מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

קצבת זקנה העולה על ההכנסה המזכה בהשלמת הכנסה

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2018 באזורי לעבודה באר שבע נפסק כדקלמן:

במקרה שלפנינו, שוויו של הרכב בהתאם למחירון הרכב (נ/3) הנו נכון לינואר 2013 – 59,000 ש"ח. גם אם נפחית ממחיר זה את העובדה כי מדובר בליסינג, עדיין הסכום שנקבל יהא גבוה מ-40,000 ש"ח. 3% מ 31,000 ₪ עולים על סכום הגימלה החודשי העומד על כ 700 ש"ח. מכאן, עולה כי הנתבע צדק עת קבע כי התובעת אינה זכאית להשלמת הכנסה.
בסעיף 6 לטופס התביעה, במקום בו התבקשה התובעת להשיב מהם מקורות הקיום שלה, התובעת כתבה – "רק, אך ורק מקיצבת זקנה כיום. לפני כן השלמת הכנסה. אני מבקשת להחזיר לי את השלמת הכנסה וכן תוספת עבור בעיות בריאות...". בנוסף הוגש לבית הדין מיסמך "תנועות אחרונות" ממזרחי טפחות, המתעד יתרת זכות בחשבון פקדונות של התובעת בסך 252,388.63 ₪ (נ/5).
בין היתר בעקבות מיסמך זה, נשלח לתובע מכתב הדחייה מיום 8.5.2013 (נ/6), במסגרתו נדחתה תביעתה להבטחת הכנסה "מסיבת הכנסות". כך גם נכתב במכתב פניות הציבור של הנתבע מיום 4.11.2013 – "כפי שצוין במכתבנו מיום 10/7/2013 גובה הפיקדון שברשותך עולה על הסך המזכה בתשלום גמלת הבטחת הכנסה ולפיכך זו נשללה מינואר 2013" (צורף למסמכים שהתובעת הגישה בבקשתה מיום 15.10.2017 לצרוף מסמכים).
...
מכל מקום, מהחומר שהוגש לבית הדין נמצאנו למדים כי במהלך התקופה בה התובעת עבדה, היא לא הייתה זכאית לגמלת הבטחת הכנסה, ולו בנוגע לחודשים בהם הוצגו תלושי השכר על ידי הנתבע.
נוכח האמור, משהתובעת לא הוכיחה זכאות לגמלת הבטחת הכנסה בתקופה בה עבדה, יש לדחות את התביעה בנוגע לשלילת/הפחתת הזכאות לגמלת הבטחת הכנסה בשל הכנסות מעבודה בשנים 2015-2016.
סוף דבר – לאור כל האמור, התביעה נדחית.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2018 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

התובע הגיש תביעה כנגד החלטת הנתבע לפיה הוא אינו זכאי לגימלה השלמת הכנסה, זאת בשל כך שכלל ההכנסות שלו ושל בת זוגתו עולות על ההכנסה המותרת שנקבעה בחוק, לצורך תשלום השלמת הבטחת הכנסה.
לטענת הנתבע התובע מקבל קצבת זקנה בסך של 2297 ₪, בת זוגתו מקבלת קצבת זקנה בסך של 1531 ₪.
התובע מקבל פנסיה בסך של 1180 ₪ וכן הוא מקבל תגמול מכוח חוק נכי רדיפות הנאצים בסך של 5654 ₪ ומשכך גובה ההכנסות שלו הוא 9465 ₪ כאשר גובה הגימלה המזכה את התובע בגימלת השלמת הכנסה הנו בסך של 4284 ₪.
...
על כן גמלה זו אינה חוסה תחת ה"פטור" דלעיל, ומכאן שהחלטת הנתבע לראות בה "הכנסה" לצורך בדיקת זכאות התובע להבטחת הכנסה נעשתה כדין ומשכך אין מנוס אלא לדחות את התביעה.
לסיכום נוכח האמור לעיל, נראה כי אין מנוס אלא לדחות את התביעה.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2017 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

כמו-כן, נאמר כי התובע לא עומד בסעיף 9א(2)(ג) לחוק הבטחת הכנסה, לפיו על מנת שמבוטח יוכל להחזיק ברכב ולהיות זכאי לגימלת השלמת הכנסה עליו להוכיח כי יש לו "תכנית טפול שנקבעה מראש או לפחות 6 פעמים בחודש בפרק זמן העולה על 90 ימים רצופים". בדיון המוקדם אשר היתקיים בתיק ביום 15.3.17, טען ב"כ התובע כי הרכב החדש הוא רכב ליסינג ויש לחשב את שוויו בהתאם.
בחודש פברואר 2016 החליט הנתבע לשלול הזכאות להבטחת הכנסה, החל מינואר 2016, עקב הכנסות העולות על הסכום המאקסימאלי המזכה בגימלה.
הכנסות התובע מחושבות הן לפי הגימלה שהוא מקבל (קצבת זקנה) והן לפי שווי הרכב, אשר מחושב בהתאם לאמור בסעיף 9א (ב1) לחוק הבטחת הכנסה ותקנה 10(ג)(2) לתקנות.
...
נוכח זאת, אנו סבורים כי קיימת הצדקה לשימוש ברכב לצרכים רפואיים ולכן, אין להביא את אותו רכב (הרכב החדש) בחשבון לצורך "הכנסה מנכס" בהתאם להוראות חוק הבטחת הכנסה.
לסיכום נוכח האמור, התביעה לגמלת הבטחת הכנסה מתקבלת.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

במכתב צוין עוד שהחל מחודש 2/20 לא יהיה התובע זכאי לתוספת השלמת הכנסה מאחר וסכום הגימלאות המשולמות לו עולה על הסכום המזכה בתוספת השלמת הכנסה.
התובע טען שיש לפרש את התנאי השני באופן שדי בכך שבמהלך 2 השנים האחרונות היה זכאי להשלמת הכנסה, ואין להתנות את הזכאות בכך ששולמה לתובע גמלת הבטחת הכנסה/ השלמת הכנסה במשך 24 חודשים ברציפות עובר למועד הגיעו לגיל זקנה.
...
לפיכך, אין מנוס מלדחות את התביעה.
לאור התוצאה כמפורט לעיל, לא מצאנו לדון בטענת ההתיישנות.
סוף דבר – התביעה נדחית.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

ביום 1.11.2018 נשלח לתובע מכתב מאת הנתבע לפיו הוא זכאי לקיצבת זקנה (בסיסית) בסך 224 ₪ בלבד לאחר ביצוע הפחתה בהתאם להכנסה המותרת וכי אינו זכאי להשלמת הכנסה לאור הכנסות העולות על ההכנסה שמתיר החוק.
לאור גרסאותיו הסותרות לא עלה בידו להוכיח כי היתקיימו בו התנאים המזכים לתוספת השלמת הכנסה בתקופה שקדמה להגשת התביעה בחודש 10/2019.
...
לאור כלל האמור שוכנענו שיש להאריך את המועד להגשת התביעה וכי יש לקבל את התביעה לגופה, מהנימוקים המפורטים לעיל, ומשלא הצביע הנתבע על טעמים אמתיים לקיומה של הבחנה בין התקופה בה אושרה תביעת התובע לנתבע ובין התקופה שבמחלוקת.
[3: ראו לעניין זה עבל (ארצי) 65145-05-16 שירה אילנה אבידר נ' המוסד לביטוח לאומי (7.7.2019) ] סוף דבר ממכלול הטעמים המפורטים לעיל – התביעה מתקבלת.
הנתבע ישלם לתובע השתתפות בהוצאות משפט ושכ"ט בסך 3,000 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו