מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

קנס על אי-ביצוע שירות נסיעה באוטובוס ציבורי

בהליך תובענה ייצוגית (ת"צ) שהוגש בשנת 2018 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

במסגרת בקשת האישור טענו המשיבים כי המשיבה הפרה את תנאי הרישיון אשר ניתן על ידי משרד התחבורה, כמפעילת קוי שירות בתחבורה ציבורית באוטובוסים בכך שלא נערכה כראוי להיעדרותם של נהגים בימי החג, מה שהוביל לשיבושים ואיחורים משמעותיים בקוי האוטובוס של המשיבה, כאשר לטענת המבקשים המדובר בהיעדרותם של 180 נהגים.
הראיה לכך הנה בעובדה שמשרד התחבורה לא הטיל על המשיבה קנסות בגין אי ביצוע נסיעות בתקופה האמורה.
...
סוף דבר ההסתלקות מבקשת האישור שבכותרת מאושרת בזאת.
תביעתם האישית של המבקשים כנגד המשיבה נדחית.
בנסיבות העניין הנני מורה כי הגמול למבקשים בסך 20,000 ₪ [כולל מע"מ ככל שרכיב זה חל] ו2/3 משכר הטרחה לב"כ המבקשים + מע"מ ישולמו על ידי המשיבה תוך 30 ימים ממועד מתן פסק הדין.

בהליך גרימת מוות בנהיגה רשלנית (גמ"ר) שהוגש בשנת 2018 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

בשעה 5:56 החל הנאשם נהיגתו באוטובוס ובמהלך היום ביצע נסיעות שונות.
כדברי בית המשפט בע"פ 6358/10 קבהא נ' מדינת ישראל, לא פורסם (מיום 24.3.11): "עם כל הצער שבדבר סבורני כי יש ליתן במקרה דנן משקל מכריע לשיקולי הגמול וההרתעה ואין בנסיבותיו האישיות של המערער כדי להקטין את הצורך בהעדפת האנטרס הצבורי כי על המורשעים בעבירת גרם מוות ברשלנות יוטל עונש מאסר בפועל, כך שיועבר לכלל החברה מסר חד וברור כי יש להקפיד על חוקי התנועה על מנת להלחם בנגע תאונות הדרכים, הגובה מחיר כבד מדי יום." סעיף 64 לפקודה קובע כי העונש בעבירה של גרם מוות ברשלנות נע בין מאסר של 6 חודשים בעבודות שירות ועד 3 שנות מאסר בפועל .
על הנאשם שנסע באוטובוס צבורי גדול, שלגביו קיימת חובת זהירות מוגברת היה להיות ער לנעשה בדרך שלפניו ולפעול בהתאם לכך.
הנאשמת סטתה מנתיב נסיעתה חצתה שני נתיבים בכיוונה, עלתה על אי התנועה המוגבה המפריד בין המסלולים חצתה את יתר הנתיבים במסלול הנגדי עד שהתנגשה ברכב שנסע בימין הכביש.
על הנאשם הושתו 12 חודשי מאסר בפועל, מאסר על תנאי, פסילה לצמיתות, קנס על סך 5,000 ₪ ופצוי על סך 20,000 ₪.
...
בעפ"ת (י-ם) 20420-07-10 דבאבסה נ' מדינת ישראל, מיום 8.3.11, נדחה ערעורו של נהג אוטובוס בעל עבר תעבורתי הכולל 67 הרשעות קודמות שנסע בכביש בין עירוני במהירות גבוהה, לא שם לב שהרכב שלפניו עצר כדי לפנות כדין, סטה שמאלה התנגש ברכב שלפניו וכן ברכב שנסע בנתיב הנגדי וגרם למותו של נהג הרכב ולפציעתם של נוסעים נוספים.
בע"פ (ת"א) 38835-08-16 מירז נ' מדינת ישראל, מיום 5.7.17, נדחה ערעורו של נאשם שהורשע בגרם מוות ברשלנות.
בית המשפט לתעבורה בית המשפט המחוזי ובסופו של דבר גם בית המשפט העליון לא מצאו לאמץ את המלצת שירות המבחן ואף נקבע כי עמדת שירות המבחן אינה מחייבת את בית המשפט, וזאת בשל הצורך בהרתעה ו"התמודדות עם נגע תאונות הדרכים.

בהליך גרימת מוות בנהיגה רשלנית (גמ"ר) שהוגש בשנת 2018 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

הערך החברתי שניפגע מבצוע העבירה בית המשפט העליון עמד לא אחת על כך שהערך החברתי עליו באה עבירת גרם מוות ברשלנות להגן, הוא הערך של קדושת החיים ושלמות הגוף ובהקשר התעבורתי, לקיים הגנה על שלום ובטיחות ציבור המשתמשים בדרך: ע"פ 548/05 לוין – "...בית משפט זה התוה מזה שנים מדיניות ענישה מחמירה ביחס לעבירות נהיגה הכרוכות בתאונות קטלניות...הוא דבק בגישה זו מתוך אמונה כי לנקיטת יד עונשית קשה ומחמירה ישנה השפעה מחמירה על הנהגים בכביש, ויש בה כדי לקדם את הטמעתה של מודעות ציבורית בדבר החובה לשמור על כללי זהירות כדי להגן על חיי אדם ושלמות גופו. מדיניות ענישה זו...נועדה לתת ביטוי ולהדגיש הדגשה מיוחדת את ערך חיי האדם...ולערוב לכלל ולפרט כי המשפט ובתי המשפט יעשו כל שבידם על מנת לטעת בתרבות החברתית את ההערכה והכבוד הנדרשים לזולת ולחייו..." ונאמר: ע"פ 6755/09 ארז אלמוג נ' מדינת ישראל- "נהיגה אלימה בכבישים הפכה לרעה החולה של תקופתנו...בתי-המשפט מצווים להחמיר עם עברייני תנועה. יש להירתם למניעת התופעה ולהגן על ביטחון הציבור ושלומו, בין היתר באמצעות הרחקת נהגים מסוכנים פורעי חוק מהכביש לתקופה ראויה..." ועוד בעיניין זה: רע"פ 8040/15 בריזדה נ' התביעה הצבאית הראשית- "הערך המוגן של קדושת החיים ושלמות הגוף, כאמור, הוא ערך עליון שאף טרם הסדרתו בחקיקה עלי ספר, מוכתב כאיסור של המשפט הטבעי, ונדמה כי המדובר בערך שיש ליתן לו את ההגנה המרבית מפני שאין ערך חברתי אחר בדרגתו". באשר לנסיבות ביצוע העבירה, יש לקבוע, תחילה, את רמת הרשלנות שנמצאה באופן נהיגתו של הנאשם.
ברע"פ 6918/02 אחיה נ' מדינת ישראל במקרה דכאן הבחין הנאשם במנוחה או צריך היה להבחין במנוחה, על פי מבחן ה"אדם הסביר", על אי התנועה הבנוי, לפני מעבר החצייה בכיוון נסיעתו ולפיכך, היה עליו לעצור את האוטובוס לפני מעבר החצייה, גם אם, כפי שטען בא כוחו, לא היה בטוח כי המנוחה מתכוונת לחצות את מעבר החצייה.
מיתחמי הענישה נקבעים בהתאם לאופיו של הארוע ומאפייניו, כפי שמלמדים המקרים הבאים : רע"פ 9909/17 מאיר דרויש נ' מדינת ישראל - הנאשם גרם לתאונת דרכים, בה ניחבלה אנושות המנוחה וזאת לאחר שלא אפשר לה לחצות את מעבר החצייה בכיוון נסיעתו ופגע בה עם האוטובוס הצבורי, בית המשפט לתעבורה קבע : "התאונה ותוצאותיה הטראגיות השפיעו באופן ממשי גם על הנאשם ומשפחתו ולא רק על מישפחת המנוחה, אך האנטרס הצבורי במקרה זה, דוחק מפניו את האנטרס האישי של הנאשם ומחייב ענישה חמורה ומרתיעה, בדמות מאסר בפועל". שם נגזרו על הנאשם 14 חודשי מאסר בפועל ו-10 שנות פסילה בפועל.
"מדיניות הענישה הראויה בעבירות של גרימת תאונת דרכים קטלנית ברשלנות, הנה השתת עונש מאסר בפועל. בכך ניתן ביטוי לערך קדושת החיים ולשיקולי ההרתעה. העונש שנגזר על המבקש, הכולל בין היתר 9 חודשי מאסר בפועל, מבטא, באופן הולם, את מדיניות הענישה במקרים כגון דא, והולם את נסיבות ענייננו". העונש נותר על כנו, העירעור נדחה - פסילת רישיון נהיגה בפועל לצמיתות, 36 חודשי מאסר, מתוכם 9 חודשי מאסר בפועל, ותשלום קנס בסך 5,000 ₪.
עיינתי באסופת הפסיקה שהגישו הצדדים , כל מקרה יכול להשקל לכיוון כזה או אחר וכפי שנאמר בעיניין אדרי דלעיל : "עיון בפסיקה שהוגשה לנו- אינו משנה את התמונה. הפסיקה- כדרכה של פסיקה מכילה את הענישה על כל רמותיה וגווניה. על כל מקרה שבו הומר המאסר בפועל לעבודות שירות, קיים גם מקרה בו הוטל מאסר מאחורי סורג ובריח, ואף לתקופות ארוכות יותר. כל מקרה לנסיבותיו ולעולם ניתן להצביע על נימוקים לכוון זה או אחר. חיי אדם, אינם נותנים לכימות "נוסחתי" שיניב מספר מדויק של חודשי (או שנות) מאסר או שנות שלילת רישיון נהיגה".
...
נוכח רמת הרשלנות שמצאתי באופן נהיגתו של הנאשם, כמפורט לעיל, אני סבור כי מתחם הענישה ההולם, ינוע בין 7 חודשי מאסר בפועל ועד 16 חודשי מאסר בפועל, פסילה בפועל לתקופה שבין 5 שנים ועד 10 שנים, מאסר מותנה, קנס כספי ופיצוי למשפחת המנוח.
עם זאת, עם כל הצער שבדבר סבורני כי יש ליתן במקרה דנן משקל מכריע לשיקולי הגמול וההרתעה ואין בנסיבותיו האישיות של המערער כדי להקטין את הצורך בהעדפת האינטרס הציבורי כי על המורשעים בעבירת גרם מוות ברשלנות יוטל עונש מאסר בפועל, כך שיועבר לכלל החברה מסר חד וברור כי יש להקפיד על חוקי התנועה על מנת להילחם בנגע תאונות הדרכים, הגובה מחיר כבד מדי יום".
מכלל הנימוקים שמניתי, בשים לב לנסיבות ביצוע העבירה ,ולאחר ששקלתי את השיקולים, לחומרה ולקולא, אני גוזר על הנאשם את העונשים הבאים: אני מטיל על הנאשם 8 חודשי מאסר בפועל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2021 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

כמו כן, אין היתייחסות פרטנית בחוות הדעת לאוטובוס עסקינן והשבתתו לצורך התיקון, ואין אסמכתות לכך, אם בשל השבתת האוטובוס, כאמור, נימנע ביצוע נסיעה ספציפית ע''י התובעת, או כי היא נאלצה לשלם למאן דהוא לשם ביצוע נסיעה שאותו אוטובוס היה אמור לבצע, כאמור, או אם היא חוייבה בתשלום קנס כלשהוא ע''י משרד התחבורה בשל אי ביצוע נסיעה מחוייבת על פי תכנית ההסעות בקוי התחבורה, אותה היא אמורה לבצע.
לטעמי, במקרה של חברה המחזיקה צי אוטובוסים ומעניקה שירותי תחבורה ציבורית דוגמאת התובעת – הנטל שיש להטיל עליה להוכחת נזק בגין ימי עמידת אוטובוס כבד בהשוואה לחברות פרטיות בעלות ציי רכבים מצומצמים יותר, שייתכן ותפסדנה עבודות בשל גריעת אוטובוס ממצבת הרכבים הזמינה.
...
באותו פסק דין של כב' השופטת מצא, תיק 65872-09-19, נותן חוות הדעת שם נחקר על חוות דעתו, וכב' השופטת מצא ניתחה, בפסק דין מקיף ומנומק, תוך הפנייה לפסיקה שבחלקה קיבלה את הטענות לעניין הנזק של השבתת אוטובוס, ובחלקה לא קיבלה, את מסקנתה, לרבות התייחסות לאותה חוות דעת, תשובות עורך חוות הדעת במסגרת חקירתו הנגדית, התייחסה לעניין היות נותן חוות הדעת עובד שכיר של אותה תובעת, דבר המשליך על המשקל שניתן לייחס לאותה חוות דעת לצורך בחינת עמידת אותה תובעת בנטל המוטל עליה לביסוס תביעתה, וכן התייחסה לנתונים החסרים, שבחלקם טעונים הוכחה במסגרת עדויות ומסמכים, והגיעה למסקנה, בסופו של יום, כי אותה תובעת לא הרימה את הנטל המוטל עליה להוכחת תביעתה.
חוות הדעת מתייחסת למצבים של מחסור באוטובוסים – מצבים בהם לטענת עורך חוות הדעת התובעת נאלצת לשכור אוטובוס חלופי מקבלן פרטי ומעמידה עלות זו כעלות אלטרנטיבית לעלות המשתנה הממוצעת מהפעלת אוטובוס ליום, ומובילה את עורך חוות הדעת למסקנה כי במקרה בו התובעת נאלצת להשתמש בקבלן משנה היא נושאת בעלות נוספת .
בנסיבות אלו, ומשלא הרימה התובעת את הנטל המוטל עליה להוכחת הנזק הנטען, דין תביעתה דחייה , וכך אני מורה.

בהליך תאונת דרכים (ת"ד) שהוגש בשנת 2024 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

ברע"פ 2996/13 נייאזוב נ' מדינת ישראל(פורסם בנבו 13.08.14) נקבע בין היתר: "החובה לשמור על חוקי התנועה היא בחינת "ונשמרתם מאד לנפשותיכם" (דברים ד', ט"ו), שמירה לא רק על חייו של אדם עצמו אלא גם על חיי הזולת" ברע"פ 2564/12 יחיאל קרני נ' מדינת ישראל (פורסם בנבו) עמד בית המשפט העליון על חשיבות ענישה מרתיעה בתאונות דרכים בהן נגרמות חבלות ופציעות חמורות: "תאונות דרכים גובות קורבנות בגוף ובנפש מדי יום, וחלקה של מערכת המשפט לא ייפקד מן המערכה נגד תאונות הדרכים (ראו: ע"פ 2247/10 ימיני נ' מדינת ישראל ([פורסם בנבו], 12.1.2011); ע"פ 5167/05 מג'דוב נ' מדינת ישראל ([פורסם בנבו], 10.10.2005)). לענישה הולמת תפקיד חשוב לא רק במקרים בהם גורמות תאונות הדרכים לקורבנות בנפש, אלא אף במקרים בהן נגרמות חבלות ופציעות, ובפרט כאשר חבלות ופציעות אלו חמורות הן". בפסק דין קרני חיווה בית המשפט העליון דעתו כי גם במקרים בהם ניחבל אדם בתאונת דרכים ולא רק במקרה של קורבנות בנפש יש מקום לענישה של מאסר בפועל, כדברי כב' השופטת (בדימ') נאור : "בבואנו לקבוע את העונש הראוי, אין בידינו לקבל את טענותיו של בא כוח המבקש, עליהן חזר אף בטענותיו על פה, כי העבירות שבוצעו אינן מצדיקות עונש מאסר מאחורי סורג ובריח. תאונות דרכים גובות קורבנות בגוף ובנפש מדי יום, וחלקה של מערכת המשפט לא ייפקד מן המערכה נגד תאונות הדרכים (ראו: ע"פ 2247/10 ימיני נ' מדינת ישראל ([פורסם בנבו], 12.1.2011); ע"פ 5167/05 מג'דוב נ' מדינת ישראל ([פורסם בנבו], 10.10.2005)). לענישה הולמת תפקיד חשוב לא רק במקרים בהם גורמות תאונות הדרכים לקורבנות בנפש, אלא אף במקרים בהן נגרמות חבלות ופציעות, ובפרט כאשר חבלות ופציעות אלו חמורות הן". בקביעת מיתחם הענישה ההולם יש לבחון שני היבטים.
הנאשם שנהג באוטובוס צבורי פגע בקלנועית שנסעה לפניו כתוצאה מהסטת מבט לרגע לכיוון אחד הנוסעים שפנה אליו.
ניתן יהיה לשלם את הקנס /הפצוי / ההוצאות כעבור שלושה ימים מיום מתן ההחלטה/ גזר הדין לחשבון המרכז לגביית קנסות, אגרות והוצאות ברשות האכיפה והגבייה באחת מהדרכים הבאות: 1) בכרטיס אשראי באתר המקוון של רשות האכיפה והגבייה , www.eca.gov.il 2) מוקד שירות טלפוני בשרות עצמי (מרכז גבייה) בטלפון 35592 * או בטלפון 073-2055000.
הנאשם ישולב בכל קבוצה טיפולית לפי שיקול דעת שירות המבחן ויבצע בדיקות לגילוי צריכת סמים ו/או אלכוהול ככל שיידרש ע"י שירות המבחן.
...
בנסיבות אלה אני קובעת כי מידת הרשלנות היה גבוה.
לפיכך, נוכח מספר המעורבים שנפגעו בתאונה, חומרת החבלות שנגרמו להן והשפעתם על חייהם עד היום אני קובעת כי מידת המסוכנות הינה בינונית .
לפיכך אני דנה את הנאשם לעונשים הבאים: אני מצווה על מאסרו של הנאשם בפועל למשך 4 חודשים.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו