי פעולת האכילה שהעניין השכלי הוא חלק בלתי נפרד ממנה ולצורך ביצועה המערערת נידרשת לעשות שימוש בידיה.
תקנות הביטוח הלאומי (ילד נכה), התש"ע-2010 (לעיל ולהלן: "התקנות") קובעות סכומי גמלה חודשית להישתתפות המוסד בהוצאות לסידורים מיוחדים הכרוכים בטיפול בילד נכה, כאשר שיעור הגימלה נגזר מסיווג הילד הנכה בהתאם לקטגוריות המופיעות בסעיף 1 לתקנות (הגדרות), בהתאם לגיל הילד למצבו הרפואי ולמידת התלות שלו בזולת.
...
אשר לפעולת האכילה – הוועדה לא נימקה מדוע לדעתה המערערת "זקוקה לסיוע באכילה אך בוודאי לא להאכלה" ולא פירטה מדוע המסקנה הנובעת מכך היא שהמערערת "זקוקה לסיוע במידה רבה" בשונה מ"תלויה לחלוטין" כאשר דרגת התפקוד "תלויה לחלוטין" כוללת עזרה רבה (כוללת אכילה בכף, אכילת מוצקים ושתייה מכוס).
מן הכלל אל הפרט לאחר שעיינתי בפרוטוקול הוועדה ובכלל החומר המונח לפני ונתתי דעתי לטענות הצדדים בכתב ובעל פה, הגעתי למסקנה, כי דין הערעור להידחות.
בטרם אחתום אוסיף, כי דין טענת המערערת לפיה שגתה הוועדה בהעדר דיון במידת התלות בזולת בהקשר לליקוי הקוגניטיבי – להידחות.
סוף דבר על יסוד כל האמור – הערעור נדחה.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2019 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

לפני ערעור על החלטת ועדת ערר-ילד מיום 9.1.19 (להלן: "הועדה") אשר קבעה, כי המערער אינו זכאי לגימלת ילד נכה (להלן: "ההחלטה").
אשר לפעולת האכילה – הועדה נדרשה לבחון את קביעתה בשנית "וזאת לנוכח התעוד הרפואי בו צויין, כי המערער סובל מבעיות במוטוריקה עדינה, קושי בכתיבה ואינו מסוגל לסגור את הידיים." הועדה הסבירה בהחלטתה, כי מבדיקת המערער עלה, כי קיים טונוס שרירים תקין וכח גס תקין בידיו; הועדה ציינה, כי המערער לחץ את ידי הבודק בצורה מאקסימאלית וסימטרית ומשכך הועדה סבורה, כי אין כל סיבה שהמערער לא יחזיק כף ויאכל וישתה כבני גילו, כפי שאכן שתה מכוס במסגרת ישיבת הועדה עובר לפסק הדין המחזיר.
עניינו של המערער יוחזר לועדת ערר-ילד באותו הרכב, על מנת שתשקול קביעתה מחדש בהתייחס לפעולת ההגיינה האישית, זאת בזיקה לסיוע לו נידרש המערער בפעולת הכיפתור שבגינו נקבע, כי המערער זקוק לסיוע מועט בפעולת ההלבשה, כאשר פעולת הכיפתור מהוה חלק משרשרת הפעולות לצורך ביצוע פעולת ההגיינה אישית.
...
הערעור נדחה".
מנגד, טען המשיב, כי דין הערעור להידחות מנימוקים אלה: אין בטיעוני המערער הצבעה על פגם משפטי בהחלטת הוועדה.
מן הכלל אל הפרט לאחר ששקלתי את טענות הצדדים ועיינתי בפרוטוקולי הוועדה ובכל המסמכים שבתיק, הגעתי לכלל מסקנה, כי דין הערעור להתקבל בחלקו, בהתייחס לפעולת ההיגיינה האישית בלבד, כפי שיפורט להלן.
סוף דבר על יסוד האמור, דין הערעור להתקבל.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

המערער זכאי לגימלת ילד נכה בשיעור 188% ומשכך מבוקש להשיב את עניינו לועדה על מנת שתבצע בדיקה עצמאית לגבי הצורך בסיוע בפעולת ההלבשה ותנמק החלטתה בנוגע לסיוע הן בפעולת ההלבשה והן בפעולת האכילה.
...
מנגד טען ב"כ המשיב, כי דין הערעור להידחות בהעדר הצבעה על פגם משפטי בהחלטת הוועדה וכן מנימוקים נוספים אלו: אין בסיס נורמטיבי לטענת המערער, כי קביעת הוועדה בעניין מידת התלות בפעולת ההלבשה ניתנה בחוסר סמכות; הלכה פסקה היא, כי אופן הבדיקה וסוג הבדיקה נתונים לשיקול דעתה המקצועי של הוועדה ובית הדין אינו נוהג להתערב בהם.
לאחר ששקלתי את טענות הצדדים ועיינתי בפרוטוקול הוועדה ובכלל החומר שבתיק, הגעתי לכלל מסקנה, כי דין הערעור להתקבל בחלקו, כפי שיפורט להלן.
סוף דבר על יסוד האמור, דין הערעור להתקבל בחלקו.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

ADL: עד גיל 7 הילד עצמאי בניידות, זקוק לסיוע במידה רבה בהלבשה, רחצה, אכילה.
הועדה הפעילה את שיקול דעתה ופעלה בהתאם לסמכותה עת קבעה את הזכאות לגימלת ילד נכה בשיעור 188% ממועד הגיעו של המערער לגיל 7 (24.9.2018) והמערער לא הצביע בטיעוניו על טעות משפטית שנפלה בהחלטת הועדה.
...
מכל האמור לעיל עולה שלא הוכח על ידי המערער "טעם מיוחד" המצדיק הארכת המועד להגשת הערעור.
עם כל האמור ולנוכח נסיבות המקרה הקונקרטי, מצאתי מקום לדון בערעור לגופו, אולם משאינו מצביע על טעות משפטית בהחלטת ועדת העררים משנת 2019, אין מנוס מדחייתו.
סוף דבר לאור האמור, הערעור נדחה.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

אכילה: אוכלת ושותה בכוחות עצמה, מלכלכת את סביבתה.
נוכח ההחזרה הצפויה בנושא הסיוע בתקשורת, מפנה המערערת לחוזר נכות מספר 2026 מיום 31.10.2022, אשר הסדיר נהלים אחידים לקביעת זכאות לגימלת ילד נכה בגין לקות שפה ודיבור.
משכך, יש ליידע את הועדה שהיא רשאית לפעול בהתאם לחוזר הזה והיא אינה כבולה לסייג התחולה שנקבע בחוזר, בהתאם להילכת ח.ש. מנגד טוען המשיב כי דין העירעור להדחות בהעדר פגם שנפל בהחלטת הועדה.
...
משכך, יש ליידע את הוועדה שהיא רשאית לפעול בהתאם לחוזר הזה והיא אינה כבולה לסייג התחולה שנקבע בחוזר, בהתאם להלכת ח.ש. מנגד טוען המשיב כי דין הערעור להידחות בהיעדר פגם שנפל בהחלטת הוועדה.
אין בידי לקבל טענה זו במקרה שבפניי.
עם זאת, אין בידי לקבל את טענת המערערת להחלת חוזר נכות מספר 2026 מיום 31.10.2022 על עניינה של המערערת.
לסיכום, עניינה של המערערת יוחזר אל הוועדה לעררים ילד נכה, בהרכבה מיום 31.7.2022, על מנת שתשוב ותשקול את זכאותה של המערערת לגמלה בגין ליקוי בתקשורת, כפי העולה ממסמך ד"ר הראל מיום 14.6.2022 וממסמכי קלינאית התקשורת הקודמים להתכנסות הוועדה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו