העירעור השלישי (ע"ע 35237-02-21; ע"ע 37399-02-21 מדינת ישראל – עורכי דין לקידום מנהל תקין, מועצה מקומית כעבייה, מוחמד כעביה ומחמוד חוג'יראת; לעיל ולהלן: העירעור השלישי או ההליך השלישי) הוגש על פסק דינו של בית הדין האיזורי לעבודה נצרת (השופטת רויטל טרנר ונציגי הציבור מר אדהם פלאח ומר אריה ציליק; פ"ה 3222-04-19), במסגרתו נדחתה בקשת המערערת, עמותת עורכי דין לקידום מנהל תקין (להלן: העמותה), למתן צו מניעה נגד מינויו של המשיב 5 (להלן: מר כעביה) לתפקיד רכז מעורבות חברתית במועצה המקומית כעבייה-טבאש-חג'אג'רה (להלן: המועצה) וכנגד מינויו של המשיב 6 (להלן: מר חוג'יראת) לתפקיד רכז תוכנית עוגן במחלקת הנוער במועצה.
ביום 11.5.2011 פרסם משרד הפנים את חוזר מנכ"ל 3/2011 (להלן: חוזר 3/2011), בו מפורטים מקרי ההעסקה הבעייתיים מבחינת קרבה משפחתית בין עובדי רשות מקומית:
"חוזר זה נועד לסייע בהבהרת הוראות החוק והגדרה ברורה של המצבים בהתאם לחוק בהם נידרש אישור הועדות האמורות לעיל...
...
בית הדין האזורי המשיך ובחן את טענותיה של גב' דקל ביחס להחלטת מנכ"ל משרד הפנים, וקבע כי "החלטתו של מנכ"ל משרד הפנים מנומקת ומעוגנת בפסיקה והיא סבירה ומידתית ועל פי ההלכה הפסוקה אין בית הדין מחליף את שיקול דעתה של רשות מנהלית".
סיכומו של דבר, נקבע כי בין אם היה על העירייה לפעול לשם אישור מינויה של גב' דקל למנהלת המוקד העירוני בהתאם להוראות סעיף 122א ובין אם בהתאם לסעיף 174א לפקודת העיריות, הרי שבשני המסלולים דרוש אישור שר הפנים, שלא ניתן למעשה בשום שלב, "לא עם תחילת העסקתה של התובעת, לא בהמשך התקופה ועם מעברה מתפקיד לתפקיד ועם קידומה, ולא לאחר שנבחרה לתפקיד מנהלת המוקד העירוני. ללא אישור של שר הפנים, התובעת איננה יכולה להיכנס לתפקידה".
בנסיבות אלה, נקבע בדעת רוב כי "נוכח החלטת משרד הפנים, התובעת אינה יכולה להיכנס לתפקיד של מנהלת המוקד העירוני. התובעת אינה זכאית לתשלום שכרה כמנהלת המוקד כיוון שלא נכנסה לתפקיד והתובעת עובדת עירייה ומשתכרת בהתאם לתפקידה כיום".
עד כאן לגבי הערעור השני.
בשים לב לכל האמור לעיל, בדין קבע בית הדין האזורי את שקבע, ולא מצאנו מקום להתערב בכך.
סוף דבר
נוכח כל האמור לעיל, אנו קובעים כדלקמן:
הערעור בהליך הראשון (ע"ע 58656-11-20) – נדחה.
יתר הטענות בערעור – נדחות.