במהלך קדם המשפט מונה המומחה לבדיקת כתבי יד, עו"ד יונתן נפתלי, כמומחה מטעם בית המשפט לבדיקת האותנטיות של החתימה על הסדר החוב המיוחסת ליהודית.
העבירה שבה מרציאנו הורשע במסגרת הסדר הטיעון מוגדרת בחוק העונשין כך:
"המקבל דבר בתחבולה או בניצול מכוון של טעות הזולת שאין בהם מירמה, דינו - מאסר שנתיים".
סעיף 42א'(א) לפקודת הראיות [נוסח חדש], התשל"א-1971, קובע כך:
"הממצאים והמסקנות של פסק דין חלוט במשפט פלילי, המרשיע את הנאשם, יהיו קבילים במשפט אזרחי כראיה לכאורה לאמור בהם אם המורשע או חליפו או מי שאחריותו נובעת מאחריות המורשע, ובכלל זה מי שחב בחובו הפסוק, הוא בעל דין במשפט האזרחי".
א'2 - פסק הדין נגד מרציאנו בהודעה לצד ג'
הנתבעים 2-1 הגישו במסגרת ההליך שבפניי הודעה לצד ג' נגד מרציאנו לסך של 312,500 ₪, אשר התקבלה בהעדר כתב הגנה בהחלטה מיום 2/2/16.
פרק ג' - ההסכם - הרקע, מעמד החתימה וההתנהלות לאחריה
ג'1 - הרקע לחתימת ההסכם
התובע העיד שהוא נעתר לבקשת מרציאנו בשמו של בן צבי, לכך שהוא יימנע בתקופה של כחודשיים מהפקדת צ'קים שנוכו, עד שבן צבי יקבל כספי פיצויים מגרמניה (עמ' 37, ש' 31 - עמ' 38, ש' 15), אלא שכאשר העניין נמשך הוא ביקש להסדירו (עמ' 44, ש' 16-14).
ד'4 - התנאי השלישי: תנאיו הגרועים של ההסכם
כפי שפורט בפרק ג' דלעיל, ההסכם נקב בסכום חוב של 312,500 ₪, על אף שקבלות הניכיון של התובע מעידות על כך שלפני מועד חתימת ההסכם, נוכו צ'קים של בן צבי בסך מיצטבר של 201,000 ₪ בלבד.
...
בנסיבות העניין, נוכח המסקנה כי ההסכם בוטל כדין בעילה של עושק, לא מצאתי צורך להכריע בסוגיה זו.
סיכום
התובע הגיש את תביעתו נגד הנתבעים 2-1, מרדכי ויהודית בן צבי, בעילה חוזית מכוח ההסכם שנחתם ביניהם בחודש דצמבר 2014.
העדויות והמסמכים שהוצגו בפניי, הביאוני למסקנה כי צד ג', דוד מרציאנו, הונה את הנתבעים 2-1, ניצל את גילם המבוגר ואת חולשתם, עשה בכספם כבשלו ובמשך שנתיים גזל אותו מהם.
אשר על כן, תביעת התובע נגד הנתבעים 2-1 נדחית.