מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

קבלת דבר במרמה ושימוש במסמך מזויף בקבלת דמי אבטלה

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה נצרת נפסק כדקלמן:

לפיכך, הנתבע פנה למשטרת ישראל בעיניין זה, היתנהל כנגד התובעת הליך פלילי בטענה לקבלת דבר במירמה, קשירת קשר לבצוע עוון ושימוש במסמך מזויף.
לאור האמור, ומשנשללה זכאותה של התובעת באופן רטרואקטיבי בנוגע לתביעתה לדמי לידה ולדמי אבטלה – נוצר לה חוב בשל קבלת גמלאות שלא כדין.
...
דיון והכרעה לאחר שבחנתי את כלל החומר שבתיק ואת טיעוני הצדדים, נחה דעתי שיש לקבל את בקשת התובעת להארכת מועד להגשת התביעה.
אם לא די באמור עד כה, יש להוסיף כי לא שוכנעתי שחלוף הזמן פגע באינטרסים של הנתבע או אינטרסים ציבוריים אחרים.
סיכום לאור כל האמור לעיל, דין הבקשה להתקבל .

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

לפי כתב האישום הורשע תמיר בשני אישומים, בעבירות הבאות: במסגרת אחד האישומים הוא הורשע בזיוף בנסיבות מחמירות (שני מקרים); שימוש במסמך מזויף בנסיבות מחמירות (שני מקרים); קבלת דבר במירמה בנסיבות מחמירות (שני מקרים); קשירת קשר לבצוע פשע[footnoteRef:1].
סקירה של המישור שבין הנתבע לבין מבוטחים שונים וסקירה כללית של ההליכים השונים לפני בית הדין – הנתבע טוען, כאמור לעיל, כי מבוטחים רבים קיבלו תלושי שכר פקטביים ועשו בהם שימוש לצורך קבלת גמלאות שלא כדין מהנתבע (דמי לידה ודמי אבטלה).
...
הוצאות – באופן רגיל, בית הדין אינו נוטה לחייב מבוטחים בהוצאות לטובת הנתבע, בתביעות למימוש זכויות סוציאליות, וגם כאשר התביעה נדחית.
[39: ראו למשל עב"ל (ארצי) 43031-08-11 ביטון – המוסד לביטוח לאומי, ניתן ביום 26.6.2013: "אכן, מדיניות בית הדין בתביעות לביטחון סוציאלי היא שלא לחייב את המבוטח בהוצאות. אולם, בנסיבות המקרה כפי שתוארו לעיל, משהתברר שנמסרה גרסה לא נכונה בעניין עו"ד טלמור, ומשלא ניתן הסבר מדוע המערער לא בדק את אמיתות טענתו בעניין עו"ד טלמור במועד מוקדם להגשת הערעור ולכל המאוחר קודם למועד הדיון, אנו סבורים כי יש לחייב את המערער בהוצאות. לפיכך, המערער ישלם למוסד לביטוח לאומי הוצאות בסך של 5,000 ₪". ראו גם עב"ל (ארצי) 14496-06-12 ג'בארין – המוסד לביטוח לאומי, ניתן ביום 29.7.2014.
בנסיבות אלה, נחה דעתנו כי יש מקום לחייב את התובע בהוצאות גבוהות.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2021 בשלום נצרת נפסק כדקלמן:

לעומת זאת, תמיר ציין כי במושב בית שערים, במשק חקלאי של דני וזיו שומן, עבדו אנשיו של אבו טאהא, ואולם תמיר אינו יודע מי עבד שם (עמ' 14 ש' 9) תמיר העיד כי התלושים המזוייפים שימשו את אותם "עובדים" ששמם הוטמע על ידו בכזב, לשם קבלת דמי אבטלה, דמי לידה או השלמות הכנסה (עמ' 15 ש' 18) וכי הוא עצמו מילא טפסי אבטלה וחתם עליהם במקום המעסיק בחותמת שלו ובחתימתו "תמיר ישראל הנהלת חשבונות". 11.
לגבי שימוש במסמך מזוייף – המודעות הנדרשת להוכחה, הינה לגבי היותו של המסמך, שבו נעשה שימוש, מזוייף  לגבי מירמה, יש להצביע על מודעותו של המבצע להיות המעשה מעשה מירמה, ולקיומן של נסיבות מחמירות, אם ישנן כאלה, וכן על כוונה להגשים את התוצאה של קבלת הדבר, לפחות ברמת הכונה הפלילית של פזיזות ראה עפ 5102/03‏ ‏ מדינת ישראל נ' דני קליין (4.9.07) פסקה 32.
...
מעבר לכך מקובלת עלי טענת המאשימה כי ישנה הקבלה בין עבירת המרמה בחוק הביטוח הלאומי, לבין העבירה על פי סעיף 425 לחוק העונשין המיוחסת לנאשמת, וכי הפרורגטיבה לבחור את עבירת האישום נתונה למאשימה בסופו של דבר.
            ראה לעניין זה את דברי ביהמ"ש העליון בע"פ 437/82 אבו נ' מ"י (6.4.83) "הלכה פסוקה היא, שהימנעות מהזמנה לעדות של עד הגנה, אשר לפי תכתיב השכל  הישר עשוי היה לתרום לגילוי האמת, יוצרת הנחה, שדבריו היו פועלים לחיזוק הגירסה המפלילה, בה דוגלת התביעה" ראה בנוסף, מתוך ע"פ 1523/05‏ ‏ פלוני נ' מדינת ישראל (2.3.06, בס' 79) :  "המערער מלין על שבית המשפט זקף לחובתו אי הבאתם של עדים שיכלו לאושש טענותיו בעוד לא ניתן משקל דומה לאי הבאתם של עדים מטעם התביעה שלטעמו נחוצים הם. טענה זו אין בידי לקבל. כידוע הכלל הוא כי הימנעותו של נאשם מלזמן לעדות עד הגנה אשר נוכח גרסתו של הנאשם צו ההיגיון הוא כי עדותו תתרום לבירור האמת, פועלת לחובתו" 26.
לא שוכנעתי בגרסתה של הנאשמת, ומצאתי את טענותיה כבלתי אמינות.
אשר על כל האמור לעיל -  אני מרשיעה את הנאשמת בשלוש העבירות שיוחסו לה בכתב האישום.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי באר שבע נפסק כדקלמן:

המתווך באותה פרשה נדון ל-8 חודשי מאסר בפועל; ע"פ (מחוזי –ב"ש) 54369-08-10 אוחיון נ' מדינת ישראל (פורסם באתר בית המשפט, 29.12.2010) בו קיבל בית המשפט המחוזי בבאר שבע במקרה חמור יותר מענייננו את עירעורו של נאשם שהורשע ב-34 אישומים בעבירות של מירמה והפרת אמונים, לקיחת שוחד, סיוע לקבלת דבר במירמה בנסיבות מחמירות, רישום כוזב במסמכי תאגיד, מידע כוזב ושימוש במסמך מזויף על חומרת העונש והעמיד את עונשו על 55 חודשי מאסר חלף 72 חודשי מאסר שהטיל עליו בית משפט השלום.
במקרה זה פנה הנאשם, ששמש כפקיד רישום בשירות התעסוקה, למתווכים והציע להם, תמורת תשלום שוחד, לרשום בכזב במסמכי הלישכה התייצבויות של דורשי עבודה תמורת תשלום על מנת שדורשי העבודה יקבלו במירמה דמי אבטלה או הבטחת הכנסה.
...
לעניין זה ראו למשל ע"פ 6564/04 סטויה נ' מדינת ישראל (פורסם בנבו, 18.10.2014): "השיקול המרכזי בענישתן של עבירות מסוג זה הוא הרתעתם של עובדי ציבור אחרים מפני ביצוע עבירות דומות, ושיקול זה אכן מחייב, כפי שכבר צוין, להעניש על ביצוען של עבירות מסוג זה בעונש מאסר שיש עמו כליאה בפועל"; ובע"פ 3609/14 מדינת ישראל נ' עדי אלסין (פורסם בנבו, 20.10.2014), פסקה א' לפסק דינו של השופט רובינשטיין: "ייאמר בקול צלול, עבירת השוחד-המטילה רקב מצחין בשירות הציבורי ומדרדרת אותו למדרגת עולם שלישי שמדינת ישראל אסור לה ליפול אליה – צריכה להיענש במאסר מאחורי סורג ובריח"; ובעניין בר-זיו פסקה 21: "הלכה פסוקה היא כי בענישה בגין עבירות שוחד, יש להעניק מעמד בכורה לאינטרס הציבורי על פני שיקולים אחרים, ואין לחרוג ממדיניות הענישה המחמירה הכוללת מאסר מאחורי סורג ובריח, לרבות משיקולי שיקום". לסיכום אומר זאת.
מן הצד השני, הודאת הנאשמים במיוחס להם בשלב מוקדם מאוד (בדיון הראשון), אופי המתת והיקפו, נסיבותיהם האישיות לרבות מצבם הרפואי-נפשי, לצד הסכמתם המוקדמת לשאת בקנס ממשי, הובילוני למסקנה לפיה אין למצות עימם את מלוא חומרת הדין.
21 לאור כל האמור אני גוזר על כל אחד מהנאשמים את העונשים הבאים: א. 7 חודשי מאסר בפועל בניכוי ימי המעצר.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2024 בהמחוזי באר שבע נפסק כדקלמן:

בעובדות האישום השני צוין כי עובדות האישום הראשון מהוות חלק בלתי נפרד מאישום זה. מהאשום השני עולה כי במסגרת הקמת עסקיו, ותוך ניצול הסוואת בעלותו בהם, בין השנים 2013-2021, הנאשם הציג מצג שוא למוסד לביטוח הלאומי כאילו הוא מחוסר עבודה ומשכך זכאי לקבלת דמי אבטלה כשהלכה למעשה ניהל את עסקיו בשנים הללו באופן רציף וללא הפסקה.
בת"פ (מחוזי-ב"ש) 24561-07-20 מדינת ישראל נ' צבי (פורסם בנבו, 11.4.2022) גזר בית המשפט המחוזי על נאשם שהורשע ב-11 עבירות של קבלת דבר במירמה בנסיבות מחמירות, 11 עבירות של זיוף מיסמך בכוונה לקבל דבר בנסיבות מחמירות, 11 עבירות של שימוש במסמך מזויף בכוונה לקבל באמצעותו דבר בנסיבות מחמירות, עבירות רבות של הלבנת הון ועבירה של עשיית פעולה אסורה ברכוש אסור עונש של 24 חודשי מאסר וקנס מוסכם בסך של 1,000,000 ₪.
...
במהלך הדיון, שהתקיים ביום 21.5.2023, מצאתי שראוי לאפשר לב"כ הנאשם להיות ערוך כדבעי לשלב הטיעונים לעונש, לרבות היכולת להתמודד עם טיעוני המאשימה, ולפיכך מצאתי להיעתר לבקשתו לדחות את הדיון.
לקראת סיום מוצא אני לציין שאם מצאתי שלא להיעתר למלוא העתירה העונשית של המאשימה, שהיא בהחלט סבירה וראויה, הרי שהדבר נבע בעיקר מתוך רצון לתת לנאשם פתח של תקווה להשתלב בהליכי שיקום כפי שביקש.
לאור כל האמור לעיל אני גוזר על הנאשם את העונשים הבאים: 30 חודשי מאסר בפועל בניכוי ימי מעצרו.
אני מורה על חילוט רכב מסוג קדילק פנדיי מ.ר 9373072 ו-מרצדס S350 מ.ר 9387469 לטובת אוצר המדינה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו