בכתב ההגנה נטען כי אין עגון בדין לתביעה למימון טפול רפואי, שאינו כלול בסל שירותי הבריאות, שהתובע בחר לעשות באופן פרטי.
עצם ההכרה בטיפול המשולב כטיפול הכלול בסל הבריאות אינה מקנה למבוטח זכות מוחלטת לקבל את הטיפול ככל שיחפץ, כפי שגורס חברי השופט פליטמן.
, בעבודה רצינית, שיצאה במרץ 2021, ממרכזים מובילים כמו רואן **** בלונדון, הבית חולים האונקולוגי הראשון, סנט לואיס מיזורי, אחד המקומות המובילים, תומס ג'פרסון, פנסילבניה, שעשו מאמר ביקורתי, והם מדברים על זה שהטיפול, ב-2021, הטיפול בשיטה של MRI guided radiation therapy הוא טפול עדיין בשלבים ניסיוניים, יש הרבה מהמורות טכניות שצריכים להתגבר עליהן, ורק ניסיון קליני ארוך טווח הוא אשר ייתן את התשובה האם באמת הטיפול הזה יעיל במצבים של טפול בסרטן non small cell lung cancer.
כלומר, במועד בו ניתן פסק הדין בעיניין קפצן, הסוגיה הרפואית / טכנולוגית של שילוב שני השירותים הכלולים בסל שירותי הבריאות (הזרקה אפידוראלית ו MRI), כבר נדונה בגופים המקצועיים והמאסדרים הרלוואנטיים.
לא למותר לציין בהקשר זה, כי המדינה אף אינה צד להליך זה.
זאת ועוד - אין יסוד לטענה לפיה הנפסק בעיניין קפצן משמעו כי כל שילוב טכנולוגיות רפואיות או טיפולים רפואיים יוכר בבית הדין לעבודה ככזה הכלול בסל שירותי הבריאות.
...
למעשה עומדות בפנינו שתי הכרעות מרכזיות: האם הטיפול במכשיר הנמצא רק באסותא כלול בסל שירותי הבריאות, ואם כן - האם החלטת הנתבעת שלא לאשר לתובע את הטיפול באסותא היתה החלטה סבירה ואם יש מקום שבית הדין יתערב בה.
נפתח בשאלה השניה, משום שלדעתנו, החלטת הנתבעת היתה סבירה ואין מקום להתערב בה, כך שמסקנה זו מייתרת את ההכרעה בשאלה אם הטיפול במכשיר באסותא כלול בסל שירותי הבריאות.
לסיכום האמור לעיל – החלטת הנתבעת היתה סבירה ולא חרגה ממתחם הסבירות, ולא הוכח נימוק המצדיק התערבות בית הדין בהחלטה זו.
אשר לטענת התובע, לפיה הטיפול באסותא הוא למעשה שילוב של שתי טכנולוגיות קיימות, הכלולות בסל שירותי הבריאות – לא שוכנענו כי כך הם פני הדברים.
העד, פרופ' פניג : לא, זה לא,
לאור עדות זו, ובהעדר ראיות אחר בסוגיה, הגענו למסקנה כי הטענה לפיה הטיפול במכשיר שבאסותא כלול בסל שירותי הבריאות, לא הוכחה.
סוף דבר – התביעה נדחית.