נוסף לאמור, הפסיקה הכירה בכך כי תאונה המתרחשת בזמן 'פעילות נלווית' לעבודה יכולה להיות מוכרת כתאונת עבודה בהתאם לסעיף 79 לחוק, כפוף לשני תנאים: האחד, בחינת מהותו של הארוע כפעולה נלווית לעבודה והשני - בחינת הפעילות בה היה מעורב העובד שעה שניפגע בתאונה ומידת הקשר של אותה פעילות לארוע המוכר.
הפסיקה שעסקה בנושא "פעילות נלווית" לעבודה נגעה בעיקרה לעובדים שכירים ובהתאם אף המבחנים שנקבעו בפסיקה לבחינתה של פעילות כאמור נוגעים ברובם לקיומו של אינטרס או "עניין" למעסיק בפעילות, מימון הפעילות על ידי המעסיק, קיומה ב"שעות העבודה" וכד'.
...
עניינים אלו מחזקים את המסקנה כי לא דובר בפגישת עבודה, כאשר כפי שציינתי לעיל – ליבת עיסוקו של מורה הנהיגה היא הוראת נהיגה - ולא סברתי כי יש מקום להרחיב את המונח "תאונת עבודה" אף לפגישות מסוג זה, של "סיעור מוחות" וולנטרי בין עמיתים למקצוע, אף אם הנושאים עליהם תכננו לדבר היו קשורים באופן עקיף לנושאים בתחום עיסוקם ואף בהתחשב בנסיבות הייחודיות ששררו אותה עת עקב מגפת הקורונה, אשר מנעה מהתובע ומחבריו לעסוק בלימוד נהיגה.
מכלל האמור שוכנעתי, כי הפגישה האמורה לא היוותה חלק רגיל ואינטגרלי מעבודתו של התובע, אף כאשר לקחתי בחשבון את תקופת הקורונה על ייחודיותה, וכפועל יוצא, איני סבורה כי ניתן לומר כי התובע נפגע במהלך "עבודתו" או בדרך אליה או ממנה.
נוכח האמור, אף ששוכנעתי כי התובע נפגע בתאונת הקורקינט בדרך לפגישה, לא סברתי כי הפגישה מהווה חלק מעבודתו של התובע ואף לא "פעילות נלווית" לה.
סוף דבר
על יסוד האמור, דין התביעה להידחות.