לפיכך נטען כי הוצאת צו ההריסה עולה לכדי היתנהגות שערורייתית של הרשות, היא מהוה אכיפה בררנית בהיעדר כל אכיפה נגד מבנים אחרים באיזור, ומכאן שיש להורות על ביטול הצוו לפי סעיף 229 לחוק התיכנון והבניה, בעילה כי "נפל פגם חמור שבשלו יש לבטל את הצוו".
עוד נטען כי נפלו פגמים בהוצאת צו ההריסה, כדלקמן: ראשית, מחמת השהוי בהוצאתו, שכן תכלית צו הריסה מינהלי הנה למנוע עובדה מוגמרת, בעוד שבניית השלד נמשכה כ- 10 חודשים בקירוב; שנית, כי היה מקום לנקוט בהליך שפוטי, ולא בהליך מינהלי דראסטי כלפי מבנה שייעודו למגורים; שלישית, משום שלא היה מקום להוציא את הצוו לאחר סיום בניית השלד.
נטען כי עילת "האכיפה הבררנית" אומצה על-ידי המחוקק בתיקון 116 לחוק התיכנון והבניה בסעיף 229 סיפא, בהגדרת העילה לפיה "נפל פגם חמור שבשלו יש לבטל את הצוו". ב"כ המבקש הבהיר בטיעוניו, כי אכן בעת הזו לא קיימת תוכנית מתאר ותוכניות מפורטות שמכוחן ניתן לקבל היתר בנייה בדיעבד, ולכן אין טענה למבקש כי ההיתר "בהשג יד".
כאמור, ביום 4.8.2021 הגיש המבקש את מכתב ראש הערייה, בו נכתב כי החלקות המצויות מערב לתוכנית המתאר, באיזור מושא הבקשה, מיועדות לתיכנון וכי מדובר בשכונה בה מתגוררות למעלה מ- 100 מישפחות, אשר בתיהם ניבנו לאורך השנים ללא היתרים, וכי מבדיקה שערך לא בוצעה אכיפה מנהלית באיזור.
ולהלן תוכנו של מכתב ראש הערייה מיום 3.8.2021, כלשונו:
"המבנה נשוא הצוו נמצא בחלקה 62 גוש 7866. חלקה 62 כמו גם כל החלקות שנמצאות מערבית לתוכנית המתאר מיועדות לתיכנון. מדובר בשכונה שלמה שגרים בה יותר מ – 100 מישפחות. הבתים ניבנו לאורך השנים ועד לאחרונה ללא היתרים. האזרחים משלמים מיסים, חשמל ומים וארנונה ומקבלים שירותים מאת הערייה. לפי בדיקה שערכתי באיזור נשוא הצו לא בוצעה אכיפה מנהלית."
כנגד הגישה המשיבה מכתב מאת מנהל רשות האכיפה במרחב השרון, וזה לשונו:
"1. במרחב תיכנון מזרח השרון בתחום השטח המוניציפאלי של העיר קלנסואה הוצאו כ- 50 צוי הריסה מינהליים כולל לבתי מגורים לאורך השנתיים האחרונות, רובם נהרסו עצמאית וחלקם נהרסו על ידי היחידה, כולל בשטחים סמוכים למבנה שבנידון.
...
מושכלות ראשונים הם, כי טענה לאכיפה בררנית מחייבת הוכחות תשתית ראייתית שהנטל הוא על הטוען לה, אחרת דינה להידחות על הסף, היות שבהליך המנהלי עומדת לזכות הרשות "חזקת התקינות המנהלית" כי ביצעה את פעולתה כדין (רע"פ 5499/16 בדיר ואח' נ' הוועדה המחוזית לתכנון ובניה – מחוז מרכז ואח' (17.7.2018); רע"פ 2956/13 דמקני נ' הועדה המקומית לתכנון ובניה תל אביב-יפו (31.7.2013)).
"
ולאחרונה נקבעו דברים דומים גם בעפ"א (חיפה) 36231-01-21 מסרי נ' לאכיפה דיני התכנון ובניה (18.4.2021), כדקלמן:
"בעצם קיומם של מבנים נוספים בסביבת הבנייה מושא הליך זה, אין די כדי לשכנע שמדובר באכיפה בררנית. ההשוואה צריכה להיות בין מקרים דומים ולא בין מקרים שונים."
מכל האמור לעיל הגעתי לכלל מסקנה, כי אין בסיס לטענת המבקש כי צו ההריסה המנהלי הוצא תוך אכיפה בררנית, ומכאן שאין עילה לביטול הצו אשר הוצא כדין.
אשר על כן הבקשה נדחית.