)
וכן ר' בסעיף 12:
"אין זה דבר בלתי-רגיל, שתוחלת חייו הצפויה של אדם, אשר נפגע כתוצאה ממעשה נזיקין, פוחתת אל מתחת לגיל הפרישה מעבודה, שהיה צפוי לו אילמלא ארוע הנזק."
וכך נרמז גם בס' 37:
"על בית המשפט, בבואו לקבוע את שיעור הפיצויים, להפחית מסך ההכנסות שהיו צומחות לניזוק אילו עבד "בשנים האבודות", את ההוצאות שהיה מוציא למחייתו.
שיטה זו, כמו שיטת הידות בכללותה, "מיתרחקת משימוש יתר בנתונים ספקולאטיביים, ונמנעת מהבחנות בלתי ראויות בין ניזוק לניזוק שאין להן ביסוס אינדיבידואלי במציאות. היא מתוה רף פיצוי עיקבי, שיחול ברוב המקרים בהם קוצרה תוחלת החיים של קטין – הכל בהיעדר ראיות ממשיות לסתור" (פרשת פינץ, בפיסקה 11).
ראשי הנזק האחרים
אין חולק שעיזבונה של המנוחה זכאי לפצוי בגין הנזק הלא ממוני, כקבוע תקנות פיצויים לנפגעי תאונות דרכים (חישוב פיצויים בשל נזק שאינו נזק ממון), תשל"ו-1976, בסך 46,542 ₪.
...
ר' סקירה רחבה של הפסיקה בעניין זה בפסק דינו של כבוד השופט עמית בע"א 8961/16 פלוני נ' המאגר הישראלי לביטוח חובה (14.6.17), אשר מסקנתה היא שעל מי שמבקש להיות מוכר כתלוי הוא להוכיח שהוא בפועל סמוך על שולחנו של המנוח, וגם שהוא נעדר יכולת לכלכל עצמו בלא תמיכת המנוח:
"על יסוד הנימוקים המפורטים, אני סבור כי רק ילד שתלוי בהוריו זכאי להגיש תביעה לבקשה לפיצוי בגין אבדן תמיכה כלכלית. אשר למהותה של התלות, מקובלת עליי קביעתו של בית המשפט המחוזי כי ככלל, "הילד התלוי במנוח הוא זה אשר תלוי בו כלכלית – במובן הרגיל של המילה, היינו, סמוך על שולחנו ונעדר יכולת עצמאית לכלכל עצמו" (פסקה 13; ההדגשה במקור).
בנסיבות אלה, אני סבורה שהסיכוי שהתובעת הייתה יוצאת לעבוד אלמלא התאונה אינו עולה על 20%.
בשים לב לכל האמור לעיל, גם כאן יש להעדיף פסיקת פיצוי גלובאלי על פני נקיטת חישוב מפורט.
לסיכום
בתאונה הקשה שאירעה ביום 26.12.12 איבדו התובעים 2 – 5 את אימם, והתובעת 6 איבדה את חמותה.