מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

קיזוז ימי חופשה בגין היעדרויות

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2018 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

במכתב הנ"ל מיום 6/2/11, אשר מוען לאביטל ונחתם על ידי מר שימנוביץ, נאמר: "בהמשך לפנייתך, הנני מאשר את יום ב' כיום לימודים, יום זה לא ינוכה משכרך. בשאר ימי השבוע ,שעות העבודה הם כמקובל בחוזה העסקתך". מעבר למכתב זה, לא הוצגה לפנינו כל אסמכתא לתמוך בטענות התובעת לפיהן דירקטוריון הנתבעת היתנה את לימודיה של אביטל בכך ששעות העבודה החסרות יושלמו בפועל או בקיזוז ימי חופשה, או אף לטענותיה של התובעת כי היא עצמה היתנגדה לאשר את תשלום השכר המלא לאביטל.
במכתב זה - אשר לשיטת התובעת עצמה בתצהירה, נשלח "משהגיעו מים עד נפש", וכשנודע לה בעקבות הישיבה מיום 20/2/14 שהיא עומדת לסיים את עבודתה בתאגיד וכי כל תלונותיה לדירקטוריון בדבר פעילות לא תקינה של אביטל ויו"ר הדירקטוריון, עלו בתוהו - טענה התובעת כי: - "כל העובדים הבכירים" המועסקים בנתבעת מקבלים את שכרם מהנתבעת מבלי שהסכם העסקתם אושר ע"י הממונה, מר ישראל עינב; - כי מר ישראל עינב, מחזיק את הסכמי העסקה אצלו, ו"לא עושה ולא כלום, לא מאשר ולא לא מאשר, עוצם עיניים, מתרשל, פוגע בתאגיד ובעובדיו הבכירים בכך שמאפשר הוא להם לקבל את מלוא השכר הרשום בהסכמי העסקה וזאת כאשר הוא בודאות יודע שההסכם לא מאושר"; - כי אביטל למדה לימודי תואר ראשון בזמן שעות העבודה וקיבלה אישור מיוחד מיו"ר התאגיד ליום חופשה מלא על חשבון התאגיד, דהיינו עובדת בהקף משרה של 80% משרה ומקבלת שכר משרה מלאה; כי גם בשעות העבודה היא עסקה בעיקר בלימודיה; וכי "למה להתעסק בקטנות? כאשר מהנדס עריית מעלות הוא גם יו"ר התאגיד!" (כך במקור- א.ר.ק.); כי גם בלימודי התואר השני היטיבה הנתבעת עם אביטל עת היא משלמת לה את מלוא שכרה על ימי העדרות "מעניין מה יקרה בתואר השלישי" (כך במקור- א.ר.ק.); כי אביטל קיבלה מינוי של מנכ"ל בפועל של התאגיד ללא מיכרז וללא מבחני התאמה; וכי כאשר התובעת ביקשה לקבל אסמכתא לתשלום השכר, לאחר שהתבקשה לעדכן את שכרה של אביטל לשכר מנכ"ל, היא ננזפה על כך קשות.
...
אני כפופה לשכר מנכ"ל היה לי ברור שאם המנכ"ל קיבל והתאגיד שילם לי 3 חודשים והיועמ"ש אמרה, אז זה הנוהל בתאגיד ואם זה הנוהל בתאגיד, אז למה שהנוהל כלפיי יהיה שונה? כשבית הדין שואל אותי כיצד טענת נוהג מתיישבת עם הוראה מפורשת בחוזה שלי, אני משיבה שאתה מודע לזה שיש כבר תקדים של המנכ"ל ואתה מודע לזה שהיועמ"ש אומרת לך וגם מצהירה בבית דין למשמעת שהמקובל הוא שלושה חודשים, ואני מקבלת את השלושה חודשים, אז למה חודשיים או שלושה אחרי שמשלמים לי ואני דורשת טופס 161". (ראה: בעמ' 31 לפרוטוקול ש': 9-30).
משאלו הם פני הדברים, ומשהוכח כי על פי חוזה ההעסקה שלה זכאית התובעת לחודש הודעה מוקדמת, נחה דעתנו שאכן כטענת הנתבעת, תשלום הודעה מוקדמת לתובעת בהיקף של שלושה חודשים נעשה בטעות, ועל כן על התובעת להשיב לנתבעת את שיעור ההודעה המוקדמת ששולם לה ביתר בשווי שתי משכורות אחרונות של התובעת.
סוף דבר – לאור קביעותינו לעיל לפיהן מחד על הנתבעת לשלם לתובעת פיצוי ממוני בשווי שתי משכורות אחרונות של התובעת, ומאידך על התובעת להשיב לנתבעת את שיעור ההודעה המוקדמת ששולם לה ביתר בשווי שתי משכורות אחרונות שלה – אנו מורים כי שני הסכומים שפסקנו כאמור לעיל, יתקזזו באופן הדדי האחד מן השני, כך שהתוצאה הסופית בשתי התביעות שבכותרת היא שהצדדים אינם חייבים כל סכום האחד למשנהו.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

[17: עד"מ (ארצי) 19/07 עמוס 3 בע"מ נ' סלוצקי שי (פורסם בנבו, 25.11.08)] במקרה הנידון, התובע לא עמד בנטל המוטל עליו לסתור את האמור בתלושי השכר, והתובע אף לא היתייחס בתצהיריו או בסיכומיו לטענת הנתבעת בדבר בדבר ניכוי 4 ימי חופשה בגין העדרותו מהעבודה.
...
לאור כלל האמור נדחית בקשת הנתבעת למתן צו מניעה קבוע כמבוקש על ידה.
סיכומו של דבר הנתבעת תשלם לתובע, תוך 30 יום ממועד קבלת פסק הדין, פיצוי בגין פגיעה בפרטיות בסך 40,000 ₪.
התביעה שכנגד נדחית במלואה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום באר שבע נפסק כדקלמן:

ניתן לראות כי הירידה הנה בחודש דצמבר 2016 (עמ' 203) שבו נוכה, בגין העדרות ללא ימי חופשה, סך של 14,035 ₪.
...
בנסיבות אלו, הנני קובע, כי קיימת השלכה תפקודית למצבו הרפואי של התובע, הן בגין הצוואר והן בגין הסחרחורות.
איני מקבל את טענת הנתבעת, ולפיה בנכויות בגין הצוואר אין מקום לפיצוי בגין רכיב זה. הנכות בגין הצוואר, באופן שוטף, אולי אינה מגבילה.
סיכום לסיכום, הנני קובע כי לא הוכח שהנכות הוסטיבולרית נובעת מהתאונה, ועל כן יש לשלם לתובע את הסכומים הבאים:- בגין כאב וסבל – 18,400 ₪; בגין עזרה וסיעוד 15,000 ₪; בגין החזר הוצאות – 3,000 ₪; בגין הפסדי שכר בעבר – 24,649 ₪; בדין אובדן כושר השתכרות בעתיד – 210,000 ₪; בגין אובדן זכויות סוציאליות – 51,825 ₪.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

התובע טען כי ההתעמרות וההתנכלות התעסוקתית אותה הוא מייחס למעסיקתו, היא היתעמרות כלכלית ובאה לידי ביטוי בין היתר בשלילת שכר ו/או זכויות נילוות לשכר, ניכוי ימי חופשה על חשבון ימי מחלה.
טענות הנתבעת בכתב תשובה: הנתבעת הגישה כתב תשובה לתגובת התובע ובמסגרתו חזרה על טענותיה והוסיפה כי עילת ההתעמרות בעבודה, אשר לטענת התובע נגרמה בשל העדרותו מעבודתו, ובאה לידי ביטוי בפעולות שונות שביצעה הנתבעת, ביניהן הגשת תלונה בגין העדרות בלתי מוצדקת מהעבודה, חיוב בימי חופשה, איום בפגיעה בשכר, הודעה על עריקות, אי ביצוע התאמות ו/או שיבוץ בתפקיד מתאים ועוד – מתייחסות כולן להחלטות החוסות תחת סעיף 129(א) לפקודת בתי הסוהר: "קביעתו של סוהר לתפקיד, העברתו מתפקיד לתפקיד או ממקום למקום בתפקיד". לטענתה, טענות התובע על כך שחוה היתעמרות והתנכלות בעבודה מתוך רצון הנתבעת לנשל אותו מזכויותיו ובאשר להפרת חובת תום הלב של המעסיקה – הן ביחס לחוזה העבודה בשב"ס ועל פי הדין הן נידרשות להתברר בבית המשפט לעניינים מינהליים ולא בבית הדין.
...
בנסיבות אלה, רכיבי תביעה אלה הינם בסמכותו העניינית והיחודית של בית הדין והבקשה למחיקתן על הסף – נדחית.
סוף דבר: הבקשה לסילוק על הסף מתקבלת בחלקה: התביעה לפיצוי בגין התעמרות בעבודה, עוגמת נפש והפרת חובת תום הלב של הנתבעת במקום העבודה (ס' 59 – 76 לכתב התביעה) – נמחקת על הסף.
הבקשה לסילוק על הסף של התביעה לפיצויי פיטורים, דמי הבראה, פדיון חופשה ופדיון ימי מחלה לרבות פיצוי הלנה (ס' 53 – 58 לכתב התביעה) – נדחית.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

אמנם במשך שנים ארוכות טלקול השלימה עם העובדה שהתובע מתייצב בעבודתו באופן חלקי מתוך הכרה בכך שחלק מהעבודה מבוצע מביתו, וכן בדרך של ניכוי ימי חופשה בגין שעות ההעדרות.
...
לנוכח האמור לעיל התביעה לתשלום שכר עבודה נדחית.
כפי שפירטתי לעיל אין בידי לקבל את טענת הסחיטה ואת דרישת ההשבה שהעלתה טלקול, ואולם בנסיבות בהן עולה מהראיות כי ההזמנה השניה של הסירנות סופקה למשרד רוה"מ באיחור, בדרך של הזמנת המוצר מסין, הרי שאין בידי לקבוע כי כי מיארה אכן סיפק את התמורה במלואה.
] לנוכח האמור לעיל התביעה לפיצוי בגין אי מתן הודעה לעובד נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו