זאת, שכן המערער טעה בהגישו את העירעור דנן לבית משפט זה, ואין בעובדה כי התיקון לחוק בעיניין סמכות הדיון בעירעור כגון דא פורסם לאחרונה, כטענת המערער, כדי לחפות על טעות זו. לטענת המשיבה, העירעור דנן הוגש לאחר שחלפו שלושים ימים מהיום בו קיבל המערער לידיו את ההחלטה, ולפיכך גם על פי הדין שהיה קיים ערב תיקון החוק, הוגש העירעור דנן לאחר המועד שהיה קבוע בדין כנוסחו אז. המשיבה טוענת בנוסף, כי על-פי הפסיקה קיימת למעשה סמכות מקבילה לבית משפט זה ולבית המשפט לעניינים מינהליים לידון בעתירות כנגד הלישכה, וכאשר קיימת סמכות מקבילה, אין סמכות להעברת הדיון לבית משפט אחר.
למרות זאת, וכאמור, אין לדידי מקום להעביר את הדיון בעירעור לבית המשפט לעניינים מנהלים במקרה זה. כך הדבר, שכן ההליך שהוגש הינו ערעור ואילו לבית המשפט לעניינים מינהליים היה צורך להגיש בנידון עתירה (סעיף 5 (1) לחוק כאמור), על כל ההבדלים המשתמעים מכך (ראו תקנה 5 לתקנות בית המשפט לעניינים מינהליים (סדרי דין), התשס"א – 2000) זאת ועוד: המשיבה עוררה לפני הטענה כי ההליך הוגש באיחור וראוי הוא כי עניין זה יוכרע לפני בית המשפט לעניינים מינהליים בפני עצמו (השוו רע"א 10640/04 גיא המוביל באשדוד בע"מ נ' סהר חברה לביטוח בע"מ, פ"ד נט(3) 189; רע"א 2214/04 מנופי יהודה פינחסי בע"מ נ' אריה חברה לביטוח בע"מ (לא פורסם)).
...
לאחר עיון בחומר שלפני ובטענות הצדדים, נחה דעתי כי יש להורות על מחיקת ההליך שבכותרת.
אולם אין בידי לקבל טענה זו שכן הסמכות המקבילה האמורה הנה בכל הנוגע לבית המשפט הגבוה לצדק ועתירה המוגשת אליו, ולא בבית המשפט העליון בשבתו כבית משפט לערעורים, כפי שקבע סעיף 45 לחוק לשכת עורכי הדין טרם ביטלו.
התוצאה היא, על כן, כי דין הערעור שבכותרת להימחק.