על פי עובדות האישום הראשון , לפחות מיום 30.12.14, עשו הנאשמים 1-4 שימוש ללא היתר כדין במקרקעין ובנגוד לתכנית החלה עליהם.
בנוסף לכך, נעשה שימוש בחלק ממבנה B שבו שהתה חברת MTI אשר עשתה בו שימוש ליצור אמבטיות ג'קוזי וכדומה בשטח של 504 מ"ר.
נטען, כי באותו הליך משפטי ביהמ"ש היתחשב בנסיבותיו האישיות של הנאשם וגזר עליו עונשים מקלים.
ברע"פ 2330/09 נוסטרדמוס נ' הוועדה מקומית חבל מודיעין (09.06.09), כתב כב' השופט ג'ובראן:
"בתי המשפט מחויבים להאבק בתופעה פסולה זו של בנייה בלתי חוקית ושימוש פסול במקרקעין שיעודה חקלאי לשימושים מסחריים. המוטיבציה לבצוע עבירות אלו הנה כלכלית, ומשכך הדרך הראויה להלחם בתופעה ולהרתיע באופן אפקטיבי את העוברים עבירות אלו בפועל ובכוח, הנה על ידי השתה של קנסות כבדים אשר יש בהם כדי לאיין את הרווח הטמון להם מהתנהגותם האסורה ולהבטיח תשלום קנסות אלו על ידי קביעת עונש מאסר מרתיע חלף הקנס."
ב - רע"פ 5509/13 סלימאן נ' הוועדה המקומית מבוא עמקים (20.10.13) אמר בית המשפט העליון:
"לא למותר לציין, לעניין חומרת העונש, כי המבקש הורשע בעבירת תיכנון ובניה, שמהותה שימוש חורג בהקף משמעותי בקרקע חקלאית, ללא היתר, לאורך זמן, ולמטרות מסחריות. בית משפט זה עמד, לא פעם, על חומרתן של העבירות על חוקי התיכנון והבניה, אשר פוגעות קשות בשלטון החוק, בסדר הצבורי ובמדיניות התכנונית, ועל הצורך להאבק בהן, על מנת להביא לביעורו של נגע זה."
יש להוסיף, כי כניסתו לתוקף של תיקון 116 לחוק התיכנון והבניה אשר אחת ממגמותיו הברורות היא החמרה בענישה על עבירות על חוק התיכנון והבניה.
הוא ערער על העונש, והערעור נדחה, תוך שבית המשפט המחוזי קבע כי "לטעמי העונש אף מקל. הלכה היא כי בעבירה לפי סעיף 210 לחוק התיכנון והבניה על בית המשפט לגזור עונש שכולל רכיב של מאסר בפעול. בית המשפט קמא לא עשה כן, ככל הנראה גם מהטעם שהנאשם לא היה מיוצג ע"י עו"ד בדיון בפניו. בפועל הקל בית המשפט קמא עם המערער במידה המרבית האפשרית בשים לב לחומרת העבירה...". צוין כי הנאשם שם הפר את הציווי השפוטי במשך "זמן רב".
בת"פ (שלום רמ') 2535/04 מדינת ישראל נ' כהן אלי (פורסם בנבו, 14.10.2007) הורשע נאשם בעבירה של הפרת צו שפוטי למשך שנים רבות , בית המשפט הטיל עליו קנס בסך 10,000 ₪ וכן 4 חודשי מאסר מותנה למשך 3 שנים.
ב-תו"ב (עכו) 47241-09-12 ועדה מקומית לתיכנון גבעות אלונים נ' מוחסן חמדה [פורסם בנבו] (25.10.2016), נגזר על הנאשם, בין היתר, קנס בסך של 10,000 ₪ בשל אי קיום צו שפוטי להריסת מבנה, ועשיית שימוש במבנה בשטח של כ- 140 מ"ר שניבנה ללא היתר בנייה, תוך שהובא בחשבון שהנאשם הכשיר את הבנייה החריגה עובר למתן גזר הדין.
ב - חע"מ (אש') 891-08 מדינת ישראל ו.מ.לתיכנון ובניה באר טוביה נ' אורי ניסים (פורסם בנבו, 20.01.2013) במסגרת גזר הדין קודם, נצטווה הנאשם להרוס כ 13 קרוונים , במסגרת תיק זה הורשע הנאשם באי קיום צו ובשימוש ללא היתר.
...
על כן, בנסיבות המקרה הספציפי, אני קובעת כי מידת הפגיעה באינטרס הציבורי ובערכים המוגנים הנה ברף הגבוה.
בנסיבות שפורטו לעיל, בהינתן כי מדובר בהרשעה שלישית בעבירה של אי קיום צו שיפוטי, לא מצאתי כי מתקיימות נסיבות המצדיקות הארכתו של המאסר המותנה ואני דוחה את עתירת הסניגור לעניין זה.
לעניין הפעלת ההתחייבות, אכן היה מקום להפעילה.
סוף דבר
בהתחשב בכל שפורט לעיל אני גוזרת על הנאשם את העונשים כדלקמן:
מאסר בפועל לתקופה של 4 חודשים.
אני מורה על הפעלת המאסר המותנה בן 4 החודשים אשר הוטל על הנאשם בתיק תו"ב 52145-11-10 וזאת בחופף למאסר שהוטל בתיק זה, כך, שבסה"כ ירצה הנאשם 4 חודשי מאסר בפועל.