לפניי תביעה שטרית שתחילתה בבקשה לבצוע שני שיקים המשוכים מאת "כוכבי א.ס. סחר בע"מ", על סך 3,500 ₪ כל שיק, אשר הוגשה בלישכת ההוצאה לפועל בתיק שמספרו 523791-06-20, מכח ערבות שטרית/אואל של הנתבע בגב השיקים.
בנכוי עמלת הניכיון, שילם הנתבע סך של 13,065 ₪ על חשבון החוב והונפקה לו האסמכתא המתאימה.
מושכלות יסוד בדיני שטרות כי על עושה השטר לשאת בנטל ההוכחה להוכחת טענות ההגנה העומדות לו כנגד האוחז בשטר, בין אם הוא הנפרע בין אם הוא הנסב (י' זוסמן, דיני שטרות (מהדורה שישית, תשמ"ג-1983) עמ' 259-261).
זאת ועוד, אחרת – כאמור, הוצגו לפניי שתי גרסאות הגנה שונות לחלוטין כאשר הנתבע, הלכה למעשה, חזר בו מטענתו שהשיקים מושא התביעה נימסרו כפקדון למרום מזון ואישר את גרסת התובעת שלפיה הוא זה שמסר לה את השיקים כתשלום בגין חילול המחאת מקור.
...
העולה מן המקובץ הוא כי גרסתו (החדשה) של הנתבע בדבר מסירת השיקים בנסיבות תרמיתיות נותרה אף היא בגדר טענה בעלמא, ללא כל תמיכה ראייתית ולכן דין טענתו שהנתבעת אינה זכאית לפירעון השיקים בהתאם לסעיף 22 לפקודה להידחות מכל וכל.
אשר לטענת הנתבע שהועלתה לראשונה בסיכומיו ולפיה השיקים מושא התביעה אינם תקינים מאחר וניתנו לפקודת "אופל באלנס" שהינו שמה המסחרי של התובעת ולא שמה המלא כפי שמופיע בתעודת שינוי שם שצורפה לראיותיה ושאף בגב השיקים מוטבע שמה המסחרי ולא שמה המלא, הרי שמעבר לכך שטענה זו אינה עולה בקנה אחד עם גרסתו החדשה של הנתבע שבה מאשר שהוא זה שמסר את השיקים לתובעת, דינה להידחות מכל וכל לנוכח הוראות סעיף 5(א) לפקודת השטרות (נוסח חדש), הקובע כי: "הנמשך צריך להיות נקוב בשטר בבהירות סבירה, אם בשמו ואם בדרך אחרת". השיקים ניתנו לפקודת התובעת, חותמתה אשר כוללת מספר ח"פ שלה הוטבעה בגב השיקים ונראה כי לא יכול לקום צל צלו של ספק שהשיקים לא ניתנו לפקודת התובעת.
מאחר ולצורך הכרעה בהליך זה לא נדרשת הכרעה בשאלה האם בשיחה הטלפונית שתמלולה צורף נוצרה, אם לאו, ערבות הנתבע בגין המחאת המקור, לא מצאתי לדון בה.
סוף דבר
לאור כל האמור לעיל, אני מורה על דחיית ההתנגדות והעברת התיק להמשך גבייה בלשכת ההוצאה לפועל במסגרת התיק המקושר.