על רקע זה הוגש כתב התביעה ועמו הוגשה כאמור הבקשה שבפניי למתן סעד זמני אשר יורה למשיבה למסור למבקשים "את החזקה בדירות שרכשו ממנה מיד עם קבלת טופס 4 (אישור איכלוס) לפרויקט, לרבות עשיית כל הדרוש לשם היותה של הדירה מחוברת לתשתיות חיוניות למגורים (כגון חשמל, מים וביוב)"
יוער, כי מספר ימים לאחר הגשת ההליך, הודיעו המבקשים ביום 9.5.2023, כי ביום 8.5.2023 ניתן טופס 4 לפרויקט וכי ביום 14.5.2023 צפויות הדירות להימסר לרוכשים בפרויקט בתנאי שהסדירו את התשלום הסופי למשיבה.
אף שאין מדובר בסעד הזהה לסעד העקרי (שכן כל המבוקש הוא מסירת החזקה בדירה מבלי לקבוע ממצאים סופיים בקשר עם שיעור הפצוי בגין האיחור במסירה) הרי שכבר נפסק לא אחת, ביחס לבקשה למתן סעד זמני המשנה את המצב הקיים, כדוגמת צו עשה זמני, כי יש לנקוט משנה זהירות, בשל הפגיעה הפוטנציאלית בזכויות הנתבע הכרוכה לרוב במתן הסעד.
...
המבקשים הדגישו לעניין זה כי המשיבה דורשת מהם תשלום אחרון בסכום החורג "במידה ניכרת" מהמוסכם בין הצדדים, ומכאן "שאינה צפויה למסור להם את דירותיהם במועד הנ"ל".
טענות הצדדים
לטענת המבקשים, הן בבקשה לסעד זמני, הן בכתב התביעה העיקרי, דרישתה של המשיבה כי המבקשים ישלמו לה את כל הסכום הנקוב בנספחי ההסכם, מבלי לקזז את מרכיבי הפיצוי בגין האיחור במסירת הדירות, הינה בגדר הפרה ברורה של נספחי ההסכם.
המבקשים מדגישים, כי גם אם נכונה טענת המשיבה שלפיה הבנק המלווה אינו מאפשר את קיזוז מרכיבי הפיצוי מיתרת התמורה הסופית, הרי שבסופו של דבר הבנק אינו צד לא להסכמי המכר ולא לנספחי ההסכם, וממילא אינו רשאי לחייב את המבקשים בתשלום תמורה החורגת מן ההסכמות שנקבעו בין המבקשים למשיבה.
על רקע האמור לעיל ולאחר ששקלתי את מכלול השיקולים הצריכים לעניין – מחד גיסא, השיקול בדבר סיכוייו הלכאוריים של ההליך שבמסגרתו ראיתי ליתן משקל ממשי להוראה ההסכמית המפורשת שנקבעה בין הצדדים המתירה קיזוז של הפיצוי בגין האיחור במסירה מיתרת התמורה הסופית (כאשר מנגד כמובן שמורות למשיבה טענותיה כי היא אינה חבה בפיצוי כאמור); ומאידך גיסא, העובדה שהסעד הזמני המבוקש חופף ודומה לסעד העיקרי; כאשר בתווך – שיקול מאזן הנוחות אשר נוטה ולו במעט לטובת המבקשים אשר נאלצו לממן את מרבית עלות הדירות ולא זכו עד כה לפיצוי בגין איחור במסירתן, ראיתי להיעתר לבקשה באופן חלקי כפי שיפורט להלן.
במובן זה קבלת הבקשה בחלקה, כפי המסקנה שאליה הגעתי ואשר תפורט להלן, היא אכן צעד חריג.
תוצאת הדברים היא אפוא כי הבקשה מתקבלת בחלקה כך שעל המשיבה למסור למבקשים את שתי הדירות, בכפוף לקיום שני התנאים הבאים: ראשית, תשלום נוסף למשיבה מטעם עודד בסך של 57,000 ש"ח ומטעם נדב בסך של 48,500 ש"ח; ושנית, הפקדת יתרת התמורה הסופית (קרן) בקופת בית המשפט, עד לסך של 136,992 ש"ח ביחס לעודד (היינו סך של 79,992 ש"ח), ועד לסך של 128,373 ש"ח ביחס לנדב (היינו סך של 79,873 ש"ח), כתנאי לקבלת החזקה.