התבוננות המומחה על הניתוח ככזה שלא זו בלבד שלא הצליח, אלא שכשל והביא להחרפת המצב ממנו סבל המערער עובר לניתוח, נובעת מביקורתו אודות השיטה הישנה, "הסוג", בה בוצע הניתוח, וכהתבטאותו "הגלישה הנוספת עלולה הייתה להגרם או מסוג הניתוח אשר בוצע ...". המומחה הדגיש כי "...בניתוח מבצעים שיחרור נרחב של עצבים הנלכדים בתוך הליזיס ומוצאם מבין החוליות[ GILL PROC] ומקבעים את שתי החוליות בכדי שלא תמשיך הגלישה. [בעבר בוצעו שתלי עצם בלבד עם גבס לתקופה של 3 ח', וכיום מבצעים ע"י קיבוע פנימי עם ברגים ולוחיות מתכת]. התובע עבר ניתוח וקיבוע ע"י שתלי עצם אך ללא מחוך גבס, ועם טפולי פיזיותראפיה ועם הטבה על כאבי הרגליים אך לא על כג''ת" (חוות דעתו הראשונה עמוד 6).
אלא שהמומחה חזר בו מביקורתו זו ביחס לשיטת ביצוע הניתוח במכתב ההבהרה שלו מיום 05.02.11, שהעתק ממנו הומצא גם לתיק בית המשפט, ושב"כ המשיבה לא היתנגד להגשתו כראיה, בו הבהיר כי: "הטכניקה הניתוחית בה השתמש ד"ר פולמן לקיבוע עמוד שדרתו המותני של התובע אינה פסולה מעיקרה, מקובלת בעולם וכנראה שניסיונו של המנתח טוב בשימוש בטכניקה זאת. לכל טכניקה ניתוחית כשלים ואין לראות בכשלים אלו רשלנית רפואית".
משלא פורט פגם אחר במהלך הניתוח שעלול היה להביא לכישלוננו, ומשהמומחה חזר בו מביקורתו ביחס לשיטת הניתוח, עת הסכים כי זו מקובלת בעולם וכי ניסיונו של המנתח בשיטה זו הינו טוב, לא נמצא למומחה, אף לא לבית משפט קמא, אדן להשתית עליו את המסקנה כי הניתוח גרם להחמרה במצבו של המערער.
...
אלא שהמומחה חזר בו מביקורתו זו ביחס לשיטת ביצוע הניתוח במכתב ההבהרה שלו מיום 05.02.11, שהעתק ממנו הומצא גם לתיק בית המשפט, ושב"כ המשיבה לא התנגד להגשתו כראיה, בו הבהיר כי: "הטכניקה הניתוחית בה השתמש ד"ר פולמן לקיבוע עמוד שדרתו המותני של התובע אינה פסולה מעיקרה, מקובלת בעולם וכנראה שניסיונו של המנתח טוב בשימוש בטכניקה זאת. לכל טכניקה ניתוחית כשלים ואין לראות בכשלים אלו רשלנית רפואית".
משלא פורט פגם אחר במהלך הניתוח שעלול היה להביא לכישלוננו, ומשהמומחה חזר בו מביקורתו ביחס לשיטת הניתוח, עת הסכים כי זו מקובלת בעולם וכי ניסיונו של המנתח בשיטה זו הנו טוב, לא נמצא למומחה, אף לא לבית משפט קמא, אדן להשתית עליו את המסקנה כי הניתוח גרם להחמרה במצבו של המערער.
בניגוד לחברתי אני סבור, כי במכתבו מיום 5/2/11 לא חזר בו המומחה מדברים אלה.
הייתי דוחה, אפוא, את הערעור.