בפסק דין לון אריזות חזר בית הדין הארצי על האופן שבו יש לקבוע מיתחם לארוע המורכב ממספר מעשים: "יש לפסוק בגין כל "ארוע" עונש אחד הלוקח בחשבון את כל העבירות הכלולות בו וכלל הנסיבות, וזאת להבדיל מקביעת עונש עבור כל "יחידת עבירה" והכפלתו באופן אוטומאטי במספר "יחידות העבירה" המרכיבות את הארוע.
כאמור הנאשם הציג בפני את מצבו הכלכלי באופן חלקי.
בית הדין הארצי קיבל את ערעור המדינה על קולת העונש והשית על הנאשם קנס בסך 150,000 ₪.
ע"פ (ארצי) 12/07 רובינצ'קי - מדינת ישראל (11.10.17): לא ניתן ללמוד מהן הנסיבות בגינן בוטל פסק הדין של בית הדין האיזורי, מה משך תקופת העסקת העובד ומה השיקולים שעמדו בפני בית הדין הארצי.
כתב האישום השני הוגש בחלוף 4 שנים ובית הדין סבר שמדובר בנסיבות ייחודיות המצדיקות חריגה ממיתחם העונש ההולם, בין היתר מאחר ומדובר היה בנאשם מחוסר דיור – כל אלו נסיבות שאינן מתקיימות בעניינינו;
הע"ז (ב"ש) 23148-08-11 מדינת ישראל - אל סייד (09.09.2012): גם בגזר דין זה עסקינן בנאשם בעל 50% נכות לצמיתות, נשוי לאשה חולה ולשניהם 6 ילדים, המשפחה מתקיימת למחייתה מקצבאות ביטוח לאומי, ובנסיבות אלו ועל דעתה של המאשימה הסכים בית הדין לחרוג לקולא ממיתחם העונש ההולם;
הע"ז (ב"ש) 1399-09 מדינת ישראל-רשות האוכלוסין, ההגירה ומעברי הגבול - עיסא חורי מפעלי מתכת בע"מ (05.12.2014): גזר הדין בוטל במסגרת העירעור ולכן אינו רלוואנטי לענייננו.
...
יחד עם זאת, שוכנעתי כי יש למקם את עונשו של הנאשם בתחתית המתחם משום שפנה מיוזמתו פנה לרשויות וביקש לשלם באיחור עבור האגרות להעסקת עובדים זרים, רק אז התגלו העברות מושא כתב האישום, כך שאלמלא פנייתו של הנאשם לרשות לא היה נולד כתב אישום זה לעולם.
לאחר עיון בפסיקה, לא שוכנעתי שיש בה כדי להשליך על עניינו של הנאשם, על פי הפירוט הבא:
ע"פ (ארצי ) 22-10 מדינת ישראל – משרד התעשייה, המסחר והתעסוקה - שוסטרמן (11.11.2010) עסק בעבירות שונות והנסיבות אשר התקיימו בגזר דין זה אינן מתקיימות בתיק זה: חלוף זמן משמעותי מביצוע עבירה, הסכמת העובדים לניכוי משכרם, כאשר העברה הפלילית היא אי החתמת העובדים על הסכמתם.
סוף דבר
נוכח כל האמור לעיל, יש להעמיד את הקנס על סך של 90,000 ₪, אשר ישולם ב- 75 תשלומים חודשיים, עוקבים ושווים.