כללי – חברות פרטיות שעיסוקן במתן שירותי הסעה לתלמידים של הרשויות המקומית למוסדות החינות שבתחום סמכותן המוניציפאלית (להלן – שירותי הסעות, חברות ההסעה, בהתאמה), פעלו במהלך השנים, לפי הדין, לאחר שהתמודדו וזכו במכרזים שפירסמו הרשויות המקומיות להפעלת שירותי הסעה לתלמידי מוסדות החינוך, אשר כללו, בתנאי ההיתקשרות, בין היתר, סעיף הצמדה של התמורה לשעור ההתייקרות בענף ההסעות שפירסם משרד החינוך מדי ריבעון (להלן – תוספת התייקרות).
כן יש לקזז מתוספת ההתייקרות סכומים ששולמו לתובעת בשנים 2007-2006, כעולה מכרטסת הנהלת החשבונות של הנתבעת (נספח 3 לתצהיר), בסך כולל של 218,598 ש"ח.
ישראל נדיבי, מנכ"ל מרכז המועצות האזוריות משנת 2012, אשר כיהן כסמנכ"ל מרכז המועצות בשנים 2012-2010 ובמסגרת תפקידו היה אחראי על תחום החינוך וההסעות, הבהיר כי מרכז המועצות הִנו עמותה המשמשת כארגון ארצי של כלל המועצות האזוריות בישראל.
התובעת בסיכומיה ביקשה לתמוך את טענותיה על עדותו של נציג משרד החינוך, אלכס שפרלינגר, אלא שמעדותו (עמוד 29, שורות 21-20) עולה בבירור כי מעת לעת העניק משרד החינוך סכום פיצוי חד-פעמי עבור תוספת התייקרות בענף ההסעות ולפי שיעור התייקרות שנקבע בכל סוג של קו הסעות - חינוך מיוחד או חינוך רגיל.
...
כללו של דבר, הנני קובע כי על הנתבעת לשלם לתובעת סך של 109,445 ש"ח בגין תוספת ההתייקרות בענף ההסעות בשנים 2012-2002, על-פי חלקה היחסי בכספי ההתייקרויות ששולמו בתקופה זו בפועל על-ידי משרד החינוך לנתבעת, ולאחר קיזוז הכספים ששילמה הנתבעת לתובעת עבור תוספת ההתייקרות בשנים אלו.
סוף דבר
סוף דבר, הנני מקבל את התביעה, באופן חלקי, וקובע כי על הנתבעת לשלם לתובעת סך כולל של 109,445 ש"ח. הסכום יישא ריבית והצמדה כדין מיום הגשת התביעה ועד למועד התשלום בפועל.
בנסיבות העניין, ובשים לב לסכום פסק-הדין, אני מחייב את הנתבעת לשלם לתובעת עבור הוצאות משפט ושכ"ט עורך-דין לרבות מע"מ, בסך כולל של 15,000 ש"ח.
ניתן היום, ד' אב תשע"ז, 27 יולי 2017, בהעדר הצדדים.