מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

קבלת דגם מקרר שונה מזה שהוזמן: הפרת חוזה מכר

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2017 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

הפרת חובת הגילוי לטענת אלקטרה המידע היחיד ששישפאר מסרה לה הוא נתוני מכירות המותג בשנים 2002 – 2005, תעודות בדיקת מכון התקנים למקררים שאושרו לייבוא בארץ, תוויות אנרגיה למקררים, והסכם ההפצה בין ישפאר לבין GE. לטענת אלקטרה, ישפאר הפרה את חובת הגילוי בכך שלא גילתה לאלקטרה את העובדות המפורטות להלן: עיקר ליין מקררי GE שהופץ על-ידי ישפאר יוצר במקסיקו.
בעיניין זה מפנה אלקטרה לסעיפים בהסכם בהם נאמר שישפאר היא המפיצה של מוצרי GE בארץ מזה עשור, כי ישפאר קיימה את כל תנאי הרישיונות וההיתרים, וככל שיחול שינוי במצגים או שינוי מהותי בממכר היא תודיע זאת לאלקטרה בכתב.
סעיף 6.1.2 להסכם אלקטרה-ישפאר, לפיו היה על אלקטרה לבדוק את קו המוצרים שתזמין מ-GE: ישפאר לא הוכיחה באילו בדיקות מדובר (מסחריות או טכניות), וכיצד אלקטרה הייתה יכולה להסיק מתוצאותיהן בדבר התקלות האפידמיות במקררים (בשים לב לטענת ישפאר כי אלקטרה רכשה מקררים שונים משלה) והחלטת ישפאר להפסיק את ייבוא המקררים.
(1) רק חלק מהממכר או כמות גדולה או קטנה מן המוסכם; (2) נכס שונה או נכס מסוג או תאור שונה מן המוסכם; (3) נכס שאין בו האיכות או התכונות הדרושות לשימושו הרגיל או המסחרי או למטרה מיוחדת המשתמעת מן ההסכם; (4) נכס שמבחינת סוגו, תאורו, איכותו או תכונותיו אינו מתאים לדגם או לדוגמה שהוצגו לקונה, זולת אם הוצגו ללא קבלת אחריות להתאמה; (5) נכס שאינו מתאים מבחינה אחרת למה שהוסכם בין הצדדים".
סעיף 14(ב) לחוק המכר כאמור קובע כי: "לא הודיע הקונה על אי-ההתאמה כאמור בסעיף-קטן (א), אין הוא זכאי להסתמך עליה". אני סבורה כי בעניננו, כאשר הטענה בגין חוסר תום לב לעניין סעיף 12 לחוק החוזים מבוססת על אי הגילוי והטענות לאי התאמה, כפי שפורטו לעיל, הנן שונות בעיקרן, באופן שאינן חופפות לטענות בדבר אי התאמה, אין מקום לפרש את סעיף 14 לחוק המכר באופן מרחיב שימנע מאלקטרה את הסעד בגין הפרת חובת תום הלב במשא ומתן.
...
סניפי הרשתות שהפעילה אלקטרה ואשר מכרו את מקררי GE: באשר לטענה כי אלקטרה יכלה לדעת מהרשתות למכירת מוצרי חשמל שבבעלותה לגבי הבעיות במקררי GE, אני סבורה כי הדבר מוכיח, לכל היותר, שגורמים באלקטרה יכלו לדעת שקיימות תקלות במוצרי GE. אין בטענה זו להוכיח שאותם גורמים אכן ידעו את היקף אותן התקלות, היותן אפידמיות, ושאין להן פתרונות, או בדבר החלטת ישפאר להפסיק את ייבוא המקררים מותוצרת מקסיקו.
דין טענת התרמית להידחות.
אומנם אי פירוט הבעיות במוצרים על ידי ישפאר מהווה הפרה של חבות הגילוי, יחד עם זאת, בבחינת מכלול הדברים, ומכיון שמותג GE הינו מותג מוצלח (כפי שגם טענה אלקטרה בסעיף 422 לסיכומיה), אשר סבל מבעיות התאמה לשוק הישראלי ולנוכח ההנחיות של מר הרציקוביץ' לרו"ח אסיאג, לא שוכנעתי כי יש ליחס לישפאר אחריות בגין תרמית.
סוף דבר אשר על כן, כהכרעה בתביעה ובתביעה שכנגד, אני מחייבת את אלקטרה לשלם לישפאר תוך 60 יום מהיום את הסך של 2,000,000 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק החל מיום 30.6.10 ועד למועד התשלום המלא בפועל ובתוספת מע"מ כחוק, ככל שחל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום רחובות נפסק כדקלמן:

(1) רק חלק מהממכר או כמות גדולה או קטנה מן המוסכם; (2) נכס שונה או נכס מסוג או תאור שונה מן המוסכם; (3) נכס שאין בו האיכות או התכונות הדרושות לשימושו הרגיל או המסחרי או למטרה מיוחדת המשתמעת מן ההסכם; (4) נכס שמבחינת סוגו, תאורו, איכותו או תכונותיו אינו מתאים לדגם או לדוגמה שהוצגו לקונה, זולת אם הוצגו ללא קבלת אחריות להתאמה; (5) נכס שאינו מתאים מבחינה אחרת למה שהוסכם בין הצדדים" בעניינינו, טוענת בבל מרקט, כי צרכיה היו ברורים וידועים לגבאי, לאחר שהובהרו מראש במסגרת המשא ומתן ביניהם.
נוכח קביעתי זו, הרי שהעובדה שגבאי סיפק סוג בשר שונה ונחות באיכותו (לפי חוות דעת המומחה) מזה אשר הוזמן, יש בכך בכדי להוות הפרה יסודית של ההסכם שלו עם בבל מרקט, אשר צרכיה הספציפיים הוגדו מראש.
בחקירתו הנגדית, נישאל גבאי האם הסיבה שלא לקח חזרה את הבשר הייתה העידר אישור וטרינארי, ולכך השיב "זו אחת הסיבות, הסיבה השניה שהשר היה בתפזורת במקרר של ארטיקים, וכשנאמר לי אם אני יכול לקחת את הבשר והוא לא משלם לי כסף על מה שמכרתי, אמרתי לו שנגיע לבית משפט" (עמ' 31, ש' 11 – 13) ובהמשך סיפר "הוא למעשה היתקשר אלי ואמר לי לבוא לקחת את הבשר. (כ)שראיתי שבשר נמצא בתנאים שאני לא יכול לקבל את בשר, לא היה גם טעם לזמן או לדבר על איזה נושא לקבל חזרה את הבשר" (שם, ש' 17 – 21).
...
כפי שקבעתי לעיל, מקובלת עלי טענת בבל מרקט, כי התעוררו תלונות של לקוחות, יחד עם זאת היקפן של אלו ומידת השפעתן על הכנסותיה ורווחיה של בבל מרקט לא הוכחו, ולו לכאורה.
סוף דבר: תביעת גבאי כנגד בבל מרקט ב – ת"א 41116-1017 - נדחית במלואה.
תביעת בבל מרקט כנגד גבאי ב – ת"א 5976-11-17 – מתקבלת באופן חלקי: גבאי ישלם לבבל מרקט סך של 37,321 ₪, בצירוף הפרשי הצמדה וריבית ממועד הגשת התביעה ועד מועד התשלום המלא בפועל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2007 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בהחלטתו מיום 07.11.99 (נספח י"ב לתצהיר מר גרסטנפלד) דחה בית-המשפט את בקשת 'תדיראן' לסעד זמני וקבע, בין היתר, כדלקמן: "משיבה 1 (התובעת בתיק שבפניי – ש' א') משתמשת בשם אפולו כשם מותג למוצרים המשווקים על ידה מזה שנים רבות, בטרם החלה המבקשת ('תדיראן' – ש' א') לשווק מקררי אפולו ובטרם נרשם בשמה סימן מסחר הכולל את השם APOLLO כחלק ממרכיבי הסימן...
המותגים ל-Duty-free: מוצרים שסאקאל תבחר ממגוון המוצרים המיובאים על ידיכם תחת השם ASTRA ומוצרים נוספים תחת מותגים שלכם (Apollo,Meneghetti) ובמותגים שלכם נבחר דגמים בלעדיים שיובאו ע"י סאקאל על מנת למנוע תחרות.
לטענת התובעת (סעיף 12 לתצהיר מר גרסטנפלד), בסוף חודש אוגוסט 1999 או בסמוך לו נערכה פגישה נוספת בין הצדדים, בה סוכם כי קבוצת 'סקאל' תהא רשאית לשווק מוצרים בשם 'אפולו' רק בהסכמתה, ובתנאי שתקבל תשלום על כך. במכתב מיום 26.08.99 (מוצג "ת/4") פנתה 'תדיראן' במכתב ל'סקאל', בטענה שהאחרונה מפרה את זכויותיה בסימן-המסחר 'אפולו' בכך שהיא משווקת מקררים ומוצרים אחרים תחת שם זה. ביום 01.09.99, לאחר קבלת מכתבה של 'תדיראן', זימן מר סקאל את מר גרסטנפלד לפגישה (סיכום הפגישה – נספח ד' לתצהיר מר סקאל – עמ' 29, שורות 16– 22).
אם כך היה הדבר, חזקה עליו שהיה מעלה זאת על הכתב בסיכום הדברים, או בדרך אחרת, ואנמק עוד: בתמיכה לטענת 'סקאל' שהחוזה אינו כולל מייבשי-כביסה, טען מר סקאל בסעיפים 12–15 לתצהירו כי במהלך חודש יוני או יולי 1998 פנה אליו מר אשר שלי (להלן: "מר שלי"), אשר שימש כנציגהּ בישראל של חברה שוויצרית בשם 'Copama', שהנה נציגה של חברה איטלקית בשם 'Marlony', המייצרת מוצרי חשמל שונים.
יוסף כי ביום 02.02.04 שלח פרקליט התובעת מכתב (נספח י"ז לתצהיר מר גרסטנפלד) לקבוצת 'סקאל', בו דרש כי תפסיק לשווק מוצרים הנושאים את השם 'אפולו' עקב הפרת החוזה והפגיעה בזכויותיה של התובעת, וכן דרש ש'סקאל' תעביר לתובעת את כל החשבונות הנוגעים למכירת המוצרים הנושאים את השם 'אפולו'.
...
אין בידי לקבל טענתה זו של 'סקאל'.
" (עמ' 24, שורות 6–13) לאור כל האמור לעיל, והואיל ובמכתבו של מר סקאל ל'תדיראן' מיום 08.09.99 הוא מציין כי קבוצת 'סקאל' עוסקת, בין היתר, בשיווק מוצרי חשמל ואלקטרוניקה, וכי קבוצת 'סקאל' התקשרה בחוזה עם התובעת, לפיו היא משלמת לה עמלה עבור השימוש בשם 'אפולו', אני קובעת כי הנתבעות כולן הן חלק מקבוצת 'סקאל', ועל-כן התקשרותו של מר סקאל עם התובעת נעשתה בשם כולן.
על הנתבעות למסור לתובעת בתוך 45 יום מיום מסירת החלטתי זו (ימי הפגרה יבואו במניין הימים) את כל המסמכים, החשבונות, החשבוניות, הקבלות ומסמכי הנהלת-החשבונות המתייחסים למכירת מוצרי חשמל אשר נושאים את השם 'אפולו', בהתאם למפורט לעיל, הנוגעים לתקופה שמיום 01.01.98 ועד ליום הגשת התובענה, בפירוט עלותם הכספית במחירי FOB.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו